Kaavamaisesta ottelusta ei pistettäkään tuliaisiksi

Ottelu M-Teamin ja Karhujen välillä noudatti jo pitkään jatkunutta kaavaa, jossa nämä kaksi joukkuetta eivät saa kunnolla selkoa siitä kumpi joukkueista lopulta on se parempi. Tämän taiston vei tällä kertaa M-Team lukemin 6-5, eikä niin yllättävästi jatkoajalla. Joukkueiden kuudesta edellisestä kohtaamisesta voitot ovat tasan 3-3. Näistä jatkoajalle on venynyt neljä ottelua ja niissä voitot sunnuntai-illan kamppailun jälkeen 2-2. Vielä kun kuuden keskinäisen ottelun maalisuhde on 35-35, niin aika tasaisesta parivaljakosta voidaan puhua.

Ottelun kulku
Karhut tiesi kotijoukkueen tulevan hanakasti päälle heti ottelun ensi minuuteista lähtien. Liian usein tällä kaudella alussa nukkunut Karhut onnistui kuitenkin pitämään kotijoukkueen pois vaarallisista paikoista ja vielä kun ensimmäinen ylivoima tuotti Santasen tykin jälkeen 0-1 johto-osuman, ol erä saanut Karhuille suotuisan startin. M-Team tuli kuitenkin erän loppuhetkillä tasoihin ja iski heti perään johto-osuman oman ensimmäisen ylivoimansa aikana. Toiseen erään kotijoukkueen 2-1 johtolukemista.

Toisen erän alku oli Karhuille painajaismainen. Ensin Kristian Krannila pelasi huolimattomasti tilanteen, ottaen 2 minuutin jäähyn, jota sarjan paras ylivoima ei jättänyt käyttämättä. Heti maalin jälkeisestä vaihdosta Mikael Lindroos sai hieman kyseenalaisen hyökkäyspään jäähyn, josta siitäkin M-Team rankaisi nopeasti. Taululla yhtäkkiä kotijoukkueen 4-1 johto ja pipo näytti kiristymisen merkkejä Karhujen vaihtopenkillä. Erän puolivälissä Karhujen ykköskenttä pelasi pikkunätillä syöttöpelillä avopaikan, josta Lindroos kavensi kotijoukkueen johdon kahteen maaliin. Maalin syöttäjänä toiminut Boelius malttoi odottaa Lindroosin taustajuoksua ja passasi pallon millin tarkasti takatolpalle nousseelle Lindroosille, jolla oli helppo työ iskeä pallo tyhjään rysään. Erän viimeisellä vitosella nähtiin vielä kolme maalia, kun ensin Santanen toi illan toisellaan Karhut jo maalin päähän, mutta heti perään M-Team kasvatti johtonsa uudestaan kahteen maaliin. Kauaa ei Karhutkaan antaneet kotijoukkueen juhlia, sillä 20 sekuntia myöhemmin pallo oli taas kotijoukkueen verkossa, tällä kertaa viimeistelijänä toimi Saku Lahtinen.

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta varsin tarkkaa pelaamista ja erän ainoasta maalista vastasi kauden ensimmäisellään Juha Kaanaa, joka toi joukkueensa tasoihin kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla. Loppuerän aikana ei enempää maaleja nähty ja jatkoaika oli jälleen kerran edessä.

Jatkoajan aluksi Lindroos otti illan toisen jäähynsä ja kuten jo kolmasti aiemmin, käytti kotijoukkue saamansa miesylivoiman surutta hyväkseen Janne Makkosen kiskaistessa pallon ns. ylähyllylle. Ikävä kyllä kaava oli täysin sama kuin vuosi sitten. Lindroos saa jatkoajalla hieman heppoisen jäähyn ja kotijoukkue iskee ylivoimalla pelin päätökseen.

Mauste se on pahanmakuinenkin mauste
Molemmissa joukkueissa pientä ihmetystä aiheutti illan hieman yliherkkä linja. Siistissä ottelussa ei sikailuja nähty, mutta ottelun yleiseen ilmeeseen nähden yllättävän paljon pelissä jäähyjä puhallettiin. Yhteensä yhdeksän kakkosta tällaisessa pelissä tuntui paljolta ja välillä tuntui, että olipa kyse kummasta joukkueesta tahansa, jos maalien välissä menit pienenkin virheen tekemään oli seurauksena lähes aina jäähy. Vapareita ottelussa ei tuomittu nimeksikään, muuta kuin päädyssä tapahtuneista tilanteista. Saman allekirjoitti myös ottelua seurannut otteluvalvoja joka näki myös jäähyjen ja vaparien välisen kuilun merkillisenä. Ottelua se ei ratkaissut, sillä se ratkesi kotijoukkueen tehokkaampaan viimeistelyyn, mutta ikävästi se sai molempien joukkueiden pelaajat toisesta erästä lähtien varomaan jokaista kaksinkamppailutilannetta.

Karhut ei kauaa ottelua voi jäädä pohtimaan sillä jo keskiviikkona joukkue on jälleen tulessa kun urheilutalolle saapuu LaSB. Ottelu alkaa klo 18:30