FBT haki pisteet Kirkkonummelta

Kuva: Jyrki Paajanen

FBT Pori matkasi keskiviikkoiltana Kirkkonummelle. Aikainen lähtö kesken työpäivien sai toivotun tuloksen, kun joukkue toi mukanaan sarjapisteet 3-7 (0-3,3-3,0-1) luvuin.

Amatööriurheilussa lähtö arkipäivänä puolen päivän jälkeen on aina oma haasteensa, ennen kaikkea pelaajille, mutta monesti ongelmia se tuottaa myös valmennukselle. Jälleen suhteellisen kapealla materiaalilla matkassa ollut FBT Pori pystyi kuitenkin järjestämään Kirkkonummella keskiviikkokivanaan jopa pienet maalikarkelot. Kotijoukkue Rangers koki kotikaukalossaan porilaisten käsittelyssä, lopulta melko selkein lukemin, avaustappion. Vierasjoukkueen illan positiivisinta antia oli, voitosta saavutettujen pisteiden lisäksi, onnistumiset laajalla rintamalla.

FBT Porilla oli työesteiden ja sairastuvan vuoksi matkassa vain neljä ns. vakiokokoonpanon puolustajaa. Tilanne vaikeutti lisäksi se, ettei joukkue saanut sotaharjoitusten vuoksi "puolustusvoimien" kalustoa käyttöönsä. Positiivista oli kuitenkin, että liki kuukauden tauon jälkeen kapteeni Jani Vettenranta nähtiin jälleen tositoimissa.

- Parsittu puolustus toimi kapteeni Vettenrannan johdolla mainiosti, FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen ylisti.

Onnistuneen puolustuksen lisäksi, porilaiset olivat rautaa myös hyökkäyspäässä, jossa onnistumiset jakaantuivat tasaisesti, kun peräti 10 pelaajaa sai merkinnän tehotilastoihin.

- Hyökkäyspäähän muokatut koostumukset toimivat hyvin. Ketju Boelius (1+1) - Vahtera (1+0) - Salonen (1+0) aloitti tehokkaasti, iskien maalit mieheen. Syntymäpäiväsankari Hannu Katilan (2+0) johdattama ketju, jossa lisäksi Toni Läntinen (0+2) ja Timo Heinilä, jatkoi niin ikään hyviä otteitaan, Läntinen kertaa.

Kolmannessa erässä vastuuta sai myös vähemmälle peliajalle jääneet Kari Rimpelä ja Petteri Hulkko. Pojat kiittivät, kun erän alkajaisiksi Karhujuniori Hulkon ensi kosketus divisioonassa palloon tuotti heti maalin, Rimpelän syöttäessä. Maaliin palannut Jarkko Saastamoinen pelasi jälleen vakuuttavan varmasti.