• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Säkylästä Puiston pariksi - Asko Aaltonen


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Nimi:
Asko Aaltonen

Pelipaikka:
Puolustaja

Pelinumero:
74

27-vuotias Säkylästä kotoisin oleva ja edelleen siellä asuva puolustaja. Töissä käyn Apetit Pakasteella, joka on samalla paikkakunnalla. Perheeseen kuuluu isä, äiti ja isoveli. Urheilu on pienestä asti ollu iso elämää ja lätkä oli ykköslaji ja salibandy tuli vasta toisena. Lätkää pelasin 15-vuotiaaksi asti, kunnes kiinnostus lopahti ja salibandy tuli enemmän kuvioihin, kun kutsu tuli Karhukoplan edustukseen. Sitä ennen pelailin Kakon junnuissa. Muuten oon koko urani pelannut Kakossa. Kaudella 2012-13 kävin vuoden verran pelaamassa Loimaan Leiskussa. Nyt alkoi eka divarikausi Karhuissa.

Tykkään pelata fyysistä salibandyä ja Wirmon otteluennakossa oli osuvasti nimetty "fyysiseksi pommikoneeksi". Ja kovasta laukauksesta mut taidetaan aika pitkälti salibandypiireissä tuntea. Joukkueen eteen pyrin antamaan aina kaikkeni ja näyttämään sen kovalla tekemisellä. Pyrin olemaan tsemppari niin kentällä, kopissa ja sen ulkopuolella.

Miksi pelinumero 74?
Nuoruuden idolini ja TPS-legendan Jani "Stouni" Kiviharjun pelinumero. Sillä on menty jo monta vuotta.

Paras muisto tähän mennessä salibandyuraltasi? 
Karhukoplan ensimmäinen nousu 2.divariin oli aika hieno hetki. Leiskuvuosi on kanssa jäänyt mieleen, silloin oltiin divarikarsinnoissa mukana ja Suomen Cupissa kohdattiin Tapanilan Erä täydessä Loimaan liikuntahallissa. Sain pelata lähes koko kauden Laitilan Juhan ja Kaupin Karin sentterinä.

Miten olet päässyt sisälle porilaisjoukkueeseen? 
Joukkue on ottanu kyllä loistavasti porukkaan! Alusta asti on ollut hyvä tunnelma kopissa ja kentällä. Asiaa kanssa helpotti, että kopista löytyi tuttuja naamoja Kakon ja Karhujen farmisopimuksen ansiosta. Tällä hetkellä nautin pelaamisesta enemmän kuin koskaan, että sekin varmasti kertoo jotain joukkuehengestä.

Tavoitteet alkaneelle kaudelle? 
Joukkueena tietenkin pyritään menemään niin pitkälle kuin mahdollista, meillä on taitava porukka. Hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta! Itsellä tavoitteet on pelata tasainen kausi ja omalla panoksella auttaa joukkuetta pärjäämään.

Kolme nopeaa:
1) Taklaus vai poikkari
Taklaus, ehdottomasti!

2) Ylä- vai alakulma
Pommilämärillä yläminttuun!

3) Voimalla vai taidolla
VOIMALLA!

Lue myös