Karhut ehjällä pelillä vierasvoittoon

Steelers - Karhut 3-6 (0-2, 0-2, 3-2)

Karhujen matka Hämeenlinnaan toi pistepussiin kaksi pistettä ja voittosarakkeeseen lisämerkinnän. Pisteitä enemmän lämmittää se, millä tavalla ne tulivat. Joukkue esitti läpi ottelun kypsää ja kontrolloitua pelaamista, eikä päästänyt kotijoukkuetta kuskin paikalle kuin näennäisesti.

Uusittu ilme
Karhujen ongelmana on olleet pelien alut, sillä ensimmäiset erät ovat olleet usein erittäin hankalia ja verkkokin on omissa pölissyt liian usein. Tällaista ei nähty lauantaina Hämeenlinnassa, sillä joukkue aloitti ottelun hyvin, pitäen palloa ja halliten kenttätapahtumia. Steelersin ajoittainen paine onnistuttiin purkamaan yksinkertaisilla perussyötöillä. Aikaisemmissa otteluissa Karhupuolustuksen on nähty vähän haparoivan paineen alla, mutta nyt pelaaminen oli rauhallista ja tuloksekasta, paineesta huolimatta.

Hyökkäyspelistä sen sijaan puuttui vielä ne viimeiset palaset, eikä joukkue pystynyt luomaan mitenkään erityisen hyviä maalipaikkoja. Karhut käytti kuitenkin murhaavasti ne vähätkin paikkansa, kun ensin Juha Tikka latasi hirveän pommin maalin ylänurkkaan Petteri Hulkon passista. Kolmisen minuuttia edellisestä ja Tikka paukautti pallon toistamiseen kotijoukkueen rysään. Maali syntyi samalla kellon lyömällä kun kotijoukkueen Sami Ruotsalainen astui jäähypenkiltä kentälle.

Toinen erä oli lähes identtinen ensimmäisen kanssa, sillä erotuksella, että nyt Karhut olivat saaneet ajatusta myös hyökkäyspelaamiseen. Joukkue pystyi pitämään kotijoukkueen todella pitkiä aikoja pois pallosta, pelaten samalla itse varsin säästeliäästi. Erän puolen välin kieppeillä nähtiin Ville Salosen röyhkeä nousu laidasta, maalin kierto ja syöttö esiin nousseelle Juho Myllyharjulle, joka pamautti pallon vastustamattomasti maaliin. Erän loppupuolella nähtiin pikku hiljaa kuntoutuvan Tikan illan kolmas maali, jonka turvin Karhut siirtyivät viimeiselle erätauolle 4-0 vierasjohdossa.

Karkkia ja kepposia
Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelle ehkä hieman onnekaskin. Karhujen Markus Lammi lähetettiin jäähypenkille tilanteessa, jossa joku voisi sanoa tuomarin menneen huutoon. Jäähyä seuranneesta kiistapallosta pallo pomppasi keskustassa seisoneelle Jarno Mäkiselle joka latasi pallon komeasti maalin ylähyllylle.

Seuraavassa vaihdossa nähtiinkin sitten Halloweenin kunniaksi ehkä illan komein kepponen, kun Karhujen voittaessa aloituksen lähti Steelers lähes välittömästi antamaan pientä painetta. Karhujen Tatu Ruohonen ja Hulkko valuivat pikkuhiljaa kohti oman pään päätylautaa, samanaikaisesti myös kentän hyökkääjät siirtyivät lähelle omaa maalia saaden lopulta koko Steelersin viisikon sijoittumaan erittäin ylhäälle. Hulkon palloton vastaliike hyökkääjiin nähden avasi miehelle tien ja Ruohosen toimittaessa pallon koko ihmettelevän viisikon läpi, oli Hulkko läpiajossa josta mies ei luonnollisesti erehtynyt. Juuri kaventaneelle kotijoukkueelle välittömästi saavillinen kylmää vettä niskaan.

Erän alun kahden maalin jälkeen peli rauhottui jälleen ja palasi Karhujen hallintaan. Erän puolessa välissä Ville Heino laittoi pallon ehkä vähän halvasti kotijoukkueen maaliin, mutta kaikki lasketaan. Ottelua jäljellä yhdeksän minuuttia ja taululla 1-6. Vaikka salibandy nopea peli onkin, ei kotijoukkueen tekemisestä enää paistanut läpi mikään älyttömän kova kirivaihde. Steelers pelasi hyvin, mutta loppurutistus jäi vähän vajaaksi. Steelers onnistui kaunistelemaan lukemia vielä kahdesi, kun n. kuusi minuuttia ennen loppua kotijoukkue kavensi tilanteeksi 2-6 ja loppulukemat 3-6 syntyivät puolisen minuuttia ennen ottelun loppua.

Ratkaisu
Karhujen kurinalaisuus ja puolustuspelaaminen oli aivan eri tasolla kuin kauden aiemmissa otteluissa. Joukkue pelasi maltilla ja puolusti omaa aluettaan hienosti viiden miehen voimin. Steelersin laukaukset lähtivät pääosin pienistä kulmista josta maalilla hienon ottelun pelannut Rasmus Österman koppasi ne tasaisen varmasti. Steelersiltä nähtiin myös erittäin paljon päätyseinään kohdistuneita laukauksia. Karhut taas käyttivät paikkansa tappavan tehokkaasti ja tuo tehokkuuss yhdistettynä muuttuneeseen yleisilmeeseen takasivat kahden pisteen matkaamisen Poriin.

Lisää loukkaantumisia
Ottelun lopussa nähtiin harmillinen tilanne, kun Steelersin pelaaja tuli tilanteeseen vähän myöhässä taklaten Mikael Boeliuksen selästä laidan yli. Boelius väänsi tilanteessa nilkkansa ja joutui jättämään ottelun kesken. Taklaus ei ollut millään tavalla sikamainen, vaan kertoi lähinnä loppuun asti pelaamisestä. Huolimatta tahattomuudesta, pelaajien pitäisi pystyä hillitsemään itsensä myös nopeissa tilanteissa.