• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Ärsytetty M-Team isännöi Karhuja

Karhut matkustaa Helsingin Ruskeasuolle mittaamaan M-Teamin päivän kunnon. Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat vuosien saatossa olleet erittäin tasaisia ja ratkaisua on monesti jouduttu hakemaan jatkoajalta. Niin kävi myös kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Porissa, kun ensin M-Team antoi Karhuille shokkihoitoa menemällä ensimmäisessä erässä jo 4-0 johtoon, mutta pelin edetessä Karhut saivat pakettinsa kasaan ja onnistui ottamaan kaksi pistettä lopulta 8-7 lukemin. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, kun Mikael Boelius ohjasi Kalle Santasen laukauksen maaliin. Viime kaudella M-Teamin onnistui voittaa kauden molemmat kohtaamiset. Näistä Helsingissä pelattu ottelu ratkesi sekin vasta jatkoajalla isäntien hyväksi.


Asetelmat
Kotijoukkue M-Team palasi joulutauolta vasta eilen lauantaina, kun se sai vastaansa jo kaksi ottelua tauon jälkeen pelanneen Salban. Paremman pelituntuman omannut Salba karkasi jo ensimmäisessä erässä 0-6 johtoon ja vaikka joukkue raporttien mukaan passivoitui merkittävästi, ei voittajasta ollut ensimmäisen erän jälkeen epäselvyyttä. Salban voittolukemat kirjattiin lopulta lukemin 5-7. Eilen huonosti otteluun lähtenyt M-Team onkin varmasti erittäin ärsytetty joukkue tällä hetkellä ja samanlaista notkahdusta on turha odottaa, nyt kun joukkue on saanut alleen jo vähän pelituntumaakin.

Vierasjoukkue Karhut aloitti vuoden 2014 komealla kotivoitolla sarjan tämän hetken kärkijoukkueesta Welhoista, kun kuopiolaisryhmä taipui Porissa pelatussa ottelussa selvästi 13-5. Vaikka Karhujen esitys varsin mallikas olikin, jäi etenkin alivoimapelaamiseen rutkasti parantamisen varaa, Welhojen onnistuessa tekemään 9 saamastaan ylivoimasta 5 maalia. 5 vs 5 pelissä Karhut oli omaa luokkaansa vieden sen puhtaasti 11-0. Karhuilla on edellisistä neljästä ottelusta tilillään kolme voittoa, näistä kaksi joukkue raapi ennen joulutaukoa. Tasaisessa sarjassa joukkueiden välillä on eroa kaksi sijaa ja yksi piste. Ottelun enemmän pelannut PSS majailee sopuisasti M-Teamin ja Karhujen välissä 16 pisteellä, tasapisteissä M-Teamin kanssa. Karhuilla pisteitä on 15. Karhuilla ja M-Teamilla on 1-2 peliä vähemmän pelattuina, kuin sarjan muilla joukkueilla. Sarjan tasaisuudesta kertoo paljon jo sekin, että voitolla Karhut parantaisi sijoitustaan kolme pykälää.

Kokoonpanot
M-Teamin kokoonpanoissa ei tiedossa ole merkittäviä poissaoloja. Joukkueen maalinsuulla saatetaan kuitenkin nähdä muutos eiliseen, kun ennen Salba-ottelua sarjan 7. parhaan torjunta-% omaava Tuomas Ruippo päästi 11 laukauksesta viisi taakseen. Joukkueen toisen maalivahdin Ossi Rannalan tilastot ovat nekin komeaa luettavaa, 7 ottelua torjunta-% 82,5. 

Karhujen kokoonpanosta puuttuu viime pelin tapaan joukkueen kaksi parasta pistemiestä, kun sekä pitkäaikaispotilas Rami Prokki (9+12), että Juha TIkka (14+5) puuttuvat ottelusta. Herrojen poissaolo syö ison palan Karhujen erikoistilanteista sillä samat herrat miehittävät myös joukkueen sisäisen yv-pörssin kahta kärkisijaa. Lisäksi Prokin puuttuminen näkyy merkittävästi myös vapareissa. Edellisessä pelaamassaan ottelussa herra naputti hatullisen maaleja vapareista. Viime ottelusta poissa ollut Mikael Boelius palaa kokoonpanoon.

Ratkaisu
Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat usein olleet erittäin värikkäitä, tunteikkaita ja ennen kaikkea tasaisia. Samaa on ennakolta luvassa sunnuntainakin ja mieliäkseen pisteille, pitää Karhujen hallita hermonsa huolella ja pysyä poissa jäähyaitiosta. M-Teamin ylivoima on erittäin hyvällä mallilla ja viimeksi tarkastaessa joukkue oli sarjan tehokkain ylivoimajoukkue. Etenkin herrat Riku Reunamäki ja Janne Makkonen pelaavat tehokasta ylivoimaa. 

Seurannassa

M-Teamin tulivoima
Kotijoukkue M-Teamilla on heittää kaukaloon neljä yli 10 maalin miestä, joista kuumimpina Reunamäki 24 maalillaan, Jarkko Aavaharjun seuratessa perässä 18 maalillaan. Lisäksi viekkaan Antti Itkosen kanssa saa Karhut olla varuillaan, sillä miehen lavasta on lähtenyt jo 23 maaliin johtanutta syöttöä. Vertailun vuoksi Karhujen parhaalla maalintekijällä tässä ottelussa on maaleja kasassa 13 (Boelius) ja syöttökunkkuna häärii Saku Lahtinen 11 syötöllään.

Karhujen uudistetut kentät
Karhut uudisti isolla kädellä kenttiään joulutauon aikana. Ainakin ensimmäisessä pelissä muutos tuntui toimivan. Esimerkiksi ennen edellisottelua 5 maalia tehnyt Petteri Hulkko latoi pallon maaliin 7 kertaa. Ykköskenttä oli viime ottelussa puolestaan varsin teinipitoinen, mutta tehokas, kun hyökkäyskolmikon nestorina toimi 93-syntynyt Teemu Mäkelä 3+0, laidoillaan Lindroos 1+2 (94) ja Moilanen 1+0 (95). Boeliuksen palatessa kokoonpanoon, aloittaa Moilanen ottelun 10. hyökkääjänä. Kolmoskenttään nostettu VP Kujansuu pelasi hänkin mainion ottelun.

Lue myös