• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Porvoossa jaossa isoja pisteitä

Karhut kohtaa sunnuntai-iltapäivällä PSS:n Porvoossa. Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä ja pelissä onkin jaossa isoja pisteitä loppukautta ajatellen. Molemmat joukkueet taistelevat kynsin ja hampain paikastaan Divarissa. Karhut tipahti eilisen kierroksen jälkeen putoamisviivan alapuolelle, kun LaSB kukisti sarjajumbo Ilveksen. PSS puolestaan hävisi eilen Hämeenlinnassa Steelersille, mutta on vielä toistaiseksi kaksi sijaa Karhujen yläpuolella. Putoamiskamppailu käy kuumana, sillä ainoastaan Ilves on käytännössä varma putoaja. Tällä hetkellä neljä joukkuetta kamppailee kahdesta säilyjän paikasta, Karhujen lisäksi kamppailua käyvät PSS, LaSB ja FBC Turku. Joukkueet ovat kaikki pisteen sisällä toisistaan, FBC Turku ja LaSB ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän, kuin Karhut ja PSS.


Extraharjoitusten kautta juna raiteilleen
Kotijoukkue PSS pääsee pitkän tauon jälkeen takaisin kotihalliinsa pelaamaan. PSS on aloittanut joulutauon jälkeiset ottelut vieraissa, häviten molemmat kamppailunsa. Edelliset kotiottelut löytyvät juuri ennen joulutaukoa, kun joukkue kohtasi tuplaviikonlopun aikana sarjan kärkipään joukkueet Blue Foxin ja Vaasan. PSS hävisi ottelunsa Siniketuille, mutta näytti vaasalaisille kaapin paikan selvällä 9-4 voitollaan. PSS palaa varmasti halusta näyttää Karhuille ja kotiyleisölleen kaapin paikan kotihallissaan ja kuten Vaasa-ottelukin kertoo, PSS voi hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. 

Vierailija Karhut aloitti tämän vuoden kamppailut mainiosti niputtamalla niin ikään kärkitaistoissa viihtyvän kuopiolaisen Welhot selvästi 13-5. Sen jälkeen trendi on ollut laskusuuntainen, kun ensin M-Team otti kotonaan jatkoaikavoiton ja heti perään LaSB haki tärkeät pisteet Porista jo ihan varsinaisella peliajalla. Joukkueen edellisestä ottelusta on kulunut jo 11 päivää. Tämä aika on käytetty pienten asioiden kuntoon laittamiseen, sillä loppujen lopuksi pienet asiat ratkaisevat paljon näissä peleissä. Karhut on tällä viikolla harjoitellut jo viidesti jona aikana pelaajien vastaanottokykyä on testattu tiuhaan tahtiin. Paljon on koitettu lyhyessä ajassa päivittää sellaisia pieniä asioita, joihin ollaan usein tällä kaudella kaaduttu. Treenit on ajoittain näyttäneet vähän sekavilta, kun pikkuasioihin on puututtu isolla kädellä, mutta taas toisaalta välillä homma on näyttänyt tosi hyvälle ja vauhtia on ainakin riittänyt. Toivottavasti liika miettiminen olisi jäänyt treeneihin ja pelissä jätkät pystyisi pelaamaan turhia miettimättä Jukka Leino valmennuksesta toteaa.

Kokoonpanoissa liikehdintää
Karhut saa kokoonpanoonsa takaisin kuusi viikkoa sivussa olleet Rami Prokin ja Juha TIkan. Kokoonpanosta pois jää pelikieltoaan kärsivä Mikael Boelius, virustaudin vuoksi koko viikon poissa ollut Riku Prokki sekä Tuomas Puisto. Ville Heino on ollut niin ikään poissa edellisistä otteluista, mutta tänään mies liittyy jälleen kokoonpanoon. Heino kävi perjantaina hakemassa farmijoukkue Karhukoplasta pelituntumaa ja esiintyikin varsin tehokkaasti tehden puolustajan paikalta komeat tehot 3+1. Lähdemme otteluun viidellä puolustajalla, mutta kyllä noiden jätkien pitäisi kuorma hyvin kestää. Vanhatalon Heikki on pelannut viime otteluissa hyvin ja ennen kaikkea ennakkoluulottomasti ja tänään poikaa (s.1995) testataan Ruohosen parina ykkösparissa. Prokin paluu auttaa paljon, etenkin meidän erikoistilanteisiin, mutta toki myös ihan 5 vs 5 pelaamiseen. Tikka ei puolestaan ihan vielä ole 60 minuutin kunnossa, mutta ylivoimassa hänenkin panoksensa on merkittävä. Yli vuoden tauko peleissä on näkynyt Tikan osalta jatkuvana paikkojen reistailuna. Sellaista pikkuvaivaa sieltä aina esiin nousee, yksi paikka kun saadaan kuntoon niin toinen alkaa reistailemaan. Onhan se ihan selvä, että kun ikää tulee niinkin paljon kuin Tikalle on kertynyt (23), niin paikat alkaa väkisinkin hajoamaan, Leino naurahtaa.

Suurennuslasin alle

Raitums Artis, PSS
Porvoolaisten latvialaisvahvistus on tehnyt komean sisääntulon Suomen sarjoihin. 18 ottelussa makeat tehot 27+12 tehnyt Raitums on osoittanut olevansa melkoinen maalitykki ja Karhujen pitääkin olla tarkkana herran kanssa.

Nylund Kevin, PSS
Divarin joulukuun pelaajaksi valittu Nylund on hänkin esiintynyt varsin tehokkaasti porvoolaisnutussa. MIes jakaa PSS sisäisen pistepörssin kärjen yhdessä Raitumsin kanssa. Nylundin tehot 18 ottelusta ovat 20+19. Nylund on mies paikallaan juuri silloin kun PSS sitä kipeimmin kaipaa, sillä mies on vastannut yksinään puolesta joukkueensa voittomaaleista. Neljällä voittomaalillaan mies johtaa myös koko sarjan voittomaalitilastoa. 

Rami Prokki, Karhut
Oivaltavista syötöistään tunnettu Prokki palaa kaukaloon kreivin aikaan. Karhut kaipaa miehen juonikkuutta ja toivoa sopii, että mies on edes lähellä sitä kuntoa mitä oli ennen loukkaantumistaan. Edellisessä pelaamassaan ottelussa Prokki näytti, että lavasta lähtee muutakin kuin syöttöjä. Mies nimittäin tekaisi hatullisen maaleja vapaalyönneistä, joten PSS saakin olla tarkkana Prokin ollessa vaparin sattuessa kentällä.

Mikael Lindroos, Karhut
Lindroos on saanut peliinsä tällä kaudella tasaisuutta ja monipuolisuutta. Aiemmin Lindroos on väläytellyt juonikkuuttaan joskus ja jouluna, mutta seilaillut ison osan pelistä pelin ulkopuolella. Tällä kaudella Lindroos on löytänyt pelaamiseensa uusia ulottuvuuksia ja mies onkin käyttänyt nopeuttaan hyväksi myös puolustussuuntaan. Tästä oivana esimerkkinä joukkueen sisäisen tehotilaston kärkisija lukemalla +14. Hyökkäyspäässäkin on kulkenut ihan mukavasti ja nuorukainen järjesteleekin pelistä toiseen ketjukavereilleen makoisia maalipaikkoja. Lindroosilla on eväät ratkaista otteluita omalla panoksellaan, mutta se vaatii ennen kaikkea vastuunsiirron lopettamista ja pientä itsekkyyttä maalipaikoissa.

Lue myös