• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Selkä seinää vasten

Karhut pelaa jo tietyllä tavalla selkä seinää vasten, kun Steelers Hämeenlinnasta saapuu torstain ratoksi urheilutalolle. Kausi alkaa vedellä viimeisiään ja tästä päivästä lähtee tiukka seitsemän ottelun rypistys seuraavaan kuukauden aikana, jonka jälkeen katsotaan missä joukkue majailee. Tällä hetkellä Karhujen sijoitus on kolmanneksi viimeinen, joka ikävä kyllä on viimeinen suoran putoajan sija. Kaikki on kuitenkin vielä omissa käsissä, sillä Karhuilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, kuin pääkilpailijoilla FBC Turulla ja LaSB:lla. Voittamalla tämän tasoittavan ottelun, kaikki säilyy vielä Karhujen omissa käsissä, mutta tappio tänään tietää sitä, että loppukauden ajalta Karhut kaipaavat jo apuja muiltakin joukkueilta. 


Päinvastaiset ennakkoasetelmat
Karhujen vuosi lähti hyvin käyntiin, mutta heti ilmojen viilennettyä, alkoi lunta tulla tupaan ovista ja ikkunoista. Pakkaskaudella pelatut kolme ottelua ovat päättyneet järjestään Karhujen tappioiksi. Vaikka tappiot ovat tulleet varsin pienellä erolla, kerran jatkoajalla ja kahdesti kahden maalin tappio, on niistä vielä valitettavan pitkä matka voittoihin. Vaikka oikeassa maailmassa nämä ovat juuri niitä aikoja, mitkä karhu viettää talviunien parissa, olisi tämän porilaisen city-Karhun syytä heittää peitto sivuun ja alkaa osoittamaan heräämisen merkkejä.

Vierailija Steelers majaili vielä ennen joulua näillä samoilla sijoilla, jolla Karhut tällä hetkellä majailevat. Joukkue on ottanut kuitenkin edellisistä viidestä ottelusta neljä voittoa ja tuona aikana sijoitus on tasaisessa sarjassa jo lähes sementoitunut keskikastiin. Joukkue pääseekin pelaamaan varsin vapautuneesti ja onkin mielenkiintoista nähdä näkyykö voittojen tuoma itseluottamusbuusti hienoina ja tehokkaina suorituksina. Negatiivista vaikutusta vapautuneisuus tuskin tuo, sillä joukkueen peräsimeen täksi kaudeksi tullut Jani Järvinen on pitänyt huolen siitä, että joukkue pelaa jokaisen ottelun alusta loppuun kurinalaisesti.

Vaivat vaikeuttaneet valmistautumista
Ympärillä vellovia paineita ei helpota yhtään se, että joukkueen valmistautuminen otteluun on ollut varsin rikkonaista. Kalle Santanen putosi PSS-ottelussa loukkaantuneiden kirjoihin ja huilaa varmasti Steelers-ottelun. Lisäksi joukkueen harjoituksissa on nähty kärkikenttien pelaajia enemmän siviilit päällä seuraamassa, kuin kentällä itse tekemässä. Vielä kun joukkueen paras maalintekijä syö popcornia katsomossa pelikiellon takia, voi urakan ajatella vaikeutuneen taas asteen tai pari. Jukka Leino näkee asian vähän samalla tavalla.

Kyllähän se vaikuttaa, kun pitäisi sopia tietyistä asioista ja osa pelaajista joutuu niitä asioita sivusta seuraamaan, mutta eivät pääse kentälle toteuttamaan näitä ajatuksia käytännössä. Se vaatii totta kai tuuraajiltakin paljon, kun pitäisi ajoittain muuttua joksikin toiseksi eikä mennä omilla vahvuuksilla, jotta tilanteista saadaan mahdollisimman realistisia. Eräs viisas sanonta kertoo, että pitää keskittyä niihin jotka käytettävissä ovat, niiden sijaan jotka ovat poissa. Siinä on vinha perä ja esim. Boeliuksen ja Santasen tapauksessa näin pitääkin toimia. Toisaalta taas, vaikeaa se on keskittyä, kun nämä tietyt tapaukset eivät ole 100 % treeneissä käytettävissä, mutta peleihin heidät parsitaan kasaan? Siellä on kuitenkin sellaisia kavereita, joiden pitää kantaa isoa vastuuta meidän tehoista, eli kyllä tässä saa aika paljon soveltaa. Tosiasia kuitenkin on, että jos heidät saadaan parsittua kasaan, niin sitten haetaan vaikka peräkärryllinen teippiä ja muita tarpeita ja aletaan puoliltapäivin kursia ukkoja kokoon, Leino veistelee. 

Karhut - Steelers klo 18:30 Porin urheilutalolla. Saavu sinäkin paikalle antamaan tukesi oman kaupungin pojille.


Lue myös