• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Kärkikahinat Hämeenlinnassa lauantaina


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut jatkaa taivaltaan Divarissa lauantaina vierasottelulla Hämeenlinnassa. Tuolloin joukkue kohtaa sarjassa kolmantena olevan Steelersin. 

Karhut lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Voittojen takana on ennen kaikkea joukkueen tiivistynyt ja parantunut puolustuspelaaminen. Viimeisessä neljässä ottelussa vastustaja on onnistunut iskemään pallon Karhujen verkkoon vain 13 kertaa, siis 3,25 päästettyä maalia ottelua kohti. Samaan aikaan hyökkäystehoja on löytynyt ja joukkuen on tehnyt kaikkiaan 32 maalia.

Steelers aloitti kauden tuloksellisesti ailahtelevasti. Neljään ensimmäiseen otteluun mahtui kaksi tappiota, yksi tasapeli ja yksi voitto. Sen jälkeen joukkueen on porskuttanut voitosta voittoon. Tällä hetkellä joukkue seilaa peräti seitsemän ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä Steelersin kovan kunnon sai kokea juuri Hämeenlinnassa Erä Akatemia. Maanantaina pelattu ottelu päättyi Steelersin selviin 10-3 voittolukemiin.

Lauantain ottelusta on lupa odottaa kiihkeää kahden hyökkäystehoja takovan joukkueen taistelua. Ottelussa kentällä nähdään Divarin pistepörssin kahdeksan parhaan pelaajan joukosta peräti kuusi pelimiestä. Pörssin kärkipaikasta taistelevat  Karhujen Benjamin Lepola ja Steelersin nuori Ville Lastikka. Molemmat hyökkääjät ovat tällä kaudella saalistaneet 27 tehopistettä. Pörssin kärkipäähän ovat nousseet myös Karhuista Saku Lahtinen (3.), Juha Tikka (5.) ja Rami Prokki (8.). Steelersissä tuhoisaa jälkeä Lastikan kanssa on tehnyt Nico Jonaeson (6.).

Lauantain peli tulee olemaan suuri haaste myös molempien joukkueiden puolustuspelille. Siinä suureen rooliin nousevat maalivahdit. Steelersissä torjuntavastuun on suurimmalta osin kantanut Juha Jokinen 84.28% tehokkuudella. Karhujen maalissa puolestaan Rasmus Österman on ollut pallon tiellä 83,10% varmuudella.

- Yksi sarjan parhaista joukkueista vastassa vielä vieraskentällä, niin nyt saadaan hyvä tasonmittauspeli tähän väliin. Hämeenlinna on ollut perinteisesti paha paikka hakea pisteitä, mutta meidän peli on ollut hyvin uomissaan viime aikoina. Mikäli pystytään omaan parhaaseemme pisteitten pitäisi lähteä Poriin. Puolustuspelin pitää tiivistyä vielä entisestään. Steelersin hyökkäyskalusto on sitä luokkaa, ettei saa antaa yhtään ylimääräisiä mahdollisuuksia maalintekoon kaverille meidän päässä. Oma hyökkäyspeli on tuottanut hyvin paikkoja viime aikoina. Nyt tarvitaan vielä ripaus lisää tehoa viimeistelyyn niin hyvältä näyttää, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Aapo Tamminen tekee näillä näkymin paluun kokoonpanoon Hämeenlinnassa. Kokoonpanossa nähtäneen myös yksi uusikin naama junnuosastolta, mutta pidetään yleisöä jännityksessä lauantaihin asti, päättää Nylund.

Lauantain ottelu Hämeenlinnassa Elenia-Areenalla alkaa kello 17:00. Ottelun kulkua voi totuttuun tapaan seurata tulospalvelun kautta.

Lue myös