Paikallismatsin kautta joulutauolle

Karhut matkaa Raumalle pelaamaan viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa. Vastaan asettuva Salba pelaa tämän ottelun jälkeen vielä yhden ottelun, ennen joululomaa. Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi lopulta tasatulokseen 7-7, raumalaisten onnistuttua ottelun lopussa nousemaan kahden maalin takaa tasoihin.

Asetelmat

Salba otti edellisessä kotiottelussaan maukkaan päänahan kukistamalla sarjakärki SB Vaasan loppuhetken maalilla 6-5. Voitto toi varmasti lisää itseluottamusta raumalaisten leiriin, sillä Vaasa-ottelua edeltävistä neljästä ottelusta joukkueella oli tuloksenaan kolme tappiota. Tappio-otteluista huolimatta Salba on pelannut viime aikoina erittäin tasaisia otteluita. Edellisen kuuden ottelun maalisuhde 33-31 kertoo pitkälti siitä, että pelkästään sarja ei ole pisteiden muodossa äärimmäisen tasainen, mutta myös pelit itsessään ovat erittäin tasaisia.

Karhut otti sekin edellisessä ottelussaan erittäin maukkaan päänahan, kun joukkue kaatoi vieraissa ehkä sarjan kovimman kotijoukkueen Blue Foxin lukemin 6-4. Kaksi edellistä otteluaan voittanut Karhut on pikkuhiljaa saanut pelaamisen syrjästä kiinni. Paikallisottelu laittaa Karhut todelliseen testiin, sillä kuumissa paikalliskamppailuissa tarvitaan taidon lisäksi myös henkistä lujuutta. Perjantaina kauppis lienee täyteen ahdettu, joten meteliä ottelussa riittää.

Kokoonpanot

Salbalta sivussa lienee edellisessä paikallisottelussa polvensa telonut Tomi Lahti. Lahti loukkaantui törmäyksessä Teemu Mäkelän kanssa, eikä vamma ole ilmeisesti parantunut pelkällä levolla.

Karhuilta paluun kokoonpanoon tekee Riku Prokki. Petteri Hulkko on edelleen sivussa jalkavamman takia. Myös Lahden kanssa törmännyt Mäkelä puuttuu ottelusta, sillä Suomen puolustusvoimat ei edelleenkään halua päästää Mäkelää tositoimiin. Myös ilmiliekeissä oleva Kalle Santanen joutunee jättämään ottelun väliin. Viime yönä riehunut Seija-myrsky pitää Santasen hälytystöissä ja jollei ihmeitä tapahdu, ei Santasta nähdä illan kokoonpanossa. Santasen poissaolo on kova isku Karhuille, sillä edellisissä otteluissa kenttiä dominoinut Santanen olisi pelatessaan ollut luultavasti tänäänkin kentän ylivoimaisin pelaaja.

Erikoista
Sarjassa neljäntenä olevan Salban ja kymmenentenä olevan Karhut, erottaa vain kolme pistettä. äärimmäisen tasaisessa sarjassa sijoja 1 ja 11 erottaa vain viisi pistettä.

Mainiosti tähän asti pelannut isäntäjoukkue Salba on ollut syystä tai toisesta hätää kärsimässä otteluiden toisissa erissä. Tämä nähtiin myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, kun Salban paketti hajosi toisessa erässä totaalisesti eikä Karhut jättäneet paikkojaan käyttämättä. Edellisessä ottelussa toinen erä kirjattiin Karhuille 4-1. Hajoaako Salban paketti jälleen tänään toisessa erässä, vai onko joukkue löytänyt ratkaisun toisen erän kiroukseen.

Karhut sai pakon edessä tuntumaa normaalia pienempään kaukaloon (Raumalla 39x19), kun Porin kaupunki asennutti esiintymilavan palloilusalin toiseen päätyyn perjantaista tapahtumaa varten jo viikolla. Esiintymislava söi 1/4 osan kentästä, joten treeneissä vedettiin n. 30 metriä pitkässä kaukalossa.

Taisteluparit

Tomi Pihkoluoma (Salba) vs Juha Tikka (Karhut)
Molemmat herrat ovat joukkueidensa kantavia voimia maalinteossa. Molemmat herrat ovat myös palanneet kaukaloon vaikeiden loukkaantumisten jälkeen, eikä kummatkaan luultavasti ole vielä parhaassa iskussaan. Selkävaivojen vuoksi pitkään sivussa ollut Pihkoluoma on pelaamissaan otteluissa leiponut tehot 9+4.
Tikka palasi vuoden tauon jälkeen kaukaloon lokakuussa ja on pikkuhiljaa löytämässä jyvän pelaamisesta. Edellisessä ottelussa hattutempun tehtaillut Tikka on pelaamissaan 11 ottelussa summannut hyvät tehot 14+5.

Janne Hyvönen (Salba) vs Ville Salonen (Karhut)
Joukkueidensa ykkössentterit ovat elintärkeissä rooleissa omissa joukkueissaan. Molemmat herrat tarjoilevat illasta toiseen ketjukavereilleen paikkoja ja välillä laittavat itsekin pallon verkkoon. Hyvönen on ilmeisesti lisännyt ruokavalioonsa nallepuuroa, sillä aikaisemmin lähinnä huimista sooloista ja namupasseista tunnettu herra on ensimmäistä kertaa ties koska tehnyt enemmän maaleja kuin syöttänyt. Hyvösen pistesarake näyttää komeaa lukemaa 11+10, tuolla pistemäärällä hän on joukkueensa tehokkain pelaaja.
Salonen tuskaili alkukauden pisteiden teon kanssa. Vaikka peli muuten kulki totuttuun tapaan, ei tehopisteitä tuntunut tulevan millään. Karhut heräsi joukkueena muutama peli sitten, mutta Salonen puolestaan heräsi myös pisteiden valossa jo hieman tätä aiemmin. Salonen onkin tällä hetkellä kahdeksan ottelun pisteputkessa. Koko kauden tehot miehellä ovat 6+10.

Ottelu pelataan perjantaina 13.12 klo 19 alkaen kauppiksen salissa Raumalla.