Vaasan veri ei vapissut

Kuva: Kirsi Saha / UrheiluSuomi.com

Illan Divarin kärkipään joukkueiden ottelusta oli lupa odottaa kovaa taistelua, mutta toisin kävi. Vierailija SB Vaasa antoi kotijoukkueelle oppitunnin miten pelataan erittäin kurinalaisesti. Ainoastaan yhden ottelun viidestä hävinnyt vierailija oli joka sektorilla parempi isäntiään tänään.

Ottelun ensimmäiset minuutit peliväline pysyi kotijoukkueella, mutta maalipaikkoihin ei päästä näennäisestä hallinnasta huolimatta. Vajaan neljän minuutin pelin jälkeen vaasalaiset siirtyivät 0-1 johtoon. Melko kaukaa  lähtenyt laukaus kimposi maalivahti Bergendahlin torjunnan kautta maaliin. Karhut sai vielä pelinsä kasaan ja hetken päästä Rami Prokki pääsi kulmavaparikuvion päätteeksi tasoittamaan lukemat 1-1:een. Syötön tarjoili Jere Tuovila. Vaasa kuittasi heti seuraavassa vaihdossa myös kulmavaparista itsensä takaisin kuskinpaikalle ja siitä paikasta vaasalaiset eivät enään luopuneet. Erän puolen välin jälkeen vierailijat iskivät vielä kaksi nopeaa maalia. Ensimmäinen maaleista tuli ylivoimalla ja olikin ehkä illan näyttävin osuma. Neljäs SB Vaasan maaleista taas oli jonkinmoinen "ilmaveivimaali". Veivaajana toimi Sami Kujala. Kujala esiintyikin läpi ottelun erittäin vahvasti ja oli ehkä kaukalon paras pelaaja tänä iltana.

Neljä maalia riitti Bergendahlille ja tilalle marssitettiin Tapio Valjanen. 17 minuutin pelin jälkeen Karhut pääsivät iskemään 2-4 kavennuksen, kun Kalle Santanen löysi loistavalla syötöllä Juho Myllyharjun lavan aivan maalin edestä. 2-4 lukemista erätauolle.

Toinen erä alkoi melko tunnustelevasti. Kotijoukkue pystyi jälleen pallonhallintaan, mutta SB Vaasan erittäin sitoutunut ja hyvin organisoitunut puolustuspelaaminen ei paikkoja kotijoukkueelle antanut. Karhujen laukaukset lähtivät pääsääntöisesti pienistä kulmista johon vaasalaiset kerta toisensa jälkeen onnistuivat porilaisten hyökkäykset ohjaamaan. Erän toisella puoliskolla, kun Vaasa vielä alkoi iskemään palloa kotijoukkueen rysäänkin nopeista käännöistä, niin Urheilutalon lehtereillä nähtiinkin kauden parasta salibandyä. Valitettavasti vierasjoukkueen esittämänä. Kolme maalia kahteen minuuttiin vierasjoukkueelle. Taululle 2-7 lukemat ja homma alkoi olemaan valmis. Toisessa erässä Vaasan peli teki ainakin kirjoittajaan erittäin ison vaikutuksen. Todella hienoa ja sitoutunutta pelaamista koko joukkueelta. Karhut ei ollut huono vaan Vaasa oli erittäin hyvä. 0-3 vaasalaisille.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen loppui. Ensimmäiseen vitoseen vierasjoukkue iski kaksi osumaa ja peli oli viimeistään nyt ohi. Kotijoukkueen kunniaksi on sanottava se ettei yritys loppunut, vaan päinvastoin viimeinen kymppi oli ryhdikästä peliä. Karhut onnistuikin kaksi kertaa maalinteossa ylivoimalla. Maalit iski Krannila ja Myllyharju. Krannilan maalin syötti Santanen. Krannila puolestaan alusti Myllyharjun osuman vahvalla maalinedusta pelillä. Loppulukemat 4-9 ovat vähintäänkin oikeutetut sen verran paljon parempi oli SB Vaasa tänään.

Onnistujat:
Vierasjoukkue. Erittäin vakuuttava esitys. Mikäli esitykset on jatkossakin tätä luokkaa, niin epäilen että Vaasassa pelataan ensi kaudella liigaa. Kotijoukkueelta en nyt nosta tähän kategoriaan ketään. Hienoa oli ettei totaaliromahdusta tullut vaan yritystä löytyi loppuun asti.

Parannettavaa:
Karhuilla jäi varmasti paljon hampaankoloon tämän iltaisesta ottelusta. Selvää on se että pelinkääntämisessä on isoja puutteita, koska ylivoimahyökkäykset loistivat tyystin poissaolollaan. Maalintekeminen kun vastustaja on saanut kaikki miehet pallon alle on lajissa kuin lajissa erittäin haastavaa.