Karhut varmisti kolmossijan kotivoitolla

Keskiviikkona Porin urheilutalolla nähtiin vauhdikas ja tapahtumarikas taisto, kun kaksi sarjan kärkipäässä olevaa joukkuetta ottivat toisistaan mittaa. Vajaan 300-päisen kotiyleisön riemuksi kotijoukkue Karhut voitti ottelun lopulta maalein 8-6. Kotivoiton myötä porilaisjoukkueen sijoitus runkosarjassa on kolmas, Steelers puolestaan toinen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta painajaismaisesti, kun Steelers onnistui iskemään pallon Karhujen maaliin jo 26 sekunnin jälkeen. Karhut ei kuitenkaan mennyt osumasta lukkoon, vaan joukkue onnistui kuittaamaan avausmaalin jo reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkueen Juha Tikka iski pallon Steelersin maaliin. Karhut onnistui avauserässä hyvällä prosentilla käyttämään maalipaikkansa ja joukkue nousikin ottelussa jo 4-1 johtoon, kun avauserää oli pelattuna reilut 14 peliminuuttia. Steelersin Timo Johansson iski erän päättäneet 4-2 lukemat. Karhuilla oli erän lopussa vielä etsikkoaikansa iskeä lisäosumia, kun joukkue sai pelata kahden miehen ylivoimaa. Tällä kertaa laukaukset kuitenkaan eivät löytäneet tietään Steelersin maaliin.

Toisessa erässä Steelers onnistui tasoittamaan ottelun kahdella nopealla maalilla erän puolessa välissä. Ottelu näytti jo lipuvan Karhuilta, mutta Markus Hautaojan 5-4 osuma antoi jälleen Karhuille lisävirtaa. Saku Lahtinen punnersi erän viimeisen osuman hienosti alivoimalla. Kolmanteen erään siirryttiin Karhujen 6-4 johtoasemasta.

Päätöserässä Steelers painoi tasaisesti kohti Karhujen maalia läpi erän. Erän avausosumasta vastasi kuitenkin kotijoukkueen kapteeni Kalle Santanen. Karhujen 7-4 johto joutui kuitenkin todelliseen testiin, kun erän viimeisillä minuuteilla kotijoukkueelle vihellettiin kaikkiaan neljä rangaistusta. Pahimmillaan porilaisjoukkueesta rangaistusaitiossa istui kolme pelaajaa kerralla. Kotijoukkue kesti maalivahti Rasmus Östermanin johdolla alivoiman hienosti. Österman onnistui mm. torjumaan Nico Jonaesonin rangaistuslaukauksen. Helpotusta Karhuille toi illan kolmannen maalin viimeistellyt Benjamin Lepola. Benkku iski pallon alivoimalla Steelersin tyhjään maaliin. Lopussa vierailijat onnistuivat vielä kaunistelemaan kahdella osumalla päätösnumeroiksi 8-6.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Steelers pääsi toisessa erässä peliin mukaan, mutta onneksi Hautaoja ja Lahtinen tekivät tärkeät maalit. Päätöserä meni sitten lopussa sekaisin jäähyjen takia, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Todella tärkeä voitto ja pisteet. Varmistettiin sarjan kolmospaikka, päättää Nylund.