Turusta tilastotappio

Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

FBT Pori matkasi lauantaina Turkuun, kabinetti päätöksellä, sarjanousun saavuttaneen AFC vieraaksi. Vierasjoukkueen piti voittokulkuaan, toisin kuitenkin kävi.

Tilastotappioksi ottelua ei toki määritellä FBT:n pitkän voittoputken vuoksi tai pöytäkirjan tarkastelu, vaan se tosiasia, että porilaiset pystyivät luomaan läpi ottelun useita maalintekopaikkoja. Pallonhallinta oli käsipalloilijoiden "pihkoittamalla" Samppalinnan alustalla lähes tyystin FBT Porilla. Tilanteista huolimatta laukaukset kohti maalia menivät tasan 26-26. Kun  AFC:n maalilla hyvin torjunut Niko Karinen torjui yhden laukauksen virkaveli Mika Eloa enemmän, voitti AFC yllättäin FBT Porin 3-2 ja. (0-1, 1-0, 1-1, 1-0) -lukemin.

FBT Porin ensimmäinen osuma syntyi ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, tekijänä Ville Salosen syötästä Miikka Läntinen. Maali syntyi ylivoimalla AFC:n Sami Vuorisen istuessa kahden minuutin jäähyä toistuvasta väärästä pelitavasta. Kyseinen kaveri pääsi kuittaamaan virheensä toisen erän, niin ikään, viimeisellä minuutilla laittaessaan pallon maaliin rangaistuslaukauksesta.

Lauantaina erän loput oli syytä pelata tarkasti. Kenttäkuuluttajan juuri kuuluttaessa ottelun kaksi viimeistä peliminuuttia käyntiin, siirsi Eetu Jokinen Toni Renbergin syötöstä kotijoukkueen masentavaan johtoasemaan. Maalin jälkeen FBT Porin käskyttäjä Ismo Läntinen kokosi joukot aikalisälle. Punotut juonet toimivat tällä kertaa ja puolustajan tontilta noussut Tatu Ruohonen tasoitti pelin ajassa 59.01, syöttäjänä Ville Vahtera. Jatkoajan viimeisen peliminuutin kynnyksellä AFC:n Toni Renberg hiljensi kuitenkin lopullisesti porilaisvaihtopenkin Janne Virran syötöstä..