Karhuille karvas avaustappio

Karhut aloitti Divarikautensa tänään vierasottelulla Turussa. Joukkue kohtasi kahden vuoden tauon jälkeen Divariin nousseen FBC Turun. Avausottelusta muodostui tiukka vääntö, joka ratkesi vasta jatkoajalla. Ajassa 64:23 kotijoukkueen Aleksi Lahti iski pallon ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Karhuille avausottelusta 5-4 jatkoaikatappio.

Porilaisjoukkueen avauserä oli jämäkkää pelaamista ja joukkue sai kontrolloitua palloa. Karhut onnistuikin luomaan ensimmäisessä erässä tukun hyviä maalipaikkoja, mutta turkulaisten maalilla pelannut Aleksi Sillantaka oli lähes ohittamaton. Ottelun avausmaalin iski Karhujen Saku Lahtinen Juha Tikan syötöstä. Kotijoukkue onnistui tasoittamaan ottelun erän loppu puolella. Avauserä päättyi tasatilanteessa 1-1.

Toisessa erässä Karhut pääsi pelaamaan heti erän alkuun ylivoimaa. Kauden ensimmäinen YV tuotti tulosta, kun Benjamin Lepola viimeisteli 2-1 johtomaalin. Karhujen johto suli taas erän loppuhetkillä. FBC:n Markus Mattila tasoitti ottelun lukemiin 2-2 ajassa 38:38. Toinen erä oli Karhuilta alkuun parempaa peliä, mitä avauserä oli. Pelin edetessä kuitenkin joukkueeseen iski pieni seesteisyys ja kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan sen takia.

Päätöserään tuli hyvin latautunut Karhulauma. Tomi Jerkku siirsi kuitenkin osumallaan Karhut jälleen johtoon. Nyt kostautui maalin jälkeinen vaihto ja pallo oli johto-osuman jälkeen kuuden sekunnin päästä jo Karhujen maalissa. Turkulaiset näyttivät nousevan varsinaisella peliajalla voittoon, kun 55 sekuntia ennen ottelun päätöstä Aleksi Havia vei isännät ensi kertaa ottelussa johtoon. Karhut otti samantien aikalisän. Aikalisän jälkeen joukkue lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Uhkapeli toikin tulosta, kun Juha Tikka onnistui tasoittamaan ottelun 13 sekuntia ennen päätössummeria.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen Aleksi Lahti, joka nousi unohtui Karhujen maalin eteen hetkeksi yksin ja saman tien hän myös rokotti porilaisjoukkuetta.

”Vauhdikas peli kaikin puolin. Mentiin päästä päähän tänään. Oli kaiken kaikkiaan todella tiukkaa. Täällä on kyllä aina vaikeata pelata”, tiivisti tehot 1+1 iskenyt Juha Tikka.

”Meillä oli valttikortit käsissä, mutta Musta Pekka lopulta jäi käteen. Ei onnistuttu tekemään paikoista maaleja. Sitten tuli muutama merkkausvirhe ja kaveri rankaisi armotta. Tästä lähdetään hiomaan pikku juttuja ja sitä kautta parantamaan omaa peliä”, kommentoi Karhujen päävalmentaja Juha-Petri Kujansuu.

”Pystyttiin pelaamaan hyvää vieraspeliä. Kyllä näillä otteilla pisteitä tulee vieraskaukaloista. Asenne ja peli-ilme oli hyvää koko jengillä tänään. Rasse pelasi myös maalilla hyvin. Samoin ensimmäiset Divari-ottelunsa pelanneet Aaro Ollikainen ja Atte Ståhle onnistuivat hyvin”, jatkaa Jani Kannosto.

”Hyvälle esiintymiselle tuli tänään nolo loppu. Ei tästä onneksi kannata ranteita vetää auki. Tästä noustaan ja mennään pää pystyssä seuraavaan matsiin”, päättää Kannosto.

Avausottelusta siis tuloksena karvas 5-4 jatkoaikatappio. Karhujen tehokkaimpina pelaajina häärivät tehot 1+1 mieheen merkkauttaneen Juha Tikka ja Tomi Jerkku.