• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Putkea katkaisemaan

Karhujen tappioputki on kasvanut neljän ottelun mittaiseksi ja vaikka äärimmäisen tasaisessa sarjassa kaikki on vielä auki, pitää putki laittaa poikki mahdollisimman pian, sillä loputtomiin tällainen ei voi jatkua, mikäli mielitään muista sijoista pelata. Sunnuntai on hyvä päivä pistää tappioputki pakettiin ja aloittaa taas voittaminen.


Asetelmat
Karhut ovat hävinneet neljä edellistä otteluaan. Viimeisin tappio tuli viikko sitten Keravalla, kun isäntäjoukkue teki puolitoista minuuttia ennen loppua ylivoimalla voittomaalin. Tuossa ottelussa oli havaittavissa jälleen paljon positiivisia asioita. Karhut onnistui puolustuksellisesti pelaamaan kauden parhaan ottelunsa. Viisi päästettyä maalia sarjan tehokkainta joukkuetta vastaan vieraissa, on ihan kelpo suoritus. Vielä kun parannus johtui pääosin maltin lisääntymisestä ja pallollisesta huolellisuudesta, eikä bussin parkkeeraamisesta maalin eteen, voi suoritusta pitää hyvänä. Joukkueella oli myös iso kasa loistavia maalipaikkoja, mutta pieni puristaminen ratkaisutilanteissa loisti mukana olollaan. 

ÅIF oli vielä perjantaina samassa tilanteessa kuin illan isäntäjoukkue Karhutkin. Neljä edellistä ottelua oli päättynyt tappioon. ÅIF onnistui kuitenkin katkaisemaan putkensa eilisessä kotiottelussaan Salbaa vastaan. Nopeassa tahdissa 1-3 tappioasemaan joutunut ÅIF keräsi toisessa erässä itsensä ja painoi kaasua nousten rinnalle ja lopulta ohi. ÅIF korjasi lopulta voiton 6-4 lukemin ja se jos mikä lisäsi varmasti joukkueen itseluottamusta.

Ratkaisun avaimet
Karhujen tulee säilyttää Keravalla nähty yleisilme maustettuna tehokkaammalla viimeistelyllä. Tämä kun onnistuu niin voitto on lähellä. äIF on isokokoinen ja vahva joukkue, joten kaksinkamppailupelaaminen etenkin maalien edustoilla tulee nousemaan merkittäväksi tekijäksi ottelun lopputuloksen kannalta. Pallollisessa pelissä tulee säilyttää maltti, eikä viisikoiden välit saa kasvaa liian suureksi.

Seuraa heitä

Juha Tikka Karhut
Tikka on löytänyt viime peleissä maalijyvän ja mies onkin alati vaarallinen pallon saadessaan. Neljässä edellisessä ottelussa neljä maalia viimeistellyt Tikka voi maaleillaan kantaa joukkuetta pitkälle.

Ville Salonen Karhut
Jokaisessa ottelussa valtavan työmäärän kentän molempiin suuntiin tekevä Salonen on päässyt viime otteluissa myös tehopisteiden makuun. Alkukaudella tehollisesti vaisumpaa kautta elänyt Salonen on tehnyt neljässä edellisessä ottelussa tehot 3+2. Etenkin yhteispeli Tikan kanssa on alkanut tuottamaan tulosta. Salosella on myös henkisellä puolella valtava merkitys joukkueelle. Karhut kaipaa yhden selkeimmän johtohahmonsa panosta ja vastuunkantokykyä laittaakseen pisteen tappioputkelleen.

Jesse Tolvanen ÅIF
Nosti eilisessä voitto-ottelussa joukkueensa ensin tasoihin ja laittoi lopulta viimeisen naulan raumalaisten arkkuun 6-4 maalillaan.

Atte Huovinen ÅIF
Joukkueensa tehokkain maalintekijä ja Divarin pistepörssissä kuudentena oleva Huovinen (19+7), osoitti vastuunkantajan kykyjä syöttämällä eilen joukkueensa avaus- ja tasoitusmaalin sekä viimeistelemällä voittomaaliksi jääneen viidennen osuman.


Ottelu alkaa klo 16 Porin urheilutalolla, tervetuloa.

Lue myös