• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Runkosarja päätökseen Loviisassa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin runkosarja on edennyt päätöskierrokselle. Kolmospaikkansa varmistanut Karhut matkaa lauantaina Loviisaan, jossa runkosarja saadaan päätökseen. Tasaiseksi muodostuneen Divarin päätösmetreillä molempien joukkueiden sijoitukset ratkesivat ennen viimeistä ottelua. Loviisan kausi päättyy runkosarjaan, kun taas Karhut on runkosarjassa sijalla kolme.

Joukkueet kohtasivat toisensa Porissa marraskuun alkupäivinä. Tuolloin Karhujen kauden ensimmäinen tuplaviikonloppu päättyi maukkaaseen 9-4 kotivoittoon. Pahiten loviisalaisia kuritti hattutempun iskenyt Divarin maalipörssin kakkospaikalla oleva Juha Tikka.

Loviisan kiri ei tällä kaudella riittänyt pudotuspelipaikkaan asti, vaikka joukkue on taistellut viimeisissä otteluissa hyvin. Edellisistä neljästä ottelusta joukkue on voittanut kolme ja kerran joukkue taipui jatkoajalla.

Loviisalaisten tehokkaimpana pelaajana tällä kaudella on häärinyt Andreas Hietala. Pelatuissa 25 ottelussa hän on saalistanut 37 tehopistettä (7+30). Hietala on Divarin syöttöpörssissä sijalla kaksi. Edellä on vain Karhujen Rami Prokki 33 syöttöpisteellään. Jonas Hällfors puolestaan johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä 25 osumallaan.

Karhut palasi keskiviikkona voittokantaan, kun kotiottelussa kaatui sarjakakkonen Steelers hyvän väännön jälkeen maalein 8-6.

Karhujen Benjamin Lepola taistelee päätöskierroksella Divarin pistepörssin voitosta. Benkku on tällä hetkellä kaksi pistettä perässä Steelersin Ville Lastikkaa.

Maalipörssin kärkipaikasta taistelee puolestaan kärkipaikkaa pitävän Lepolan takana myös toinen Karhujen pelaaja Juha Tikka. Tikka on neljän maalin päässä Lepolasta.

Syöttöpörssin kärjessä majailee puolestaan Rami Prokki.

Vaikka joukkueen sarjasijoitus on jo varmuudella kolmas on lauantaina panoksia siis henkilökohtaisissa pörsseissä.

- Lauantain ottelu on kummallekin merkityksetön jatkon kannalta. Sikäli voisi ajatella, että nähdään kaksi melko vapautuneesti pelaavaa joukkuetta vastakkain. Meille on tietysti tärkeätä saada hyvä kenraali ennen keskiviikon ensimmäistä play off -peliä. Joitakin isoilla minuuteilla kuormitettuja kärkiketjujen pelaajia jää Poriin lepäämään lauantaina. Ottelutahti on ollut pitkine matkoineen sen verran tiivis pari viime viikkoa, että hyvä antaa kavereille lepoa ennen tosipelejä. Tämä aukaisee nuoriso-osastolle näyttöpaikkoja lauantaina, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Huomisesta rosterista on vielä vaikea sanoa muuta kuin, että Bergendahl pelaa maalissa, päättää Nylund.

Päätöskierroksen ottelut aloitetaan lauantaina kello 17:00. Ottelun kehittymistä voi seurata tulospalvelun kautta.

Lue myös