Paikallisottelu päättyi pistejakoon - tappiolta tuntui

Kuva: Kirsi Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut - SalBa 7-7 (2-3, 4-1, 1-3. 0-0)

Kauden ensimmäinen Satakunnan paikallinen päättyi lopulta pisteiden jakoon, kun jatkoajan jälkeenkin taulua koristi 7-7 lukemat. Pistejako tuntui Karhujen leirissä ihan puhtaasti tappiolta, sillä kotijoukkue johti vielä kolme minuuttia ennen loppua 7-5.

Tasainen erä ylivoimalla vierailijoille
Molemmat joukkueet lähtivät pelaamaan ottelussa omaa peliään, eikä kummankaan otteissä näkynyt merkkejä siitä, että paikallisotteluun olisi lähdetty muuttamaan omaa ydinjuttua vastustajan takia. Aktiivisesti häiritsemään pyrkivä Karhut ei kuitenkaan ihan omalle mukavuusalueelleen etenkään karvauspelissä päässyt, sillä SalBa rakensi omaa peliään sen verran syvällä omassa päässä, että olisi ollut tyhmyyttä lähteä sinne asti agressiivisesti painostamaan. Karhujen karvaus toimi kuitenkin hieman passiivisempanakin sen verran hyvin, ettei vierailijoille tahtonut aueta millään tilaa haluamiinsa sektoreihin. Tämä johti useisiin pitkiin palloihin, jotka taas osaltaan toivat peliin fyysisyyttä kulmavääntöjen muodossa.

Karhut aloitti ottelussa maalinteon Kalle Santasen virittäessä laukauksensa lähes puolesta kentästä SalBa-maaliin. SalBa sai oman paikkansa tasoitukseen, kun Karhujen Saku Lahtinen otti omassa päässä mailaan lyömisestä jäähyn. SalBa tarvitsi tasoitukseen ainoastaan sekunnin, sillä virheestä seuranneesta vaparista pallo löysi pienen siirron jälkeen itsenä Karhujen maalia vartioineen Tomi Bergendahlin takaa. SalBa tuntui saavan pienen hurmoksen maalista, sillä reilu puoli minuuttia myöhemmin pallo löytyi jälleen Karhujen maalista. Maalista vastasi porilainen Kari Rimpelä, jonka maali oli kyllä upea, mutta samalla sellainen once in a lifetime -maali. SalBa-pelaaja rakensi omasta päästä peliä perinteisellä ysärityylillä, eli heittämällä ns. norsupallon (pitkä ja korkea) jonka Rimpelä löi suoraan ilmasta etuylänurkkaan.

Karhut ei antanut SalBan kauaa leijua pilvilinnoissa Riku Prokin antaessa sekä taidon, että tahdonnäytteen tulemalla väkisin keskustasta usean salbalaisen ohi ja syöttäen laitaan josta Petteri Hulkko löi pallon rystyllä maaliin. Reilu minuutti edellisestä ja taas oli Karhujen aika istua jäähypenkillä ja jälleen SalBa onnistui ylivoimalla. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vierailijoiden 2-3 johtoasemassa. Tasainen erä oli 5 vs 5 pelissä lievästi isäntien, mutta jäähyt ja niistä seuranneet ylivoimaosumat käänsivät erän vierasjoukkueelle.

Toisessa erässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita
Karhut aloitti toisen erän vahvasti, kun ottelun parhaana pelaajan palkittu Kalle Santanen laukoi tasoituksen noin viisi metriä ennen puolta kenttää. Muutama minuutti edellisestä ja SalBalle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Karhujen ylivoima toimi tänään mallikkaasti ja vajaa minuutin pyörityksen jälkeen Hulkko sai ampua pallon lähes tyhjään SalBa-maaliin. Erän puolivälin lähestyessä fyysinen peli, etenkin isäntien osalta nousi pykälän kovemmaksi ja tätähän tuomarit eivät hyväksyneet. Ensin SalBa tuli kuitenkin 5 vs 5 pelissä tasoihin, mutta sen jälkeen Karhuille tuomittiin kolmea jäähyä reiluun kolmeen minuuttiin. Näistä kaksi viimeistä tuomittiin samaan aikaan, kun ensin Tuomas Puisto rusikoi Rimpelää maalin edessä jäähyn arvoisesti ja samasta tilanteesta Jere Tuovilalle tuomittiin protestointijäähy. SalBa ei kuitenkaan onnistunut sen paremmin 5 vs 4 kuin 5 vs 3 ylivoimillakaan ja kun vierailijoille ei maistunut, käytti Karhut paikkansa. Ensin Mikael Lindroos iski siirretyn rangaistuksen aikana ja hetki tämän jälkeen Kristian Krannilan lähettämä pallo löysi tiensä SalBa-maalin alanurkkaan.

