• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Kasitien derbyn ensimmäinen osa tänään Vaasassa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat tänään, kun joukkue kohtaa vieraskaukalossa SB Vaasan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti, kun harjoitusotteluissa miteltiin molemmilla paikkakunnilla. Tuolloin molemmat harjoitusottelut päättyivät Karhujen voittoihin. Illan mittelöön lisävaloa tuo VeikkausTV. Porilaisjoukkueen otteita on siis nähtävissä Veikkauksen palvelun kautta.

Vaasalaisryhmä on pelannut kaikkiaan viisi ottelua tällä kaudella. Niistä joukkue on raapinut kasaan kolme voittoa. Kahdesti joukkue on joutunut poistumaan kaukalosta häviön kokeneena. Joukkue oli viimeksi tulessa lokakuun alkupäivinä kohdatessaan idänkiertueella SB Welhot ja NST:n. Noista otteluista tuliaisina oli voitto NST:stä. 

SB Vaasan tehokkaimpana pistemiehenä sekä samalla parhaana maalintekijänä on viidessä ensimmäisessä ottelussa toiminut Jesse Palmberg (4+2). Joukkueen tehotilastot ovat erittäin tasaista luettavaa ja ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta. Maalivahtirintamalla on ollut myös tasaista. Viime kaudella erinomaisesti pelannut Mikael Aromaa (79,55%) on torjunut kahdessa ottelussa. Topias Laitala (78,31%) on puolestaan esiintynyt kolme kertaa vaasalaisten maalilla.

Karhut lähtee illan otteluun myös pieneltä harjoittelutauolta, kun joukkueen edellinen peli on SB Vaasan tavoin lokakuun 9. päivältä. Tuolloin Karhut kävivät raapimassa täydet pisteet HIFK:n kotikentältä. Perjantain ottelu on porilaisryhmällä kauden viides. Kahdesti voittajana kaukalosta poistunut porilaisryhmä on joutunut taipumaan molemmilla kerroilla vieraskentällä juuri viikkopelissä. Tänään on siis joukkueella mahdollisuus ottaa viikkopelistä vierasvoitto.

Alkukauden otteluissa ykköskärkenä on toiminut viime kauden tapaan tehotrio Benjamin Lepola (9+5) – Saku Lahtinen (6+7) – Juha Tikka (4+5). Ketjulta on jälleen lupa odottaa tulosta. Ykköskentän takana nuorisokaarti on päässyt peleihin hyvin mukaan, mutta onnistumiset ovat antaneet odottaa. Vaasalaisia vastaan pitää tehoja tulla myös ykköskentän takaa, jos voitto mielitään Vaasasta hakea. 

Seuraavaksi Karhujen valmentaja Jani Kannoston mietteitä tulevasta pelistä.

Perjantaina pelit jatkuvat pienen tauon jälkeen Vaasassa. Miten joukkue on päässyt harjoittelemaan edellisen pelin jälkeen?

”Treenaamaan ollaan päästy aivan hyvin ja tällä hetkellä ei ole myöskään loukkaantumishuolia, joten levollisen odottavat ovat tunnelmat kohti perjantaita. Oman mausteensa otteluun tuo varmasti myös se seikka, että peli on telkkapeli. Ottelun voi seurata Veikkausteeveestä klo 18.30 eli sinne kaikki matsia seuraamaan”
Vaasaa vastaan pelattiin kauden kynnyksellä pari harjoitusottelua. Millainen vastus perjantaina on luvassa?

”Perjantaina on todellakin haastava matka länsirannikolla Vaasaan, joka on päässyt aika kovaan lentoon. Joukkue on voittanut neljästä viimeisestä pelistään kolme ja hävinnyt vain sarjakärki Kuopiolle, joten todellakin ottelussa riittää haastetta.”

”Vaikka harkkapeleissä oltiin molemmissa matseissa pari maalia edellä, niin nyt ollaan kuitenkin tosipeleissä ja pisteiden metsästyksessä. Vaasaa vastaan täytyy olla hereillä heti alusta asti ja peli-ilme ja asenne sen mukaista, jotta ryöstöretkestä voidaan odottaa jotain kotiin tuomisia.”

”Meille tämä peli päättää neljän vierasottelun putken, joten odotusarvoissa on että Karhulauman peli on siinä kuosissa, jotta pisteitä tulee. Tärkeitä pelijutskia ovat ehdottomasti viisikkopuolustaminen ja sen korostaminen omalla kenttäpuoliskolla sekä vahva kaksinkamppailupelaaminen, johon liitetään merkkauspeli. Hyökkäyspelissä jälleen kerran korostuu varmasti maalinteon tehokkuus, joka on yleensäkin elinehto olla korkealla varsinkin vieraspelissä. Vahvasti uskotaan omaan tekemiseen, kovaan työntekoon sitä kautta peli-ilmeeseen ja kun alla on vierasvoitto niin helpompi lähteä haastamaan kotijoukkuetta.”

Illan ottelu Botniahallissa alkaa kello 18:30 ja se on nähtävissä VeikkausTV:n kautta.

Lue myös