• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kurssia kääntämään Kauhujen taloon

Härkäviikko on takana ja alla viisi pelitöntä päivää. Matka on jälleen valmiina jatkumaan kun Karhut matkaavat Halloween-teemaan sopivasti Hämeenlinnaan Kauhujen Taloon. Hämeenlinnan Iittalahallissa vastaan asettuu Karhuille aina niin kovin vaikea Steelers, jonka kausi ei ole tähän asti ollut ruusuilla tanssimista. Joukkue on kuitenkin aina syttynyt porilaisia vastaan ja varmaa onkin, että pisteiden saanti tulee olemaan työn ja tuskan takana.


Asetelmat
Karhut pelasi reiluun viikkoon neljä ottelua, joissa kurssi oli aika lailla laskeva. Ensimmäisestä ottelusta irtosi vierasvoitto LaSBin kustannuksella, seuraavana päivänä SalBa tuli lopussa tasoihin. Vaasaa vastaan käydyssä ottelussa Karhuilla ei ollut palaakaan ja Suomen Cupin ottelustakin oli matkarasituksen lisäksi vain tappio kotiinviemisinä. 
Kesken kiivaimman pelikauden ei joukkueilla mahdollisuuksia ylimääräisiin lomiin juuri ole, eikä Karhuillakaan rankasta viikosta huolimatta ole ollut varaa jättää harjoituksia väliin. Joukkue palasi Kontiolahdelta maanantaiaamulla klo 05:00 ja jo 12 tuntia siitä, joukkue kokoontui harjoituksiin. Harjoitusrytmi oli rasitukseen nähden varsin kiivas, sillä joukkue piti ainoastaan torstaina vapaapäivän. Suomen Cup toi joukkueelle uusia loukkaantumisia, kun Saku Lahtinen loukkasi jalkansa reissussa. Myös Tuomas Puisto koki pienen loukkaantumisen ottelussa, mutta on jo viikonloppuna pelikuntoinen. Lahtisen ja Vaasa-ottelussa loukkaantuneen Mikael Lindroosin poissaolot ovat pakottaneet Karhut pistämään pakkansa uusiksi ja onkin mielenkiintoista nähdä, alkaako peli parantumaan uusituilla kentillä vai jatkuuko pienoinen alamäki. 

Isäntäjoukkue Steelers on pelannut varsin ailahtelevan kauden toistaiseksi. Sarjataulukossa kaksi sijaa Karhuja alempana majaileva Steelers on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta mistään tappioputkesta ei juuri vielä voi puhua. Steelersillä on takana kolme perättäistä vierasottelua, joista ensimmäisessä se onnistui ottamaan pisteen erittäin kovalta ÅIF:ltä. Potentiaalia joukkueesta siis kyllä löytyy ja paluu kotikentälle kasvattaa varmasti kotijoukkueen kiimatilaa. Isäntäjoukkueen kokoonpanosta puuttuu varmuudella nuorten maajoukkueen mukana oleva huippulupaava Ville Lastikka. Sodat eivät yksiä miehiä kaipaa ja tämäkin taistelu pitää käydä niillä miehillä, joita löytyy. Steelersin joukkoja edestä johtaa kokenut, jo lähes keski-iässä oleva, mutta silti äärimmäisen nuorekas ja virkeä Risto Parikka. Parikka on jostain syystä aina ollut parhaimmillaan juuri porilaisia vastaan pelatessaan ja tänäkään iltana poikkeusta tuskin tullaan näkemään. Parikka on tähänastisissa peleissä paukuttanut pallon jo 12 kertaa vastustajaan rysään ja koristellut tehotilastoaan myös kahdella syötöllä. 

Arvio
Ottelusta on luvassa vauhdikas ja tunteikas. Steelers tunnetaan erittäin hyvin peliä kääntävänä joukkueena ja Karhupelaajien pitääkin olla hereillä pallonmenetysten jälkeen. Ylivoimia tullee molemmat joukkueet saamaan ihan riittävän määrän ottelun ratkomiseen ja yksi avainasia onkin siinä, kumpi joukkueista onnistuu erikoistilanteissaan paremmin. Karhut on viime peleissä seisonut kuin betonisaappaat jalassa ja mikäli joukkue mielii voiton ottaa, pitää liikettä löytää jostain roppakaupalla lisää.

Seurannassa

Risto Parikka Steelers
Maireasti hymyilevä Parikka on aika velmu pelaaja. Suu käy aina siihen asti, kunnes vastustajalla keittää yli, jonka jälkeen nähdään "jarkkoruutumainen" vaihtopenkille poistuminen. Kalastettujen ylivoimien aikana Parikalla on tapana nostaa kädet ilmaan, sipaistuaan pallon vasemmasta siivestä verkkoon. 12 onnistumista tässä vaiheessa kauttaa kertoo omaa kieltään.

Steelersin maalivahtipeluutus
Juha Jokinen oli viime kaudella yksi Divarin parhaista maalivahdeista, mutta tällä kaudella Steelers on Karhujen tapaan peluuttanut kolmea maalivahtia. Jokinen on aiemmin loistanut Karhuja vastaan, joten oletettavaa on, että mies tänään tolppien välissä nähdään.

Kristian Krannila Karhut
Rane on ollut oikeastaan ainoa Karhupelaaja joka on pystynyt pelaamaan omalla tasollaan kauden kaikissa otteluissa. Pisteitä on joukkueen nestorille syntynyt tasaisesti ja Rane onkin joukkueen sisäisen pistepörssin toinen 6+3 tehoillaan. Joukkue syttyy Krannilan otteista ja ennen kaikkea onnistumisista, joten orastavassa alamäessä olisi erityisen tärkeää, että joukkueen yksi johtohahmoista sytyttäisi joukkonsa uuteen liekkiin.

Rasmus Österman Karhut
Rasse pelaa toisen sarjaottelunsa tällä kaudella. Valmennusjohdon Cupin ottelussa vakuuttanut Österman on paljon vartijana. Jatkaessaan samankaltaisilla otteilla kuin Cupin ottelussa, on Karhuilla hyvät eväät voittoon.

Ennakkotunnelmat ottelusta

Jukka Leino
Joukkueen tekemisistä on viime aikoina puuttunut tietty nöyryys ja kurinalaisuus. Ollaan vaan menty kentälle ja luultu että kaikki tulee kuin Manulle illallinen. Taitoa meidän joukkueessa on ihan tarpeeksi, ihan jokaista jengiä vastaan. Nyt pitää saada vaan jätkien päähän taottua, että ei näissä peleissä mitään saa ilmaiseksi ja jokaisen maalin eteen on tehtävä iso kasa töitä. Nöyryyttä ja kurinalaisuutta pitää löytyä roppakaupalla lisää, sillä vastustajalle on annettu jo monessa pelissä niin paljon halpoja maaleja, että hävettää. 

Rasmus Österman
Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Varmasti tulee kova ja tasainen peli. Tämä on minulle vasta toinen virallinen Divaripeli ja fiilikset sen mukaiset. Totta kai tarkoituksena pelata hyvä peli ja auttaa omalta osalta joukkue voittoon.

Lue myös