• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen vuosi päätökseen Vaasassa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut pelaa vuoden 2015 aikana vielä yhden ottelun, kun joukkue kohtaa lauantaina vieraskentällä SB Vaasan. Joukkueet kohtasivat toisensa Karhujen kotiavauksessa. Tuolloin sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Vaasa oli vastaantulija ja Karhut vei voiton selvin 8-3 numeroin. Vaasalaisten kausi oli iso pettymys ja joukkue kynti ottelusta toiseen tappioputkessa. Vasta kauden yhdeksäs ottelu toi joukkueelle ensimmäiset sarjapisteet. Tappioputken jälkeen joukkue onkin voittanut viisi ottelua kuudesta pelaamastaan. Vain sarjajumbo Pirkat pääsi yllättämään Vaasan kotikentällään.

Karhuilla on puolestaan alla kaksi heikompaa ottelua. Ensin joukkue koki murskatappion Hämeenlinnassa. Edellisessä ottelussa Wirmoa vastaan joukkue pelasi kaksi erää todella heikosti, mutta päätöserän ylivoimiensa ansiosta onnistui lopulta viemään ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla porilaisryhmän sankariksi nousi kokenut Juha Tikka ratkaisten ottelun Karhuille maalein 7-6.

Vaasalaisten alkukauden tehokkaimpana pelaajana on häärinyt kymmenen maalia iskenyt Kevin Nylund (10+6). Joukkueen maalipörssin kärkipaikkaa hallussaan pitää 12 osumallaan Rasmus Nyström. Maalia suurimmassa osassa Vaasan peleistä on vartioinut yksi torjuntatilaston kärkinimistä Mikael Aromaa. Aromaan torjuntaprosentti on tällä hetkellä 83.82%.

Karhujen kokoonpanossa on pieniä muutoksia sitten edellisen kotiottelun. Joukkueen sisäisen pörssin kolmantena oleva Rami Prokki on sivussa vierasottelusta.

- Vaasa on parantanut peliään alun huonojen esitysten. Vaasan materiaali on yhä edelleen sarjan kärkikastia. Jonkin verran ollaan katseltu videolta Vaasan pelaamista tauon aikana, hiukan ovat omaa pelaamistaan muuttaneet sitten Porin pelin. Varmaankin tiukka vääntö tulossa. Uskon että ratkaisuja nähdään erikoistilanteissa, joten niissä on oltava terävänä. Pelinopeus on meidän valtti, joten yritetään pysyä aktiivisena ja kääntää pallollisena peliä nopeasti. Eiköhän näillä aseilla pisteet lähden Poriin, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Maalissa pelaa Tomi Bergendahl. Rami Prokki on poissa sairastelun takia kokoonpanosta, Nylund päättää.

Karhujen ottelu SB Vaasaa vastaan alkaa lauantaina Botniahallissa kello 16.00 alkaen. Ottelua kulkua voi seurata tulosseurannan kautta.

Lue myös