• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut puun ja kuoren välissä

Paljon on vettä virrannut Kokemäenjoessa sen jälkeen kun Karhut kohtasi ensimmäistä kertaa Wirmon elo- syyskuun vaihteen harjoitusottelussa. Tuolloin vielä Divarivauhtiin tottumaton mynämäkeläisryhmä oli hätää kärsimässä etenkin omalla alueellaan. Nyt kun kautta on neljä ottelua jäljellä, on Wirmo sarjan parhaiten puolustava joukkue ja ainoa, jonka reppuun ei vielä sataa maalia ole tehty. Wirmon verkkoon on 22 ottelussa pallo lyöty 96 kertaa, kun Karhujen verkko on samassa ajassa pölissyt 140 kertaa, joka on heikompaa keskitasoa sarjassa. Puolustuspelin toimivuus näkyy myös suoraan sarjataulukossa, kun Wirmo jahtaa paikkaa liigakarsintoihin, matkaa sinne on vaivainen piste. Karhut taas tappelee sarjapaikastaan viimeiseen otteluun asti.


Asetelmat
Karhut on pelannut edelliset kolme otteluaan pääosin hyvin. Pisteitä hyväkään peli ei ole tuonut kuin kertaalleen, kun Steelers kaatui Porissa 6-4. Tuon jälkeen Karhut on hävinnyt sarjan kärkiporukoille kahdesti, ensin kotonaan Blue Foxia vastaan 3-5 ja viimeksi Vaasassa tuli kuokkaan 7-6. Maalin tappiosta on vielä pitkä matka maalin voittoon, mutta uskoa joukkueessa vielä löytyy. Vaasa-ottelun kaltaisella esityksellä voitosta tapellaan joka ottelussa. Karhujen kannalta tärkeää olisi saada ottelun avausmaali nimiinsä, sillä niin Blue Foxia kuin Vaasaakin vastaan, joukkue antoi kolme maalia eteen, ennen kuin osui ensimmäisen kerran itse. Takaa-ajopelaaminen avaa kuitenkin aina omaa puolustusta ja sarjan parhaiten puolustavaa Wirmoa vastaan olisikin tärkeää saada heidät avaamaan oma pakettinsa takaa-ajon merkeissä.

Wirmo näytti henkistä kypsyyttä edellisessä ottelussaan, kun kiihkeässä paikalliskamppailussa FBC Turku kaatui jatkoajalla 6-5. Wirmo kävi jo ottelun alussa kanveesin partaalla, oltuaan 0-3 tappioasemassa, mutta kauden mittaan joukkueena monta metriä kasvanut kyläjoukkue kampesi itsensä takaisin peliin ja lopulta makeaan jatkoaikavoittoon. Kolmessa edellisessä ottelussa Wirmon verkko on pölissyt keskiarvoa hieman suurempaan tahtiin. On se verkko toisaalta soinut myös vastustajan päässä, sillä kolmen edellisen ottelun maaliero on Wirmon hyväksi 30-15. 

Ei mitään yhden arvan joukkueita
Päinvastaisista sarjasijoituksista huolimatta joukkueilta löytyy ainakin yksi yhdistävä tekijä. Kummallakaan joukkueella ei ole sarjan pistepörssin kärkisijoilla majailevia pelaajia, vaan molemmissa joukkueissa onnistumiset ovat levittyneet laajalti. 
Wirmon paras pistemies Matti Alivuotila on summannut tehot 16+14, 20 pisteen rajapyykin joukkueesta on Alivuotilan lisäksi rikkonut neljä pelaajaa.
Karhujen paras pistemies on Petteri Hulkko 17+9. 20 pisteen rajapyykin on Karhuista Hulkon lisäksi rikkonut viisi pelaajaa.

Karhut haastaa liigakarsijakandidaatti Wirmon perjantaina 14.2 klo 19 alkaen urheilutalolla. Ystävänpäivän kunniaksi jokainen paikalle saapuva pääsee lasten lipun hinnalla sisään (5€). Paikalle on ennakkotietojen mukaan saapumassa 60-80 vierasjoukkueen kannattajaa.

Lue myös