Karhuille taisteluvoitto Welhoista

Lauantaina Porin urheilutalolla nähtiin varsinainen maalijuhla, kun  kotijoukkue Karhut sai vastaansa Welhot. Yleisöksi tulleet 251 katsojaa saivat todistaa kaikkiaan 20 maalin syntyä. Vaiherikas ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen hyväksi maalein 11-9.

Kotijoukkue oli avausjakson täysin altavastaaja vaikka erä päättyikin tasan 2-2. Syyllinen tasatilanteeseen oli Karhujen maalissa pelannut Rasmus Österman. Rasse torjui avauserässä peräti 20 kertaa. Pelin avaamisen kanssa vaikeuksissa ollut Karhut onnistui kuitenkin kahdesti maalinteossa Saku Lahtisen ja Ville Salosen viimeistellessä osumat.

Toinen erä alkoi Karhujen osalta samalla tapaa mitä avauserä oli. Nopeaan tahtiin vierailijat olivat lisänneet kahdella osumalla itsensä 2-4 johtoon. Erän puolivälissä kuitenkin kotijoukkueen pelissä tapahtui parannus ja se tuottikin tulosta kun Benjamin Lepola ja ensimmäisen divarimaalinsa tehnyt Jussi Reko onnistuivat maalinteossa. Welhot siirtyi vielä kertaalleen ottelussa johtoon Juha Rautiaisen viimeistelemällä osumalla. Karhut ei kuitenkaan lannistunut maalista vaan joukkue iski itsensä erän päätteeksi tauolle 6-5 johdossa.

-Riihimäen Otto antoi hyvän levityksen laitaan. Katsoin jo hetken että veskari otti kopin, mutta sieltä se laukaus livahti jostain läpi ja lirui lopulta maaliin asti. Hyvältähän tuo avausosuma tuntui, kommentoi säkyläläishyökkääjä Jussi Reko avausmaaliaan Divarissa.

-Kauden avausottelu meni ihan hyvi henkilökohtaisesti. Sen jälkeen sairastuin ja jouduin sivuun seuraavasta pelistä. Pikku hiljaa ollaan taas saatu vastuuta ja sitä mukaa peli on parantunut, jatkoi Reko.

Päätöserän 12 ensimmäistä peliminuuttia oli Karhuilta ottelun parasta antia. Se tuottikin kaikkiaan viisi tehtyä maalia. Saku Lahtinen viimeisteli Karhujen 11 maalin ajassa 52:02. Tämän jälkeen kotijoukkue passivoitui liikaa. Welhot aloitti takaa-ajon kuudella pelaajalla. Siinä se onnistuikin erinomaisesti porilaisjoukkueen hölmöillessä omassa pelissään. Welhot teki ottelun loppuun peräti neljä maalia ilman maalivahtia.

-Oltiin todella huonoja ensimmäisen puoliskon ottelusta. Pitää kiittää Rassea että antoi pelin alku puoliskolla mahdollisuuden voittaa ottelu. Benkku iski Sakun kanssa tarvittavat osumat jotta pidettiin ottelu tasaisena. Saatiin sitten hyvä jakso siihen kolmannen erän alkuun. Lopusta jäi taas huonomaku, kommentoi valmentaja Juha-Petri Kujansuu.

Karhujen parhaimmistoa olivat yhdeksästä päästetystä maalista huolimatta maalivahti Rasmus Österman 41 torjunnallaan, sekä kovia tehoja iskeneet hyökkääjät Saku Lahtinen (3+2) ja Benjamin Lepola (4+2).