• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuilla edessä perjantai 13. ja Pirkkala


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen pelit jatkuvat perjantaina vierasottelulla Pirkkalassa. Joukkue kohtaa kautensa seitsemällä tappiolla aloittaneen Pirkat. Edellisessä ottelussaan tuleva vastus onnistui vihdoin avaamaan pistetilinsä voittamalla Loviisan vieraissa niukasti 7-6.

Alkukausi on ollut Pirkoille tuloksellisesti heikko. Joukkueen kausi alkoi pitkällä yli kuukauden kestäneellä ja seitsemän ottelua sisältäneellä tappioputkella. Joukkue onnistui karistamaan itsensä nollakerhosta viime ottelussa, kun vierasreissu Loviisaan toi kaivattua helpostusta voiton merkeissä. Pirkat johti Loviisaa vastaan kolmannen erän puolenvälin jälkeen vielä kolmella maalilla. Loviisan kiri ei onnistunut vaan joukkue jäi lopulta maalin päähän Pirkoista.

Joukkueen heikkoa alkukautta kuvastaa hyvin tehtyjen maalien määrä. Pirkat on onnistunut maalinteossa vain reilun viiden maalin keskiarvolla. Samaan aikaan omissa on kolissut eniten koko sarjasta. Joukkue on antanut vastustajille lähes yhdeksän maalia ottelua kohti. Maaliero on 27 osuman verran pakkasen puolella.

Heikosta viimeistelystä johtuen isoille tehopisteille Pirkoista ei ole päässyt yksikään pelaaja. Sen sijaan joukkueen sisäinen pistepörssi on tasainen ja vähäiset onnistumiset ovat menneet tasaisesti eri pelaajille. Maalissa suurimman torjuntavastuun kantanut Aki Hänninen on onnistunut pysäyttämään pallot reilun 73,37% torjuntaprosentin arvoisesti.

Karhut puolestaan kohtaa Pirkat kahden voiton siivittämänä. Edellisenä viikonloppuna Karhujen hyvän kotivireen sai kokea KeLy ja Loviisa. Kahden kotivoiton myötä joukkue vankisti asemaansa sarjataulukossa. Joukkueen puolustuspeli oli molemmissa kotiotteluissa hyvällä tasolla ja joukkue päästikin viikonlopun aikana vain kahdeksan maalia. Sunnuntain ottelussa myös hyökkäyspeli oli jälleen tehokasta. Onnistumisten osuessa tasaisesti kaikille kolmelle kentälle.

- Pirkat otti viime viikonloppuna avauspisteensä Loviisan vieraan, joten joukkue on varmasti vaarallinen kotonaan. Pirkat pelaa hyvää ja nopeaa kääntöpeliä, mitä videoilta on pelejä katsonut. Meidän täytyy olla hereillä heti alusta alkaen ja tossun pitää liikkua kahteen suuntaan rivakasti. Meidän on hyvä jatkaa siitä mihin sunnuntain Tor pelissä jäätiin. Meidän peli oli parasta pitkästä aikaa, kolmannessa erässä hiukan tuli väsy puseroon, kuten tuplaviikonloppuna tahtoo tulla 6. erässä. Kokonaiskuva oli kuitenkin hyvä, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Maalilla pelaa Pirkkalassa Tomi Bergendahl. Aapo Tammisen pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. Tilanne ratkeaa tämän ja huomisen päivän aikana. Kokoonpanossa on pientä viilausta muutenkin tulossa, mutta sen näkee sitten perjantaina, lopettaa Nylund.

Perjantaina Karhuilla on edessä jälleen haastava ottelu vaikka joukkueiden ero sarjataulukossa on 11 pistettä. Viikolla pelattava vierasottelu, sekä voiton makuun päässyt vastustaja takaavat sen että porilaisryhmän pitää tehdä taas täysi päivätyö saadakseen kotimatkalle pisteitä mukaan.

Perjantain ottelu Pirkkalassa alkaa kello 18.30 alkaen. Ottelun etenemistä voi seurata tilastopalvelun kautta.

Lue myös