FBT Pori avasi kauden voitolla

Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

FBT Pori avasi miesten 1.divioona kautensa sunnuntaina niukalla 6-5 kotivoitolla Forssan Suuppareista.

Ottelu alkoi tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä. Molemmilla oli edessä kauden ensimmäinen virallinen ottelu sarjassa, jossa tavoitteeseen päästäkseen ei ole vara lahjoitella pisteitä yhdellekään joukkueelle.

FoSun valmentaja Sami Leikkilä oli jakanut joukkueen tehoista päävastuun kantaneet pelaajat kolmeen eri ketjuun. Se sekoitti alussa kotijoukkueen peliä, mutta vähitellen se sai omaa peliään käyntiin ja siirtyikin runsaan kuuden minuutin pelailun jälkeen 1-0 johtoon Miikka Läntisen tällätessä pallon pömpeliin Ville Vahteran syötöstä joukkueen pelatessa ylivoimalla. Kaksi minuuttia myöhemmin Toni Läntinen siirsi FBT:n 2 – 0 johtoon Juha Tikan syötöstä. Kaikki näytti tässä vaiheessa hyvältä.

Kotijoukkue hallitsi ottelua hyvällä pallollisella pelillään ja pitkillä hyökkäyksillä. 11 ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen tapahtui jotain kummallista. Kotijoukkue lamaantui puolustuspäässä, jonka seurauksena FBT:n maalille kehkeytyi hirveä härdelli ja FoSun Juha Laitila kavensi 2- 1 :een. Hetkeä myöhemmin Jusa Lindström tasoitti ja Jani Paavilainen siirsi FoSun jo 3 – 2 johtoon. Aikaa tähän kaikkeen kului vain minuutti ja 11 sekuntia.

Ismo Läntinen otti aikalisän ja vaihtoi maalivahdin. Se tehosi ja erätauolle päästiin lopulta suotuisammissa 3 – 3 lukemissa Mikael Boeliuksen tasoittaessa ylivoimalla 15 sekuntia ennen erän loppua Teijo Vienolan toimiessa maalin syöttäjänä.

Erätauon jälkeen ottelu jatkui sekavissa tunnelmissa ja peli aaltoili puolelta toiselle kotijoukkueen hallitessa hienokseltaan pelin kulkua. Pelikellon näyttäessä 26.35, kotijoukkue siirtyi maalin johtoasemaan Vienolan tehdessä maalin Vahteran esityöstä. FBT Porin erikoistilanteet olivat kuitenkin rautaa ja ottelun seuraava maalinähtiinkin ylivoimalla, kun Miikka Läntinen tykitti Ville Vahteran syötöstä lukemat 5 – 3:en. Kuitenkin vain 36 sekuntia myöhemmin FoSu tuli jälleen maalin päähän Petri Mäkeläisen hienolla laukauksella. Tilanteet aaltoilivat kuitenkin puolelta toiselle, kavennusmaalista vain 7 sekuntia, kun puolestaan Fosu puolustus torppasi puolittaiseen läpiajoon karanneen Vahteran. Seurauksena rangaistuslaukaus, jota suorittamaan lähti, vääryyttä kokenut Vahtera. Fosu maalilla pirteästi pelannut Tomi Aaltonen sai kuin saikin napattua pallon näppeihinsä.

Runsas minuutti ennen erän loppua, FBT:n Jussi Taskinen otti taktisesti huonossa paikassa helpohkon 2 + 10 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä. Vastustajalla kun oli kirivaihde päällä ja painostus meneillään.. Erän loppuun selvittiin kuitenkin ilman takaiskuja.

Kolmatta erää hallitsikin vierasjoukkue sen yrittäessä kiriä kotijoukkueen niukkaa johtoasemaa kiinni. Kotijoukkue pääsi kuitenkin kuittaamaan, kun Miikka Läntisen antaman vapauttavan syötön avulla Teemu Helin pääsi karkaamaan FoSu-puolustukselta ja siirsi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Maalin jälkeen vierasjoukkue laittoi kaiken peliin ja yritti saada kaventavaa maalia aikaiseksi, mutta ei onnistunut siinä kuin vasta vähän ennen ottelun loppua pelatessaan 6:lla 5:ttä vastaan. Se ei kuitenkaan riittänyt ja pisteet jäivät Poriin.

- Ottelu ratkesi FBT Porin hyvään erikoistilannepelaamiseen sekä loistavaan maalivahtiin. Täytyy tosin antaa tunnustusta myös oman maalivahdille. Kelpopeli -92 syntyneelta junnulta,  Fosun vastuuvalmentaja Sami Leikkilä totesi.

FBT Porin valmentaja Ismo Läntinen puolestaan oli Leikkilän kanssa samoilla linjoilla.

- Ottelu ratkesi tosiaan hyvään erikoistilannepelaamiseen. Olimme valmistautuneet vastustajan todelliseen ykkösnyrkkiin, mutta valmennus olikin jakanut tehot kolmeen kenttään. Tämä tuotti meille vaikeuksia lähes koko ottelun ajan. Selvisimme siitä kuitenkin hyvin ja saimme tärkeät kaksi pistettä.