Karhut lähtee keskiviikkona valloittamaan Mosahallia

Kahdella voitolla Divarin aloittanut Karhut matkustaa keskiviikkona Erä Akatemian vieraaksi Helsinkiin. Kotijoukkue Erä Akatemia on porilaisryhmälle vähemmän tuttu vastus. Viime kaudeksi takaisin Divariin noussut joukkue päätyi runkosarjan sijalle 11., joka oikeutti suoraan säilymiseen sarjassa.

Tällä kaudella joukkue on ehtinyt pelata jo kolme runkosarjan ottelua voittaen niistä kaksi. Erä Akatemian jalkoihin ovat jääneet kauden avauspelissä Pirkat (7-6) ja viime lauantaina Blue Fox (6-4). Kauden avaustappio puolestaan merkittiin joukkueen tilille sunnuntaina, kun Limingan Niittomiehet lähettivät Erän kotimatkalle 8-6 tappio niskassaan.

Karhujen kausi puolestaan on alkanut erinomaisesti kahden voiton turvin. Kauden avausottelussa vieraskentällä pelannut Karhut kukisti SBS Wirmon maalein 10-4. Viime lauantaina joukkue puolestaan tarjoili kotiyleisölleen salibandyviihdettä 8-3 voiton myötä SB Vaasasta.

Keskiviikon pelissä Karhut saavat olla tarkkana eritoten Erä Akatemian ykköskentän kanssa. Parivaljakko Aapo Kakkola - Petri Ikonen ovat tällä kaudella olleet taas tutun tehokkaita. Joukkueen parhaana pistemiehenä peliin lähtevä Kakkola on iskenyt kolmeen peliin 7 tehopistettä (5+2), Ikosen vastaava lukema on neljä tehopistettä (1+3). Pelaajien vaarallisuudesta kertoo viimekauden pistepörssi. Ikonen oli koko Divarin pistepörssin kolmas 54 tehopisteellään (22+32) ja ketjukaveri Kakkolakin merkkautti kauden aikana 46 tehopistettä (26+20) ollen pistepörssin sijalla 13.

Karhujen alkukauden tehoista on vastannut suurimmalta osin joukkueen kakkoskenttä Benjamin Lepolan johdolla. Lepola johtaakin tällä hetkellä pistepörssiä yhdeksällä tehopisteellään (6+3). Ketjun keskellä pelaava Saku Lahtinen on onnistunut myös hyvin vanhan tutun pelikaverinsa rinnalla.

- Hienoa on ollut pelata taas Benkun kanssa. Ollaan joukkueena onnistuttu erinomaisesti ja fiilis kahden voiton myötä on hyvä. Paras mahdollinen startti tälle kaudelle, kommentoi Saku Lahtinen.

- Keskiviikon vastus puolestaan on täysin uusi tuttavuus. Ei ole mitään aiempaa mielikuvaa Erä Akatemiasta. Lähdetään samalla tapaa kuin tähänkin asti ja tehdään kaikki mahdollinen pistepotin saamiseksi, jatkaa Lahtinen.

Kauden aiempien otteluiden tapaan erikoistilanteilla tulee olemaan keskiviikon kamppailussa iso merkitys. Kolmessa pelaamassaan ottelussa Erä Akatemialle on vihelletty vain kolme kahden minuutin rangaistusta. Karhujen pelaajat ovat puolestaan ehtineet istuneet kahden ensimmäisen ottelun aikana yhteensä 19 minuuttia jäähyllä. Porilaisjoukkueen onneksi tehokkaan ylivoiman lisäksi myös alivoima pelaaminen on ollut hyvällä tasolla. Tähän mennessä vastustaja on onnistunut iskemään vain yhden ylivoimamaalin molemmissa peleissä maalissa pelanneen Rasmus Östermannin selän taakse.

-Erä Akatemia on varmasti mielenkiintoinen vastus. Varmaankin energinen ja taitava porukka vastassa Keskiviikkona. Täytynee hiukan tehdä taustatyötä ja katsoa hiukan kaverin peliä videolta vielä ennen Keskiviikkoa. Meidän täytyy jokatapauksessa saada hyvä alku peliin, jalat ei saa jäädä bussiin. Omilla vahvuuksilla lähdetään pelaamaan. Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä riittää vielä hiomista. Turhasta näpertelystä on päästävä eroon suorissa hyökkäyksissä ja kulmaan ajauduttaessa on pallottomien pelaajien on tehtävä itseään paremmin pelattavaksi jatkossa. Puolustuspelissä mennään samalla asenteella mitä tähänkin asti niin eiköhän siitä hyvä tule, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Mielenkiinto tässä pelissä kohdistuu meidän junnuikäisiin kavereihin versus Erä Akatemian vastaavat. Erä organisaationa on absoluuttisella huipulla Suomessa, jossa juniorityö on huippuluokkaa. Kova haaste tämäkin peli on nousijajoukkueelle, jatkaa Nylund.

Erä Akatemia - Karhut, keskiviikkona kello 18.30 alkaen. Ottelun kulkua voi seurata tulospalvelun kautta.