• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuveljien kapteeni - Kalle Santanen


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Nimi:
Kalle Santanen

Pelipaikka:
Puolustaja

Pelinumero:
11

23-vuotias Toejoelta kotoisin oleva puolustaja. Työskentelen päivisin Voimatelillä sähkömiehenä. Salibandyn olen aloittanut ensimmäisellä luokalla SBS Porin joukkueessa. Sieltä siirryin vuoden jälkeen Kujansuun valmennukseen Karhuihin. Nuorempana olin hyökkääjänä kovakin maaliruisku kunnes hanat meni kiinni ja O-P Prokki siirsi minut pakiksi. Mikä oli lopulta Oopeelta hyvä siirto. Jalkapalloa olen pelannut aina 5-vuotiaasta tähän päivään asti, ennen ToVessa nykyään MuSa4:ssa.

Miksi pelinumero 11?
Jalkapalloa pelasin aina numerolla 11, kun isoveli Ville Santanen pelasi myös sillä. Sieltä se sitten tuli salibandyynkin.

Paras muisto tähän mennessä salibandyuraltasi?
Ehdottomasti viime kauden nousu takaisin Divariin. Itselle oli alusta asti ainoa tavoite nousu takaisin Divariin. Se oli sillon edelliskaudella niin kova paikka tippua Karhujen kanssa kakkoseen, kun tavoitteetkin oli silloisella joukkueella kovat.

Millainen pelaaja on kapteeni Santanen kentällä, entä pukukopissa?
Varmaan aika samanlainen kentällä kuin kopissa, rauhallinen ja pyrkii omalla tekemisellä näyttämään esimerkkiä. Ja joukkueessa on paljon hyviä vanhempia pelaajia, jotka hoitavat myös joukkueen johtamista/tsemppaamista.

Nouseeko yhtään kapteenia/vanhempaa pelaaja mieleen, kun itse olit nuorempana edustuksen mukana?
Kapteeneista nousee mieleen ensimmäisenä Jani Vettenranta, sellainen kapteeni mistä itse yrittää ottaa mallia. Vaativa, ei ikinä antanu periksi, todella urheilullinen, nautti aina suurta arvostusta joukkueessa. Muista pelaajista täytyy nostaa Toni Läntinen, joka teki joka ilta kaikkensa voittaakseen oli sitten kyse reeneistä tai pelistä. Ja vielä Ville Salonen, joka aikoinaan otti minut siipiensä suojaan tullessani nuorena poikana edustukseen, vieläkin taidan olla Villen puhelimessa nimellä oppipoika.

Tavoitteet tälle kaudelle?
Pleijarit

Kolme nopeaa:
1) Taklaus vai poikkari
Taklaus

2) Ylä- vai alakulma
Pitkä kantti ja takayläkulma

3) Voimalla vai taidolla
Taidolla

Lue myös