Valot vilkkui Lammilla

LaSB - Karhut 5-10 (0-4, 4-2, 1-4)

Ennen kuin itse ottelusta voi mitään sanoa, pitää nostaa hattua kotijoukkue LaSBin järjestelyille. Tapahtuma oli valoineen ja videotykkeineen hieno. Lisäksi aktiivinen ja fanaattinen kotiyleisö antoi hienon lisämausteen ottelulle. Tällaisissa otteluissa on hieno pelata.

Kaksi erää yhdessä erässä

Itse ottelu oli varsin kaksijakoinen. Ottelun alku oli Karhuilta uninen ja isäntäjoukkue tulikin höyryjunan lailla päälle. Karhujen onneksi isäntien painostus ei lopulta tuottanut erityisen hyviä paikkoja ja ne vähät paikat maalissa pelannut Tapio Valjanen selvitti helposti. Kesken LaSBin painostuksen Saku Lahtinen karkasi vasemmasta laidasta kohti maalia ja lähetti pallon vihaisella ranteella maalin yläkulmaan. Maali oli isännille varmasti lamaannuttava, sillä pitkää painostusta seurannut Karhujen ensimmäinen paikka tuotti heti maalin. Karhut sai maalista hyvän boostin tekemiseensä ja puolitoista minuuttia myöhemmin Karhujen pitkä hyökkäysaluepyöritys päättyi isäntien maalivahdin alueella tehtyyn peittoon, josta tuomari nosti kätensä oikeutetusti ristiin päänsä päälle. Ville Salonen sovitti sankarin viittaa harteilleen ja hyvinhän se istui. Pallo rankkarista varmasti maaliin ja kahden maalin karkumatkalle. Karhut käytti kotijoukkueen lamaantumisen hienosti hyväkseen ja kävi tuikkaamassa vielä kaksi maalia kahteen minuuttiin. Tilanteessa 0-4 LaSB käytti aikalisänsä kello näytti tuolloin aikaa 15:02. Karhujen aitiossa sovittiin pelin rauhoittamisesta ja helpoista syötöistä loppuerän ajaksi. Tarkoituksena oli pitää LaSB pallottomana ja varmistaa näin ollen, ettei isännät saisi koppimaalia erätauolle vietäväksi. Pallottelu sujui hyvin ja erätauolle lähdettiin 0-4 lukemista.

Valot todellakin vilkkui

Karhut marssi toiseen erään päättäväisenä ja latasi pallon pussiin jo 13 sekunnin pelin jälkeen. LaSB heitti illan ensimmäisensä 17 sekuntia edellisestä ja hetken ilmassa oli vaikutteita todellisesta maali-iloittelusta. Nopeista maaleista huolimatta peli tasoittui selvästi, eikä kumpikaan joukkueista pystynyt ottamaan peliä selvästi hallintaansa. 25 minuutin kohdalla alkoi kuitenkin melkoinen show, jonka pääosia esitti ottelun tuomarit. Episodin ensimmäinen jäähy vihellettiin Riku Prokille vaarallisesta pelistä. Rike tilanteessa tapahtui ja jäähykin varmasti oli paikallaan, mutta kuten Karhujen päävalmentaja Jukka Leino tuomareille varsin selvästi ilmoitti, rike pitää nähdä, ei riitä että sen kuulee. Tilanteen ulkopuolella tapahtunut rike sai yleisön huutomyrskyn ansiosta selin tilanteeseen olleen tuomarin nostamaan kätensä jäähyn merkiksi ja tällä samalla hetkellä mopo karkasi pahasti käsistä. Erässä ei nähty yhtä ainoaa kontaktia josta jäähyä ei olisi vihelletty. Karhut istui erässä vielä kolme kertaa jäähyaitiossa. Yhteensä neljästä erässä puhalletusta jäähystä kolme vihellettiin vaarallisesta pelistä ja vaikka neljännen jäähyn syynä oli jatkuva väärä pelitapa, tuli jäähy vasta siinä kohtaa kun kaksi miestä kamppaili pallosta. Tilanteesta erikoisen tekee se, että Prokin jäähyä lukuunottamatta yhtäkään näistä kontaktitilanteista tuskin olisi edellisessä tai sitä edellisessä ottelussa vihelletty edes rikkeeksi. Kaksinkamppailuja.

Jäähyt sekoittivat pakkaa totaalisesti, mikä ei sinällään ole mikään ihme. Kotijoukkue käytti paikkansa hyvin ja nousi jo maalin päähän ylivoimamaaliensa ansiosta. Erän lopussa tuomari päästi myös Karhut kokeilemaan ylivoimaa. Karhut ei liikaa aikaa tuhrannut, sillä reilun 40 sekunnin jälkeen viltistä ylivoimaan astunut Juha Tikka kiskaisi pallon yläputken kautta rysään. Näin Karhut pääsi kolmanteen erään kahden maalin johtoasemasta.

Homma kunnialla kotiin

Kolmas erä alkoi siitä mihin toisessa jäätiin. Erän alkuhetkillä Teemu Mäkelä passitettiin jäähyaitioon ja LaSB pääsi jälleen kokeilemaan kavennusta ylivoimalla. Tuoreilla jaloilla pelanneet Karhut kuitenkin nollasivat isäntien yritykset, selvittäen alivoiman kunnialla. Kavennus kuitenkin nähtiin vajaa minuutti jäähyn päättymisen jälkeen. Karhut oli kuitenkin saapunut Lammille voittamaan ja vajaa minuutti isäntien kavennuksesta, Mikael Boelius kävi siirtämässä Karhut uudestaan kahden maalin karkumatkalle. Heti seuraavassa vaihdossa Jere Tuovila teki uransa ensimmäisen Divarimaalin ja katkaisten jo osin isäntien selkää. Johtoasemassa pelannut Karhut ei lähtenyt ihan satalasissa enää painamaan vaan siirtyi ennemminkin seuraamaan mitä isännät tekisivät. LaSB ei syystä tai toisesta kolmen maalin tappioasemassakaan kovin lujaa päälle tullut, eikä Karhuilla ollut suuriakaan vaikeuksia hallita kenttätapahtumia. LaSB pääsi toki edelleen palloon, mutta järkevästi pelanneet Karhut nollasivat Valjasen johdolla isäntien ajoittaiset yritykset. Loppuerä oli melkoista pelailua, eikä isännät saaneet enää oikein kunnon kirivaihdetta päälle. Osansa tähän oli varmasti myös sillä, että Karhuille ei ottelussa enempää jäähyjä vihelletty ja jos 5 vs 5 peli päättyi vierailijoille 8-2, voidaan olla aika yksimielisiä siitä kumpi peliä tasakentin hallitsi. Karhut kaunistelivat vielä kahdesti kakkua viimeisellä minuutilla, kun ensin Juho Myllyharju viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin ja 11 sekuntia myöhemmin Markus Lammi laittoi pallon vielä varmuudeksi toisen kerran maaliin.