Isoja pisteitä jaossa urheilutalolla

Karhut saa keskiviikkoillan vieraaksi LaSBin Lammilta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen loppusyksyllä päättyi Karhujen 10-5 vierasvoittoon. Edellisessä ottelussa Karhut karkasi jo 0-5 johtoon, mutta LaSB nousi neljällä perättäisellä maalillaan maalin päähän. LaSBin onnistui kaventaa ottelu vielä 5-6, mutta kolmannessa erässä Karhut marssi turvalliseen viiden maalin voittoon. Huolimatta selvähköstä vierasvoitosta, LaSB osoitti kirillään olevansa periksiantamaton ja työtä tekevä joukkue, jota on vaikea voittaa. Sarjataulukossa joukkueet erotta kolme pistettä (Karhut 15 ja LaSB 12)

Asetelmat
Karhut hävisi edellisen ottelunsa Helsingissä jatkoajalla 6-5 M-Teamille. Edellisestä viidestä ottelusta kasassa on kolme voittoa. Näistä otteluista joukkue on pelannut kotonaan kaksi ottelua voittaen Ilveksen 9-3 ja Welhot 13-5. Erikoista Karhujen joulutauon jälkeisissä otteluissa on ollut heikko erikoistilannepelaaminen. Se yhdistettynä erittäin runsaisiin jäähymääriin, on ollut omiaan vaikeuttamaan Karhujen menoa. Kahdessa edellisessä ottelussa joukkue on istunut 15 kahden minuutin jäähyä ja näistä yhdeksässä vastustaja on laittanut pallon verkkoon. Vielä ennen joulutaukoa, joukkue oli sarjan neljänneksi paras alivoimajoukkue, joten parannettavaa sillä osastolla riittää.
Samaan aikaan kun erikoistilannepelaaminen on alkanut takkuamaan, on joukkue pienten joulutauolla tehtyjen pelitapapäivitysten ansiosta löytänyt uuden ilmeen 5 vs 5 pelaamiseen. Tauon jälkeen pelatuissa kahdessa ottelussa Karhut onkin voittanut 5 vs 5 pelin maalein 15-1.

Vierasjoukkue LaSBin saldo edellisistä viidestä kamppailusta on hieman murheellisempi. Joukkue on voittanut ainoastaan kerran ja hävinnyt neljästi. Tuo ainokainen voitto tuli kuitenkin juuri edellisestä pelistä Turusta, joten nähtäväksi jää käänsikö joukkue tuolla voitolla kurssinsa, vai jatkuuko tulokseton peli. Huomionarvoista LaSBin pelissä on se, että joukkue on sitten edellisen kohtaamisen onnistunut tiivistämään peliään melkoisesti. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii kaksi edellistä ottelua, joissa kummassakin pallo lyötiin LaSBin maalin ainoastaan kolme kertaa. LaSB on muutenkin varsin vaikeasti arvioitava joukkue, sillä syttyessään kunnolla kamppailuihin on joukkue onnistunut napsimaan hyviä ja kovia voittoja, etenkin vieraskaukalosta. Näistä esimerkkeinä mm. joukkueen edelliset Länsirannikon vierailut, josta joukkue haki pisteet Turun lisäksi myös Wirmolta ja Salbalta. Länsirannikko tuntuu siis sopivan hyvin illan vierasjoukkueelle.

Kokoonpanot
Karhut jatkaa samalla kokoonpanolla, millä se lähti M-Team-otteluun. Sivussa ovat edelleen Rami Prokki ja Juha Tikka.
Vierasjoukkue pääsee matkaan parhaalla kokoonpanollaan.

Suurennuslasin alle

Karhujen jäähymäärä ja alivoimapelaaminen
15 kakkosta ja 9 päästettyä maalia alivoimalla ovat kestämättömiä lukuja kahteen edelliseen otteluun. Välillä jäähyn ottaminen on hyvä vaihtoehto, mutta ns. laiskan miehen jäähyistä, jossa boxi heilahtaa mailarikkeiden takia on joukkueen päästävä eroon. Nopeiden hyökkääjien ei pitäisi joutua nyt nähdyn tapaisesti jatkuvasti lyömään takaapäin mailaan, kun kerran jalkanopeus riittää useimpien vastustajien kiinnijuoksemiseen.

Heikki Hätönen LaSB
Viime kauden päätteeksi Classicista palannut Hätönen on 10 maalin lisäksi antanut 16 syöttöä, jolla mies on joukkueensa sisäisen pörssin toinen Tino Nivalan (16+13) jälkeen. Huomioitavaa on, että Karhujen parhaalla pistemiehellä, Rami Prokilla pisteitä on 21. Kovan luokan pelimies siis kyseessä. Hätönen johtaa myös koko sarjan jäähypörssiä 49 minuutillaan.

Ottelu Karhut - LaSB Porin urheilutalolla keskiviikkona 15.1 klo 18:30 alkaen.