Toisessa erässä nähtiin myös ikävä tilanne kun Karhujen Teemu Mäkelän ja SalBan Tomi Lahden maalintauskamppailu päättyi Lahden pahannäköiseen loukkaantumiseen ja paikalle hälytettyyn ambulanssiin. Lahden jalka vääntyi ikävän näköisesti, mutta Raumalta kantautuneiden tietojen mukaan, Lahti ei onneksi loukannut tilanteessa itseään pahemmin. Loukkaantumiseen johtanut tilanne oli puhdasta kamppailua ja ikävä vahinko, virhettä tilanteessa ei ollut.

SalBa tulee väkisin rinnalle
SalBa pääsi kolmannessa erässä halvalla tavalla peliin mukaan. Karhujen pakiston valuessa kohti omaa maalia, kiitti Rimpelä annetusta tilasta ja ajasta ja kiskaisi pallon toisen kerran ottelussa Bergendahlin selän taakse. Erän puolivälissä Karhut pääsi jälleen koittamaan ylivoimaa, eikä saatu tilaisuus jäänyt tälläkään kertaa käyttämättä. Mikael Boelius iski pallon Rami Prokin syötöstä maaliin ja vei Karhut uudelleen kahden maalin johtoon.

Hetken näytti jo siltä, että Karhut onnistuu pelaamaan kellosta tarvittavat minuutit pois, mutta SalBa tuli kuin tulikin peliin mukaan. Kavennus syntyi kolme minuuttia ennen loppua SalBan pelatessa vaihteeksi ylivoimaa. SalBa oli ottanut tilanteessa myös maalivahdin pois, joten maali syntyi 6 vs 4 tilanteesta. Tasoitus syntyi lopulta puolitoista minuuttia ennen loppua erikoisesti vihelletystä vaparista. Erikoisen tilanteesta tekee se, että Karhuilla oli jo lyhyen hetken ollut pallo hallussa, ennen kuin tuomari lopulta vaparia näytti, toinen erikoisuus oli se, että vapari annettiin aivan eri paikasta mistä itse virhe tapahtui.

Jatkoajalla ottelu meni varsin varovaiseksi ja etenkin vierasjoukkue tyytyi lähinnä pelaamaan aikaa pois kellosta. Karhut sai vielä viisi sekuntia ennen jatkoajan päättymistä rakennettua maukkaan paikan Lahtiselle. Poikittaissyötöstä tyhjän maalin eteensä saanut Lahtinen lähetti kuitenkin laukauksensa metrikaupalla yli maalin.

Ratkaisu
Ottelussa isännän paikalla ollut Karhut sai jo toisessa ottelussa peräkkäin järkyttävän määrän jäähyjä. Seitsemän kakkosta peliin on yksinkertaisesti liikaa. SalBa pääsi ylivoimien ansiosta peliin mukaan. 5 vs 5 pelissä Karhuilla ei hätää ollut, mutta ei auta itkeä, jos jäähyllä istutaan koko ajan, sieltä harvemmin otteluita voittaa. SalBa taisteli itselleen väkisin pisteen ja saatu piste varmasti tyydytti raumalaisia. Karhuille pistemenetys maistui täysin tappiolta.

Erikoista
Ottelun tuomariparin jalka tuntui olevan vauhdikkaaseen otteluun vähän turhan raskas. Useammin kuin kerran kävi niin, että jompi kumpi tuomareista jäi pelin jalkoihin haitaten näin molempien joukkueiden tekemistä.