• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Uusi vuosi, muuttuuko kujeet?

Vuosi 2014 alkaa Karhujen osalta kotiottelulla kuopiolaista Welhoja vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13, joten unihiekat ajoissa silmistä pois ja urheilutalolle katsomaan tuoko uusi vuosi mukanaan uusia kujeita. 


Asetelmat
Pitkän pelitauon jälkeisistä otteluista on vaikea mennä mitään povaamaan. Ennen taukoa olleet suoritukset harvoin painavat mitään tällaisen kolmen viikon pelitauon ja muutaman viikon harjoitustauon jälkeen, olivatpa ne sitten positiivisia tai negatiivia. Niin Welhot kuin Karhutkin käyttivät pelitauon pitkälti lepoon.

Karhut jäi suoraan edellisen ottelun jälkeen kahden viikon totaalitauolle. Harjoittelumahdollisuudet olisivat olleet ihan hyvät, mutta päätettiin antaa jätkille vähän enemmän vapaata. Amatöörilajiksi tämä vie kuitenkin niin paljon aikaa pelaajilta, että välillä on ihan hyvä olla perheen ja muidenkin kaverien parissa eläen ihan jotain muuta, kuin sitä perinteistä pukukoppielämää. Kautta on kuitenkin vielä puolet jäljellä ja se vedetään loppuun aika tarkkaan kahdessa kuukaudessa, joten pieni lepohetki tehnee pelkästään hyvää Jukka Leino Karhujen valmennuksesta toteaa. 

Kokoonpanot
Karhuille tauko tuli hyvään paikkaan. Joulukuun otteluissa joukkue kuormitti kärkipelaajia normaalia merkittävästi enemmän, joten pelaajatkin varmasti ottivat tauon hyvillä mielin vastaan. Tauon aikana Petteri Hulkko tervehtyi pelikuntoon ja palaa lauantaina kaukaloon kiusaamaan kuopiolaisia. Rami Prokki sai Salba-ottelussa pahan tällin olkapäähänsä, eikä nyt vietetty kolmen viikon tauko ole tuonut miestä vielä takaisin harjoitusvahvuuteen. 
Siellä se sotkee kuntopyörää ja tekee keskivartaloharjoitteita, samaa mitä Hulkko edelliset viikot. Kai sitä vielä pari viikkoa joutuu sivussa pitämään, katsotaan nyt. Tikan Juha sai hänkin pientä osumaa edellisessä ottelussa, eikä ole tällä viikolla pystynyt vielä täysipainoisesti harjoittelemaan, mutta kyllä se jossain roolissa lauantaina nähdään, Leino jatkaa. Karhuilta puuttuu varmuudella ottelusta Prokin lisäksi Mikael Boelius. Welhoilla poissaolijoita ei ole.

Uusilla vai vanhoilla metkuilla?
Pientä päivitystä ollaan tehty, mutta ei sitä olla ehditty ajamaan kuin vasta kaksissa treeneissä, joten tuskin se vielä ihan 100 % lauantaina toimii. Ilme noissa kaksissa treeneissä oli kuitenkin aika freesi ja tekeminen ja tempo saatiin nostettua paremmalle tasolle, joten kyllä minä uskon, että suunta on oikea ja huomenna nähdään jo viitteitä paremmasta, Leino kertaa tauon aikana tehdyistä muutoksista. 

Mitä sitten vierailijoilta on lupa odottaa? 
Voihan olla, että Tiihonen (Welhojen päävalmentaja) on uudenvuoden tinoja valaessaan saanut jonkun jonkun ihme näyn ja laittanut paketin uusiksi, mutta todennäköisempää on, että sillä samalla linjalla ne jatkaa, jota ne ovat 1,5 vuotta ajaneet. Silloin sieltä tulee urheilullinen ja pirun aktiivinen joukko pelaajia, jotka pyrkivät antamaan painetta aina kun on mahdollista ja välillä silloinkin, kun sen ei mahdollista pitäisi olla. Karvaavat kovaa ja korkealta ja pyrkivät muutenkin pitämään pelin temmon korkeana. Viihdyttävä ja yleisöystävällinen joukkue. Kova nippu sieltä tulee, ei ne turhaan ole tuolla ihan kärkipäässä. Hyvillä mielin ottelua kuitenkin odotellaan. Mukava lähteä otteluun, jossa kummatkaan joukkueet eivät vain odota, että vastustaja tekee virheen, vaan pyrkivät ajamaan vastustajan siihen, Leino päättää.

Karhut - Welhot lauantaina 4.1 klo 13 urheilutalolla.

Lue myös