• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut saa lauantaina vieraita Kuopiosta


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ottelut jatkuvat lauantaina Porin urheilutalolla, kun joukkue saa vastaansa Welhot. Kuopiolaisseuran kausi on alkanut heikosti. Joukkue hävisi kauden neljä ensimmäistä otteluaan. Pistetilinsä Welhot avasi edellisessä ottelussa kotikentällään SB Vaasan kustannuksella. Welhojen avausvoitto irtosi tosin vasta jatkoajalla lukemin 5-4.

Joukkueen tehokkaimpana pelaaja seitsemällä tehopisteellään (5+2) on häärinyt puolustaja Riku Tuononen. Viime kaudella Tuononen oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja keräten puolustajalle kunnioitettavan pistesaaliin 38 tehopistettä (21+17). Welhojen viimekauden maalitykki Eero Vepsäläinen on puolestaan aloittanut kautensa tehottomasti. Kaudella 2014-15 Vepsäläinen iski 26 maalia yhtä monessa pelaamassaan ottelussaan. Tällä kaudella maalisarake näyttää pyöreää nollaa.

Karhut lähtee peliin puolestaan tasapeli allaan, kun joukkue katkaisi edellisessä pelissä parin ottelun tappioputkensa ÅIF:n vieraana. Erinomaisesti taistellut Karhulauma nousi ÅIF:a vastaan kahdesti takaa tasoihin, joten taatusti porilaisryhmällä on lauantaina taistelua edellistä kotipeliä enemmän.

Viikolla Karhujen hyökkääjä Benjamin Lepola valittiin Divarin kuukauden hyökkääjäksi, joten häneltä on lupa odottaa jälleen tehokasta peliä. Pelaamissaan viidessä ottelussa Lepola on saalistanut komeat 13 tehopistettä (8+5).

Lauantain ottelu on Karhuille sen historian 250 ottelu Divarissa. Aiemmin 1.divisioonan nimellä pelattuun sarjaan Karhujen edustusjoukkue nousi kaudeksi 1997-98. Nyt alkanut sesonki on seuralle 11. maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Tilastonikkarin kertomana kuulin, että seuraava ottelu olisi seuran 250. ottelu 1.divisioonassa. On hienoa päästä kokemaan myös tämä merkkipaalu joukkueen mukana. Pelinopeus ja pelaajien taito- ja vaatimustaso ovat nousseet huimasti tuosta ensimmäisestä kaudesta, jolloin seura oli mukana ensimmäistä kertaa divarissa, kommentoi Karhujen päävalmentaja Juha-Petri Kujansuu.

Karhuilla on takana siis 249 ottelua ennen lauantain taistoa, lue lisää aiheesta.

Karhujen lauantainen ottelu Welhoja vastaan alkaa Porin urheilutalolla kello 14.00. Nyt siis sankoin joukoin kannustamaan porilaisjoukkue voittoon.

Toimituksen vinkki:
Salibandyä voi jäädä seuraamaan myös edustuksen pelin jälkeen, sillä Karhujen B-nuoret kohtaavat urheilutalolla oululaisen OFBC:n 1.divisioonan ottelussa kello 17 alkaen.

Lue myös