Karhut avasi pistetilinsä vakuuttavalla kotivoitolla

Lauantaina Porin Urheilutalolla tarjoiltiin paikalle saapuneille katsojille maalitekotaidetta. Karhulauma raateli vieraaksi saapuneen ÅIF:n lopulta maalein 12-4. Ottelun hahmoksi nousi jälleen kerran Benjamin Lepola.

Siinä, missä joukkue tuskaili viime viikon avausottelussa maalinteon tehokkuuden kanssa, tänään ei ongelmaa ollut. Kotijoukkue vei avauserän tehokkaan viimeistelynsä ansiosta maalein 4-0. Karhut iski ÅIF:n maalilla aloittaneen Arttu Puskan penkin päähän vajaassa 13 minuutissa. Avauserän maaleista vastasivat kahdesti verkkoja pöllyttänyt Benjamin Lepola ja maalin mieheen iskeneet Saku Lahtinen ja Tuomas Puisto. Karhujen maalilla pelannut Rasmus Österman selvitti vieraiden yritykset loistavasti ja pitikin maalinsa puhtaana ekassa erässä.

Toisen erän alkuun Karhut lisäsi johdoksi jo 5-0 ennen kuin ÅIF onnistui iskemään illan ensimmäisen osumansa. Erässä nähtiin kaikkiaan viisi maalia. Karhut viimeisteli niistä kolme ja ÅIF kaksi. Benjamin Lepola siirsi illan neljännellä osumallaan kotijoukkueen viimeiselle erätauolle 7-2 johtonumeroissa.

Päätöserässä ÅIF yritti vielä kehitellä kiriään, mutta kotijoukkue onnistui kuitenkin kuittaamaan kavennusosumat varsin nopeasti. Päätöserästä muodostui illan suurimaalisin, jonka isännät veivät lopulta nimiinsä maalein 5-2. Karhujen kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi kotijoukkueen ansaittuun 12-4 voittoon.

”Onnistuttiin sairaan hyvin ottelun alkuun. Päästiin heti kuskin paikalle, mitä haettiin. 4-0 ensimmäinen erä jäätävällä viimeistelyprosentilla. Turussa tuhlailtiin, mutta tänään ei”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Hiukan tuli puutumista toiseen erään. Annettiin turhaan vastustajalle mahdollisuus tulla peliin mukaan. Kuitenkin hyvillä hyökkäyksillä saatiin mahdollisuus voittaa lopulta erä itselle”, jatkaa Kannosto.

”Viimeinen erä pelattiin tarkkaan, vaikka ekaan vaihtoon tulikin takaisku. Ei ollut kuitenkaan mitään hätää. Oltiin aktiivisia läpierän. Nälkää oli tänään pelata ja viime viikon tappio toi lisää buustia peliin”, päättää Kannosto.

Karhujen tehokkainta kaartia oli pari valjakko Benjamin Lepola (5+1) ja Saku Lahtinen (2+3). Myös puolustusparina pelannut Aapo Tamminen (2+2) ja Atte Ståhle (0+2) pelasivat erinomaisen ottelun.