Karhut teki tuloksettoman reissun Mosahalliin

Karhujen vierailusta Mosahalliin tuli juuri niin vaikea, mitä ennakkoon oli odotettavissa. Vaikeasta tilanteesta peliin lähtenyt Karhulauma oli läpi ottelun isäntiä perässä. Keskiviikkoillan ottelu päättyi EräAkatemian 8-4 voittoon.

Avauserän alku oli porilaisilta tuskainen. Peli oli ehtinyt vanheta vain vajaat neljä minuuttia, kun Karhut oli jo ottelussa 2-0 tappiolla. Vielä ennen erän puoliväliä pallo löysi kolmannen kerran ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Saku Lahtinen kavensi erän loppupuolella ensimmäisen erän päätösnumeroiksi 3-1.

Toinen erä alkoi Karhujen kannalta jälleen huonosti. Vain reilun minuutin pelin jälkeen isännät olivat onnistuneet maalinteossa. Kevin Söderling vei EräAkatemian ottelun puolen välin paikkeilla jo johtoon 5-1 ennen kuin Karhut heräsi maalintekoon. Erän puolen välin jälkeen Karhut pääsivät ottelussa kahden maalin päähän, kun uransa ensimmäisen Divarimaalin tehnyt 16-vuotias Aaro Ollikainen sekä Benjamin Lepola tekivät maalin mieheen. Toinen erä jouduttiin keskeyttämään noin viisi minuuttia ennen erän päättymistä, kun EräAkatemian pelaaja loukkasi polvensa pahan näköisesti.

Päätöserästä muodostui siis normaalia 20 minuuttista pidempi aikaistetun erätauon takia. Karhujen kiri loppui nopeasti, kun EräAkatemia iski kolmannen erän alkuun kaksi maalia. Peli oli käytännössä ohi Kevin Söderlingin kolmanteen osumaan, joka vei isännät 7-3 johtoasemaan. Erän lopulla vielä Karhujen Juha Tikka ja EräAkatemian Joonatan Surakka iskivät molemmat maalin mieheen. Ottelu päättyi lopulta siis kotijoukkueen varsin selviin 8-4 voittolukemiin.

”Kaveri oli tänään juuri niin hyvä, mitä ennakkoon oli odotettavissa. Pelasivat hyvää pallollista peliä ja puolustivat kurinalaisesti sekä peittivät vielä runsaasti meidän laukauksia”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Tänään oli vaikea paikka pelata. Olimme suoraan sanoen huonoja. Terävyys puuttui pelistä ja olimme kokoajan askeleen jäljessä vastustajaa. Pitää kunnioittaa tuota tulosta taululla”, Kannosto jatkaa.

”Töitä pitää nyt jatkaa ja suunnataan katseet kohti seuraavaa ottelua. Laitetaan uusi mato koukkuun ja lähdetään hakemaan pisteitä seuraavasta ottelusta HIFK:ta vastaan.”, Kannosto päättää.

Karhujen tehokkaimpina pelaajina häärivät Benjamin Lepola (1+2) ja Saku Lahtinen (1+1). Pahiten Karhuja tänään kuritti EräAkatemian kaksikko Joonatan Surakka (2+2) ja Kevin Söderling (3+0).

Benjamin Lepola 1+2
Saku Lahtinen 1+1
Aaro Ollikainen 1+0
Juha Tikka 1+0
Atte Ståhle 0+1
Rasmus Österman 25 torjuntaa.

Karhujen seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Helsingissä, kun joukkue kohtaa HIFK:n.