• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Joensuun Josba sunnuntaina Karhujen vieraaksi


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Porilaisjoukkueen ottelut Divarissa jatkuvat sunnuntaina kotikentällä, kun Joensuun Josba saapuu Porin urheilutalolle haastamaan Karhut. Sunnuntain kohtaamisessa toisistaan ottavat mittaa sarjan kärkipään joukkueet. Ennen lauantain otteluita Josba on sarjassa neljäntenä ja Karhut toisena.

Divari on sunnuntain vastustajalle uusi sarjataso. Perinteikäs joensuulaisseura on pelannut aikoinaan 1.divisioonassa vain kuuden ottelun verran. Sen sijaan Salibandyliigasta seuralla on kokemusta. Josba ehti olla Suomen korkeimmalla sarjatasolla ennen viime kauden päätteeksi tullutta  putoamistaan peräti 25 kautta. Enemmän pelattuja liigaotteluita on ainoastaan SSV:llä. Mestaruuden Josba on onnistunut voittamaan kahdesti.

Viime kauden putoamisen jälkeen joukkue nuorentui. Suomen maajoukkueenkin peräsimessä ollut Antti Ruokonen on saanut nuoresta ryhmästään alkaneella kaudella hyvin tehoja irti. Josba on ehtinyt pelata ennen lauantain Steelers –kotiotteluaan kahdeksan ottelua. Niistä joukkue on voittanut kuusi. Tappion joukkue on kokenut vain kerran.

Josban tehokkaimpana pelaajana on häärinyt kymmenen maalia tehnyt Samu Juvonen. Juvosen lisäksi myös Eetu Sorvali ja Aleksi Matikainen ovat tehneet vähintään kymmenen tehopistettä.

Karhut lähtee otteluun puolestaan kolmen ottelun voittoputkessa. Perjantaina Karhujen vireen sai todeta Pirkkalan Pirkat. Tahmean alun jälkeen Karhut väänsi Pirkoista selvän 11-3 voiton. 

- Paljon pitää parantaa perjantain esitystä, jos halutaan Josba haastaa, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

Tämän kauden Karhujen joukkueesta Ville Salonen oli viime kaudella Playout-otteluissa kaatamassa Josbaa. Seuraavassa Villen mietteitä huomisesta pelistä.

Miten perinteikäs liigaseura Josba sytyttää kokeneen hyökkääjän?

- Pieni extralataus on aina, kun vastassa on sarjataulukon kärkipään jengi, mutta muuten kyllä ihan samalla tavalla kuin mikä vastustaja tahansa. Kotipeleihin ei muutenkaan ole ikinä ongelma syttyä ja kun viimeaikoina on ollut kohtalaisen hyvin väkeä katsomossa, niin se tuo luonnollisesti lisäpotkua niin itselle kuin koko joukkueelle. Toivotaan, että sunnuntaina tulee vielä enemmän yleisöä mitä tähän mennessä.

Josba taistelee sarjataulukon kärkipaikoista. Millaista ottelua odotat huomiselta?

- Josban joukkue on ilmeisesti kokenut aikamoisen nuorennusleikkauksen täksi kaudeksi, mutta ovat aloittaneet silti todella vahvasti. Voi olla, että Josba on päässyt yllättämään monet vastustajat, jotka ei välttämättä osanneet odottaa Josban olevan noinkin kova tällä kaudella. Meillä on onneksi tiedossa vastustajan kovuus. Odotan tasaista ja ennen kaikkea hyvätasoista matsia, jossa pienet asiat ratkaisee voiton. Erikoistilanteet nousee varmasti suureen rooliin ja ne täytyy pystyä käyttämään hyväksi. Sen pystyn kuitenkin lupaamaan, että kukaan ei hae Urheilutalolta pisteitä ilmaiseksi tällä kaudella.

Karhujen liigataipaleen aikana joukkueet ehtivät kohdata toisensa kaikkiaan kuusi kertaa. Kaksi kertaa noista otteluista Karhut lähti kaukalosta voittajana.

Kannattaa myös muistaa Kahvila Porittaren hyvät valikoimat urheilutalolla. Huomenna tarjouksessa sämpylä tai reissari ja iso kahvi 3,5 euroa.

Karhujen ottelu Josbaa vastaan alkaa sunnuntaina Porin urheilutalolla kello 17:00 alkaen. Nyt on kyseessä ottelu, jota ei kannata missata!

Lue myös