Karhut palasi voittokantaan

Karhujen ottelut jatkuivat tänään kotiottelulla Limingan Niittomiehiä vastaan. Pudotuspelipaikasta taisteleva Karhulauma sai tärkeät pisteet, kun joukkue otti pitkän tauon jälkeen voiton. Tänään vieraaksi saapunut LNM joutui lähtemään Porin urheilutalolta kotimatkalle tappiollisissa 7-4-tunnelmissa. Karhujen voitto oli samalla vuoden 2016 ensimmäinen. Edellinen voitto tuli joulukuun toisena päivänä.

Ottelun avauserä oli Karhujen hallintaa. Joukkue onnistui luomaan hyviä maalipaikkoja useita. Ensimmäinen maali nähtiin reilun yhdeksän peliminuutin jälkeen, kun porilaisten tehokkaimpana häärinyt Saku Lahtinen avasi maalinteon ottelussa. Lahtinen teki avauserään vielä toisen osuman reilut kaksi minuuttia avausosumasta. Erä päättyi lopulta Karhujen 2-0 voittoon.

Karhujen toiset erät ovat olleet viime aikoina vaikeita. Tänään myös näytti hetken siltä, että noutaja tulisi. Niittomiehet tasoitti ottelun kahdella nopealla maalilla ennen erän puolta väliä. Tällä kertaa porilaisryhmä ei kuitenkaan nitkahtanut, vaan helpotusta tuskaan toi ottelun puolivälissä joukkueen kapteeni Kalle Santanen. Päätöserään lähdettiin Karhujen niukassa 3-2 johtoasemassa.

Päätöserässä Karhujen maalilla pelannut Rasmus Österman piti alkuhetkillä joukkueen pelissä johdossa. Tämän jälkeen Karhujen Saku Lahtinen viimeisteli illan kolmannen osuman vieden joukkueensa 4-2 johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Erän puolen välin jälkeen kotijoukkueelle tuli tehokas pari minuuttinen. Tuona aikana Niittomiesten verkkoa heiluttivat Benjamin Lepola, Niko Järvenpää ja Kalle Kujansuu. Niittomiehet onnistuivat lopussa vielä kahdella maalilla kaunistelemaan lukemia, mutta voitosta joukkue ei enää kyennyt taistelemaan.

- Tänään oli hyvä peli meiltä pitkästä aikaa: voitto, erittäin tärkeä joukkueelle, kommentoi ottelua Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Helpotti todella paljon, kun tuli voitto. Todella tärkeä onnistuminen koko joukkueelta. Pelattiin taas hyvin omassa päässä, jonka takana oli sitten mukava pelata, pelin tiivisti Karhujen maalilla pelannut Rasmus Österman.