• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kaatuivat saappaat jalassa

Karhuille ei jäänyt kotiinviemisiksi pistettäkään Keravan reissulta. Kotijoukkue iski voittomaalin ylivoimalla puolitoista minuuttia ennen loppua ja piti pisteet Keravalla maalein 5-4.


Viihdyttävää ja vauhdikasta
Itse ottelu oli tasaista ja viihdyttävää kamppailua, jossa molempien joukkueiden maalivahdit lukeutuivat ottelun parhaisiin pelaajiin. Aiemmissa otteluissaan maaleja liukuhihnalta latoneet isännät, eivät onnistuneet sunnuntaina maalinteossa "kuin" viidesti, mutta sekin riitti tällä kertaa kahteen pisteeseen. Karhut loivat riittävästi paikkoja ottelun voittamiseen, mutta pieni puristus ratkaisuhetkillä torpedoi vieraiden voittomahdollisuudet. 

Kohti parempaa huomista
Tappiosta huolimatta Karhujen esitys oli pitkästä aikaa lupauksia herättävä. Virheitä tapahtui edelleen, mutta niitä tapahtuu urheilussa aina. Aiemmista otteluista suurin poikkeus oli reagointi virheisiin. Sunnuntaina Keravalla nähtiin taisteleva Karhulauma, joka reagoi nopeasti vastustajan tekemisiin ja omiin virheisiin, vaikeuttaen Blackbirdsin pelaamista oleellisesta helpottaen samalla omaa pelaamistaan. Karhut onnistuivat myös aiemmista otteluista pitkälti poiketen luomaan tukuttain vastahyökkäyksiä, mutta isäntien maalivahti ja ilmeisesti pieni tuska takaraivoissa hyydytti useat loistavat maalipaikat.

Kotijoukkue edellä ja vieraat perässä
Ottelussa kupletin juoni oli sama koko ottelun ajan. Tasaisia kenttätapahtumia seurasi kotijoukkueen johtomaali ja pian tämän jälkeen Karhujen tasoitus. Selkäranka ei taipunut tällä kertaa lainkaan, vaan jokaista Blackbirdsin tekemää maalia seurasi Karhujen painostus joka johti tasoitukseen. Lukuun ottamatta ikävä kyllä isäntien viimeistä maalia, joka syntyi vain puolitoista minuuttia ennen loppua. Karhut onnistuivat tämänkin jälkeen viemään paineen vastustajan päätyyn ja pelatessaan ilman maalivahtia oli tasoitus myös lähellä. Kertaalleen Karhut tasoihin tuonut ja joukkueen parhaana palkittu Mikael Boelius ei kuitenkaan onnistunut illan toista tekemään hyvästä paikasta huolimatta. Lopulta summeri päätti Karhujen rynnistyksen ja aloitti kotijoukkueen juhlat.  

Tappiosta huolimatta jokaista Karhujen pelaajan suoritusta voi pitää varsin onnistuneena. Kentällä ei luovutettu missään vaiheessa, vastustajalta vietiin tila ja aika nopeasti pois ja hyökkäyksissä oltiin teräviä. Tällä kertaa se ei pisteisiin riittänyt, mutta tulevaisuuden kannalta suunta oli oikea. 

Kommentit

Jukka Leino
Joka jätkä pelasi tänään sellaisella taito- ja tahtotasolla jonka säilyttämällä purkin kansi aukeaa näinä hetkinä. Tähän kun saadaan muutaman onnistumisen kautta sellainen tietty vapautuneisuus ja luonnollisuus, pitäen muuten kiinni tästä tyylistä jolla pelattiin, niin tullaan tulevaisuudessa ottamaan paljon voittoja. Ehdittiin muutaman kerran muokkaamaan harjoituksissa meidän suurimpia akilleen kantapäitä, pallollista peliä ja malttia. Tulos oli nyt jo ihan huikea. Tähän kun saadaan muutama lisätreeni alle ja pidettyä pelaajien leuat pystyssä, niin varmasti siitä seuraa paljon hyvää. Päätä on ihan turha painaa pensaaseen, sillä sarja on niin tasainen ja ollaan niin lähellä sitä ketsuppipullon avautumista, ettei tässä sen puoleen ole vielä hätää. Tällaiset maalin tappiot huikealla taistelulla syövät miestä ihan rotan lailla, mutta toivottavasti osataan kanavoida se oikein ja hakea sieltä se pieni tarvittava lisäpuristus. Eikös ne viisaat ole sanoneet että pimein hetki on juuri ennen auringon nousua. 

Lue myös