Urheilutalolla nähtiin lauantaina maalikarkelot

Karhujen ja SB Vaasan lauantainen harjoitusottelu muodostui maalientekokilpailuksi. Paikalle saapuneille katsojille niitä tarjoiltiin lopulta 22. Lähes vuorotahtiin maaleja iskeneiden joukkueiden mittelö päättyi lopulta Karhujen 12-10 kotivoittoon.

Ottelun ensimmäinen oli erä mittelön vähämaalisin. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan paikkoja, mutta vaasalaiset olivat niissä kotijoukkuetta tehokkaampi. Kotijoukkueen pienoisella avustuksella avauserä päättyi SB Vaasan nimiin numeroin 4-2. Karhujen molemmista maaleista vastasi Tomi Jerkku.

Toisessa erässä alkoi hurlumhei, joka päättyi vasta päätössummeriin. Karhut nousi ensin kahden maalin takaa johtoon. Tämän jälkeen joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin. Erässä nähtiin mm. yksi kotijoukkueen alivoimaosuma sekä kaksi vaasalaisten ylivoimaosumaa. Kakkoserä päättyi lopulta Karhuille 6-3. Päätöserään siirryttiin Karhujen 8-7 johtoasemasta.

Kolmas erä oli vauhdikasta päästä päähän pelaamista, jossa virheitä osui molemmille joukkueille. Vauhdista huolimatta päätöserässä maalin tekotahti hieman hyytyi, mutta siltikin erässä tehtiin seitsemän osumaa. Maalirikas ottelu päättyi lopulta Karhujen 12-10 voittoon.

”Kahteen peliin ollaan saatu tehtyä 26 osumaa. Ihan kiitettävä määrä. Onnistumisia olisi kuitenkin paikkojen määrään nähden olla vieläkin enemmän”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Edellisen pelin tavoin tänään nähtiin myös helpohkoja virheitä. Paljon oli myös nopeita kuitteja molemmilla joukkueilla. Mentiin kyllä päästä päähän. Uskoisin, että paikalle saapunut yleisö ainakin nautti maaleista”, päätti Kannosto.

Karhujen tehokkaimpina pelaajina häärivät tänään hattutempun mieheen iskeneet Tomi Jerkku ja Juha Tikka. Myös puolustuksessa joukkueen kapteeni Kalle Santanen onnistui maalinteossa kahdesti.