• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen pudotuspelit alkavat kotiottelulla


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin runkosarjan päättymisen jälkeen vuorossa ovat pudotuspelit. Karhut selvitti tiensä kevään pudotuspeleihin, jossa sen urakka alkaa puolivälieräsarjalla SB Welhoja vastaan. Puolivälieräsarjasta jatkoon pääsee kahdella voitolla. Joukkueet kohtaavat toisensa tänään keskiviikkona Porissa ja heti huomenna Kuopiossa. Tarvittaessa kolmas ottelu pelataan sunnuntaina Porissa.

Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti runkosarjan aikana. Molemmat ottelut päättyivät kotijoukkueiden niukkoihin voittoihin. Porissa Karhut oli parempi maalein 11-9, Kuopiossa puolestaan Welhot vei pisteet 8-7 voitolla. Alkava puolivälieräsarja tulee siis taatusti olemaan tasaista vääntöä.

Runkosarjassa Miko Niiva vei Welhojen sisäisen pistepörssin 40 (19+21) tehopisteellä. Niivan lisäksi porilaisten pitää olla tarkkana erityisesti Eero Vepsäläisen kanssa. Vepsäläinen iski runkosarjassa kaikkiaan 31 maalia. Kuopiolaisilla on myös erittäin hyvä maalivahtikaksikko joukkueessaan. Roni Tuononen ja Ari-Matti Leino jakoivat vastuun runkosarjan otteluissa lähes tasan.

Karhujen joukkueesta ratkaisuita voi odottaa erityisesti Saku Lahtisen johtamalta kentältä. Sakun laidoilla Benjamin Lepola ja Juha Tikka tekivät runkosarjassa yhteensä 75 maalia. Porilaisryhmä pääsee otteluun lähes täydellä miehityksellä. Sivussa ovat varmuudella pelikiellossa oleva Tuomas Puisto ja loukkaantumisesta kärsivä Rami Prokki.

- Pitkä runkosarja takana ja nyt on edessä kevään huipennus. Luvassa on taatusti tiukat ottelut Welhojen kanssa. Varsin tiiviillä aikataululla mennään, kun tänään ja jo heti huomenna pelit. Saa nähdä miten nuo viikkopelit vaikuttavat joukkueisiin. Välimatkaakin kun on jonkun verran, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Tarkkaa pelaamista on taatusti luvassa. Erikoistilanteissa pitää olla hyvin hereillä, alivoiman pitää kestää ja ylivoimalla pitäisi pystyä tekemään maaleja, päättää Nylund.

Kannattaa myös muistaa Kahvila Porittaren erinomaiset valikoimat urheilutalolla. Keskiviikkona tarjouksessa pieni kahvi ja voisilmäpulla yhteensä 3 euroa.

Ensimmäinen puolivälieräottelu alkaa Porin Urheilutalolla tänään kello 18:30 alkaen. Tänään siis urheilutalolle kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Lue myös