• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Valmennuksen näkemys syyskauteen


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Nyt, kun Divari on edennyt joulutauolle, niin kysellään karhuvalmennuksen Juha-Petri Kujansuun näkemyksiä menneestä syksystä. Joukkuehan on pelannut kaikkiaan 15 runkosarjan ottelua keräten niistä kaikkiaan 19 sarjapistettä. Tuolla pistemäärällä joulukinkkua päästiin nauttimaan sarjan neljänneltä sijalta.

Joukkueeseen tuli uusia kasvoja "ulkoa" sekä muutama vanhatuttu palasi riveihin. Miten joukkue on hitsautunut yhteen?

Joukkue on löytänyt keskenään hyvän kemian ja joukkuehengen. Tähän mennessä olemme menneet positiivisessa hengessä eteenpäin. Kokeneet pelurit ovat ottaneet hyvin vastuuta joukkueen asioista ja näyttäneet nuoremmille, mitä menestymiseen tällä tasolla vaaditaan. Nuorten innokkuus ja kova intohimo peliä ja lajia kohtaan on myös siirtynyt ns. kokeneeseen kaartiin. Tähän mennessä olemme välttäneet karikkoiset vedet ja purjehtineet pääsääntöisesti myötätuulessa. Pienessä myrskyssä seilattiin kuukauden verran marraskuun loppupuolelta tuonne ennen joulutaukoa olleeseen viimeiseen peliin asti, joka pelattiin 19.12. Vaasassa. Tähän edellä mainittuun ajanjaksoon tuli eniten kaikenlaista sählinkiä emmekä saaneet joukkuetta oikein kunnolla kasaan harjoituksiin missään vaiheessa. Onneksi pelejä tällä aikavälillä oli vain vähän johtuen naisten MM-kisoista. Pelejä oli kolme, joissa pelasimme tämän kauden huonointa salibandya. Kahdessa pelissä meillä pyyhittiin oikein kunnolla lattiaa ja yhden pelin vahva ylivoimapelaaminen antoi meille avaimet voittoon jatkoajan jälkeen. Hävinneet yleensä selittää, mutta tuon kuukauden aikana meillä oli paljon pelaajia poissa joukkueen vahvuudesta, kuka mistäkin syystä. Joukkueessa oli paljon loukkaantumisia, väkeä oli sairastuvalla ja työt veivät pelaajia sinne sun tänne.

Junnuja on taas tällä kaudella ajettu sisään viime kauden tapaan. Kuinka hyvin uudet tulokkaat ovat onnistuneet miesten peleissä? 

Viime kaudella oli paljon juniori-ikäisiä pelaajia tärkeissä rooleissa. Tällä kaudella juniorit ovat koko ajan kasvaneet ja kehittyneet sellaisiksi pelaajiksi, jotka pärjäävät jo tälläkin sarjatasolla. Lisäksi viime kaudella mukana olleiden lisäksi on nostettu muutama uusi oma juniori joukkueen harjoitusrinkiin. Heistä vahvasti harjoituksissa esiintynyt Markus Hautaoja on päässyt jo muutamassa ottelussa pelaavaan kokoonpanoon ja avausmaalikin on jo nähnyt päivänvalon. 

Onko joku pelaajista yllättänyt valmennuksen pelisuorituksillaan?

On ollut hienoa nähdä, miten ”pieneltä” pelitauolta tulleet pelaajat ovat onnistuneet tämän vuoden peleissä -  eritoten Benjamin Lepolan ja Juha Tikan vahva panos. Myös Saku Lahtisen vahva pelaaminen läpi kauden on lämmittänyt joukkueen valmennuksen mieltä. Toki myös muutkin joukkueen pelaajista ovat alkukaudella esiintyneet edukseen, minkä vuoksi pienelle joulutauolle päästään hyvistä asemista. 

Minkä arvosanan annat joukkueelle syyskaudesta?

Ilman kolmen viimeisen pelin sukellusta arvosana olisi ollut kiitettävä, mutta annetaan erittäin vahva hyvä arvosana eli koulunumeroilla vahva 8. 

Millä fiiliksillä joukkue lähtee kevätkauteen. Luvassa on kuitenkin tiivis kahden kuukauden rupeama, jossa joukkue pelaa vielä 11 runkosarjan ottelua?

Yritetään säilyttää joukkueessa nöyryys, nälkä ja intohimo jokaiseen peliin. Vaikeudet on tehty voitettaviksi. Kova hinku ja himo olisi päästä kokemaan ensimmäistä kertaa Divarin pudotuspelit. Viime kauden nousukarsinnoissa koettiin pudotuspelien huumaa ja onneksemme ne päättyivät voitettuun otteluun.

Lue myös