• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Paikallismatsi sunnuntai-illan herkkuna

Urheilutalolla nähdään sunnuntai-illalla kamppailu Satakunnan herruudesta, kun Karhut ja SalBa mittaavat toistensa haukkareita. Ottelu on kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen ja ennakolta voikin odottaa viihdyttävää ja hyvää salibandypeliä. SalBa on sarjassa vielä toistaiseksi voittamaton, eikä Karhujen tappiosarakkeessakaan ole kuin yksi merkintä.

Asetelmat
Kotijoukkue Karhut lähtee otteluun allaan eilen otettu 10-5 vierasvoitto LaSBista. Ottelu oli varsin kuluttava niin fyysisesti kuin henkisestikin, sillä erotuomariparin pilli oli erittäin herkässä. Lukuisten alivoimien kuluttaessa fyysistä puolta, kulutti jäähyyn johtaneet tilanteet varmasti henkistä puolta. Joukkue esitti kuitenkin kypsiä otteita ja pystyi viemään ottelun tuloksekkaasti läpi vaikeuksista huolimatta. Se kuinka paljon etenkin fyysinen rasitus näkyy illan kamppailussa, selviää vasta ottelun edetessä. Karhujen pelatessa omilla vahvuuksillaan, joukkueen pelityyli on muutenkin melko kuluttava. Sitä varten kesällä ollaan kuitenkin töitä tehty ja nyt sen sitten huomaa oikeastaan ensimmäistä kertaa mihin se kantaa.

Vierasjoukkue SalBa ei ole hävinnyt vielä kertaakaan kauden aikana. Edellinen ottelu on torstailta, kun joukkue haki FBC Turun vieraana 7-4 voiton. SalBa on saanut siis muutaman lepopäivän isäntiään enemmän, joten fyysistä väsymystä joukkueesta ei ainakaan pitäisi näkyä. Joukkueen suurin vahvuus on pallottomassa pelissä, joka SalBan päävalmentaja Juha Mäkilä mukaan on hyvää liigatasoa. Se on näkynyt myös tuloksissa sillä neljä päästettyä maalia ottelua kohden on hyvä lukema. Karhuilla vastaava lukema on kuusi. 

Kokoonpanot
Karhujen kokoonpanoissa tapahtuu muutoksia eiliseen. Eilen kolme maalia iskenyt Juho Myllyharju sekä varamaalivahtina ollut Rasmus Österman pelaavat tänään farmijoukkue Karhukoplan riveissä. Maalissa pelaa Tomi Bergendahl. Petteri Hulkko ja Juha Tikka tekevät paluun pelaavaan kokoonpanoon. Eilisestä kokoonpanosta sivuun jää Myllyharjun lisäksi Juha Kaanaa, joka aloittaa ottelun penkiltä. Rami Prokki liittyy kokoonpanoon, mutta aloittaa hänkin ottelun penkiltä.

Salban kokoonpanosta ei suurempaa varmuutta ole, mutta ainakin joukkueen kapteeni Antti Keskitalo jättää pelin väliin. FBC Turku ottelun väliin jättänyt Tomi Pihkoluoma pelannee tänään. 

Arvio
Kahden hyvän joukkueen tasainen kohtaaminen, jossa avainasemaan noussee kurinalaisuus ja latautuminen. Kummankaan joukkueen pelaajia tuskin tarvitsee erikseen motivoida, mutta samalla pieni pelko siitä, että jommalla kummalla tai jopa molemmilla lataus menee yli, on olemassa. Vaikka ottelussa tullaan luultavasti näkemään kovia otteita, turhiin jäähyihin ei kummallakaan joukkueella ole varaa, sillä molemmista joukkueista löytyy ratkaisuvoimaa erikoistilanteissa.

