• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuille vaasalaisvieraita

Karhujen härkäviikko jatkuu, kun SB Vaasa saapuu urheilutalolle voittoa metsästämään. Ottelu on jo Karhujen kolmas kuuden päivän sisällä. Karhujen alkukauden otteluohjelma on Vaasa-peli mukaanlukien sisältänyt jo neljän ennakolta sarjan kärkipäähän kaavaillun joukkueen kohtaamisen. Otteluohjelma ei siis ole ollut kevyin mahdollinen. Vielä kun vierasottelusta LaSBia vastaan muotoutui henkisellä tasolla raskas koitos, voi Karhujen saldoa 3-1-1 pitää tyydyttävänä. Vierailija SB Vaasa kuuluu siis sarjan ennakkosuosikkeihin ja hienosti Oranssit ovatkin kautensa aloittaneet. Viiden ottelun jälkeen voittosarakkeessa on neljä merkintää. Ainoa tahra saldossa on kotitappio kovalle M-Teamille. 


Asetelmat

Karhut on ollut pelaamissaan viidessä ottelussa joukkue isolla J-kirjaimella. Tehot eivät ole maanneet yksittäisten pelaajien harteilla, vaan vastuu niin peliajasta kuin tehokkuudestakin on jakautunut tasaisesti. Yksi merkki tästä on sellainen faktatieto, että Karhujen joukkueessa yhdeksän pelaajaa on onnistunut pelaamaan vähintään piste per peli tahdilla. Vaikka alkukautta vasta eletään, on lukema kova ja kertoo laajasta ratkaisurintamasta. Joukkue on myös äitynyt puolustamaan omiaan sellaisella intensiivisyydellä, että kaukalossa on nähty vastustajien lentävän kuin sukat ikään, välillä tosin sääntöjen vastaisesti, mutta kuitenkin. Tuomarit ovatkin olleet koetuksella Karhujen tähän astisissa otteluissa. Etenkin kahdessa edellisessä ottelussa Karhut on istunut jäähyllä turhankin usein. Suurista jäähymääristä huolimatta, joukkue ei pelaa törkeästi, mutta tilanteet pelataan loppuun asti ja maalivahtia suojellaan. Karhujen paras pistemies Mikael Lindroos joutuu jättämään ottelun väliin alaraajavamman vuoksi, hänen paikkansa ottaa LaSB-ottelussa hattutempun kirjannut Juho Myllyharju.

Vaasa on ollut Karhujen tapaan joukkue isolla J-kirjaimella. Myös Vaasa on onnistunut laajalla rintamalla ja heilläkin löytyy joukkueesta yhdeksän piste per peliin yltänyttä pelaajaa. Joukkueet ovat tilastojen valossa muutenkin tasaiset. Vaasa on päästänyt viisi maalia Karhuja vähemmän, mutta Karhut puolestaan on onnistunut maalinteossa viidesti vastustajiaan useammin. Sarjataulukossa eroa on yksi piste vaasalaisten hyväksi. Liiton tulospalvelun ollessa talvihorroksessa, toimituksella ei ole tietoa esim. vaasalaisten jäähyherkkyydestä, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitävät, ei jäähyaitio ole torstain vieraillekaan mikään uusi tuttavuus. 

Joukkueet kohtasivat elokuun lopussa Tallink Floorball Cupin loppuottelussa. Värikkäässä ja vauhdikkaassa ottelussa Karhut korjasi turnauksen voiton 8-4 finaalivoitollaan. Tuossa ottelussa Karhut oli jokaisella osa-alueella hivenen vastustajaansa edellä, mutta tuosta ottelusta on jo sen verran aikaa, ettei siitä voi vetää johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. 

Arvio

Luvassa on fyysinen ja vauhdikas ottelu jossa kylmäksi ei jää ketään, toivottavasti ei päädykään. Ottelussa nähdään luultavasti suuri määrä maaleja, mutta kumpikaan joukkueista tuskin pystyy suurella erolla ottelua voittamaan. Tasaisesti loppuun asti.

Erikoista

Toimituksen korviin on kantaunut tieto, jonka mukaan Tallink Cupin jälkeen sekä Kristian Krannilan, että Rami Prokin Facebook-fanisivuille ilmestyi lyhyessä ajassa kymmeniä uusia tykkääjiä. Suurin osa uusista tykkääjistä oli Vaasasta. Saako omien idoleiden kohtaaminen Vaasan pasmat sekaisin, vai näkyykö näytönhalut idoleille positiivisena?

Kuumat pelaajat

Kalle Santanen Karhut
Santanen näytti ja käytti sikarannettaan tuhoisasti SalBa-pelissä. Puolustajan paikalla operoiva Santanen pöläytti pallon kahdesti vastustajan reppuun, toisen vieläpä puolen kentän takaa. Mikäli ukko viitsii tänäänkin asettaan käyttää, löytynee pallo jälleen muutaman kerran vastustajan rysästä.

Rami Prokki Karhut
Kävi SalBa-pelissä kolme kertaa kentällä ja jokaisen vaihdon jälkeen pallo löytyi vastustajan rysästä (0+3). Melkoisen tehokasta.

Eetu Sariola SB Vaasa
Joukkueensa paras pistemies (5+3), onnistui edellisessä ottelussa naputtamaan kolme (1+2) pistettä. Varmasti paha pideltävä Karhupuolustukselle.

Juuso Pietilä SB Vaasa
Aurajoen rannalta vapauden patsaan juureen kotiutunut Pietilä on SB Vaasa johtavia puolustajia. Tallinnan finaalissa mies vei erään Karhupelaajan sanoin koko seuran kahville. Kovalla itseluottamuksella pelaava Pietilä on pallon kanssa alati vaarallinen.

Ennakkotunnelmat

Jukka Leino
Otettiin alkuviikko vähän rauhallisemmin ja ladattiin akkuja tiukan viikonlopun jälkeen. Treeneissä on ollut iloinen meininki joka toivottavasti näkyy kentällä positiivisesti. Jätkät oli niin maansa myyneitä sen SalBa-tasurin jälkeen, että tänään nähdään varmasti aika sisuuntunut joukkue. Vaasa-peleissä on vähän sitä samaa kuin Steelers-peleissä. Joukkueet ei tule peleihin nyhjäämään omaan päähän, vaan pistävät jalkoihin ja palloon vauhtia. Sellaisissa otteluissa on aina hieno olla mukana ja pelaajatkin nauttii, kun pääsee pelaamaan. Fyysisestikin ottelu tulee varmasti olemaan tiukka molemmin puolin. Eihän noita pohjanmaalaisia turhaan häjyiksi sanota, kai. Toivottavasti illan tuomarit pysyy sivuroolissa, niin saa molemmat joukkueet nauttia kovasta pelistä.

Ville Salonen
Vaasa aloittanut kauden hyvin neljällä voitollaan. Ne on muutenkin mennyt selvästi eteenpäin viime kaudesta. Tulossa varmasti tiukka ja fyysinen peli. Uskon, että tempo ottelussa tulee olemaan paljon kovempi, mitä se oli SalBa-pelissä. Puolustetaan hyvin ja pelataan omilla vahvuuksilla, niin eiköhän pisteet jää Poriin.


Tänään klo 18:30 urheilutalolle seuraamaan kuinka Kauhavan rauta ruostuu ja Vaasankin veri vapisee.

Lue myös