Karhujen kotikammo ei helpota

Kuva: Kirsi Saha / UrheiluSuomi.com

Lauantaina Hämeenlinnassa vahvasti riehuneet Karhut saivat vastaansa nuoren ja nälkäisen PSS:n Porvoosta. Urheilutalolla nähtiinkin tasaista vääntöä aina jatkoerään asti.

Ottelun alku meni ja koko ensimmäinen erä kului Karhujen hallitessa pelivälinettä. Kuten tällä kaudella on totuttu näkemään, maalihanat aukaisi tälläkin kertaa vierasjoukkue. PSS siirtyi noin neljän minuutin pelin jälkeen 0-1 johtoon Konsta Kareisen maalilla. Maalissa Karhujen oma pelaaja rakensi maalissa hyvin torjuneelle Östermannille pahan maskin. Karhut kuittasi melko nopeasti tilanteen 1-1:een, kun viikonlopun neljännen osumansa ampunut Juha Tikka käytti hyväksi tilan jonka PSS puolustaja hänelle antoi ja ampui pallon etukulmasta sisään. Heti seuraavassa vaihdossa Karhuviisikko uinahtaa ja PSS menee jälleen johtoon. Tällä kertaa maalintekijänä Kevin Nylund. Karhut pääsee ensimmäisen ja ainoan kerran ylivoimalle erän puolen välin jälkeen. Ylivoimaa kestää ainoastaan kaksi sekuntia, kunnes kolmella nopealla syötöllä Rami Prokki saa paikan laittaa pallon maaliin lähivaparin jälkeen. Taululle 2-2, syötön tarjoili Tikka. Ottelu jatkui Karhujen hallitessa pelivälinettä. Markus Lammi pääsi yllättämään PSS maalivhti Johnnsonin melko kaukaa lähteneelle laukauksella noin 16 minuutin kohdalla. 3-2 lukemista lähdettiin erätauolle. Ensimmäisessä erässä pallonhallinta meni kotijoukkueelle melko selvästi.

Toisen erä alkuun kotijoukkue tuli pirteästi ja heti toisessa vaihdossa harvoista ylivoimahyökkäyksistään Karhujen kakkosviisikko onnistui iskemään näyttävän osuman. Juha Kaanaa ja Rami Prokki järjestivät Arto Moilaselle paikan iskeä uran ensimmäinen divarimaali ja nuori mies ei erehtynyt. Lukemat 4-2:een. PSS:n Niklas Nurmela kuittasi kuitenkin nopeasti 4-3 kavennuksen vieraille. Ainoastaan puolitoista minuuttia ehti kulua Karhujen edellisestä osumasta. Seuraavan maalin iski jälleen kotijoukkue. Ykkössentteri Ville Salonen pomputteli pallon PSS maaliin puolustajan tontilla pelanneen Petteri Hulkon syötöstä. Lukemiksi 5-3. Erän puolenvälin jälkeen PSS teki kavennusmaalin Karhupakin heikon pelaamisen seurauksena. Maalintekijänä Raitums Artis. 5-4 lukemista mentiin erätauolle. PSS passivoitti toisessa erässä omaa karvauspeliään ja iski terävästi vastaan. Karhujen maalilla Rasmus Österman kuitekin piti kotijoukkueen johdossa muutamalla erinomaisella torjunnalla. Kotijoukkueen hallinta oli melko näennäistä. Vaarallisiin maalintekopaikkoihin ei tahdottu päästä.

Kolmas erä alkoi jälleen kotijoukkueelta vahvasti kun Kalle Santanen paukutti tavaramerkkinsä eli viuhuvan ranteen lähes keskiviivalta aivan ylähyllylle. Kahden maalin johto ilmeisesti mukavoitti kotijoukkuetta liikaa, sen verran heikko esitys oli viimeisellä vartilla. Pelin rakentelu oli jähmeätä ja laukaukset jäivät kerta toisensa jälkeen peittoihin kotijoukkueella. PSS puolestaan pelasi melko iloista salibandyä kääntäen peliä nopeasti. Näistä nopeista käännöistä PSS rokotti kahdesti. Tuomas Haapalainen kavensi jälleen eron vain yhteen maaliin välittömästi kun Karhut oli edellisen osumansa tehnyt. Kymmenen minuuttia ennen loppua Kevin Nylund viimeisteli 6-6 tasoituksen näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Viimeisellä kympillä paremmat paikat siunaantuivat vierasjoukkueelle viedä ottelu nimiinsä. Jälleen erona kotijoukkueeseen oli pelin nopea kääntäminen. 6-6 lukemista jatkoajalle.

Jatkoaika ei juuri ehtinyt vanheta kun PSS sahasi Karhujen ykkösviisikon rikki ja Kevin Nylund viimeisteli hattutemppunsa 6-7 maalilla. Näin täysi pistepotti matkusti Porvooseen.

Onnistujat:
Parissa viime kotipelissä vierasjoukkueen maalivahti on voittanut selvästi kotijoukkueen vastaavat. Tällä kertaa Rasmus Österman oli kentän paras maalivahti. Rasse oli ehdottomasti paras Karhupelaaja. Myös armeijan vihreissä tällä hetkellä palveleva Markus Lammi teki pyyteentä työtä kahteen suuntaan. Lamu ehti kertaalleen juoksemaan PSS-pelaajan kiinni läpiajosta.

Parannettavaa:
Tällä osastolla on kaksi asiaa ylitse muiden. Kääntöpeli ja karvaus. Kääntöpeli tuntuu olevan tällä hetkellä lähes tekemätön paikka Karhupakalle. Varsinkin muutamalla puolustajalla ei tällä hetkellä itseluottamus riitä laittamaan palloa nopeasti eteenpäin vaan ratkaisuna on kerta toisensa jälkeen käännös omiin ja pitkä pakki-pakki pallottelu. Karvauskuvio sinällään antaisi odottaa melko aggressiivistä kiinni käymistä, mutta tällä hetkellä karvaaminen hyvin puolivillaista tekemistä Karhuilla.