Kuumat pelaajat

Mikael Boelius Karhut
Boelius on tiukkojen pelien mies. Mikkellä ei ole vaikeuksia syttyä peliin ja näyttää kentällä esimerkkiä pelikavereilleen. Periksiantamaton pelaaja, joka taitaa maalinteon lisäksi myös fyysisen pelin.

Riku Prokki Karhut
Vanhempi Prokki pystyy tekemään pallollisena peliä ja pallottomassa pelissäkin Riku on erittäin vahva. Kulmissa ei ole mukavaa kun Riku antaa vastustajille maistiaisia porilaisesta periksiantamattomuudesta. Kannattaa myös kiinnittää huomio miehen laukauksiin, sillä viuhuva kuti kohti taka-alakulmaa on usein löytänyt tiensä perille asti.

SalBan agitaattorit
SalBalla on laittaa kentälle pelaajia jotka verbaalisesti ja fyysisesti pyrkivät horjuttamaan vastustajaa. Esimerkkeinä nuori puolustaja Veli Peltonen, joka pelaa tilanteet loppuun asti ja usein vielä vähän niiden jälkeenkin. Myös vikkeläkinttuinen Ville-Petteri Lilja on viime aikoina horjuttanut vastustajia fyysisyydellään. Esimakua Liljan fyysisyydestä saatiin Kuopiossa jossa Lilja antoi mojovan niitin Welhopelaajan päähän. Putte-Possuksikin mielletty Lilja on varmasti porilaisyleisön suurennuslasin alla.

Jani Lehtoniemi SalBa
Nuori Lehtoniemi murtautui nuorten maajoukkueeseen, mitä voidaan aina pitää merkkinä siitä, että peli kulkee. Lehtoniemi johtaa myös SalBan sisäistä pistepörssiä tehoin 5+2. 

Ennakkotunnelmat ottelusta

Jukka Leino 
Siinä mielessä hiukan erilainen peli, että pelaajia tuskin pitää ihmeemmin motivoida. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että voitosta saa sen saman kaksi pistettä kuin muistakin otteluista. Vastustajan otteluennakkoa eilen bussissa lukiessa oli hauska huomata kuinka henkilöity juttu se oli. Ihan hyvä vaan, että huomio kiinnittyi minuun, saapa pelaajat olla rauhassa. En minä siellä kentällä kuitenkaan pelaa. Toisin kuin ehkä luullaan, ei olla keskitytty Salbaan mitenkään poikkeavasti. En ole niiltä peliäkään tällä kaudella nähnyt sen enempää livenä, kuin videoltakaan. Ollaan tällä kaudella kerran (Welhot) keskitytty vastustajan tekemiseen ja lopputulos ei ollut hyvä. Meidän pelitavassa on paljon reagointiin liittyviä juttuja, enkä näe mitään syytä miksi lähtisimme miettimään mitä vastustaja tekee. Se tekee sen mitä tekee ja sen mukaan pelaajat reagoi. Uskon, että keskittymällä omaan tekemiseen vastustajan sijaan, pystymme kehittämään pelaajiamme parhaalla tavalla. Se saattaa maksaa yksittäisiä pisteitä, mutta kokonaisuutena uskon sen olevan paras tapa.

Riku Prokki
Odotettavissa on varmasti tietyllä tapaa kuuma ja tunnerikas paikallisottelu. Salballa on otteluun hiuksen hieno etulyöntiasema, sillä meillä oli eilen raskas vieraspeli kaikkine alivoimineen. Ei sovi myöskään unohtaa sitä, että Salba on tällä hetkellä sarjassa ainoa joukkue joka ei ole hävinnyt peliäkään. Eihän voittamaton joukkue voi muuta kuin lähteä ennakkosuosikkina matsiin.

Karhut - SalBa klo 18 urheilutalolla! 
älä unohda myöskään klo 12 pelattavaa naisten Divariottelua Karhut - RSB-Team (Rovaniemi) ja klo 15 pelattavaa C-nuorten SM-sarjakamppailua Karhut - Imatran Voima

Lue myös