• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaa lauantaina Loviisan urheilutalolla


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat lauantaina kotikentällä, kun vieraaksi saapuu Loviisan TOR. Loviisalaisten pistesarake näyttää pelin kynnyksellä samalta mitä isäntäjoukkueenkin. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kuudesta pelaamastaan ottelusta puolet. Karhut majailee sarjataulukon sijalla kahdeksan Loviisan ollessa yhdeksäntenä.

Loviisa aloitti kautensa kahdella tappiolla, kun Erä Akatemia ja NST eivät antaneet joukkueelle mahdollisuuksia sarjan avauspisteisiin. Pistetili aukesi kolmannessa ottelusta, josta alkoi samalla joukkueen kolmen ottelun voittoputki. TORin jalkoihin jäivät sarjanousijat HIFK ja FBC Turku sekä Niittomiehet. Voittoputki katkesi viime viikonloppuna, kun sarjakakkonen SB Welhot haki Loviisasta täydet pisteet 9-6 vierasvoitolla.

Alkukauden vaarallisinta osaa vierasjoukkueessa on ollut kolmikko Jonas Hällförs (11+3) – Tommi Taimisto (8+4) – Jesse Tolvanen (5+6). Hällförs johtaa Divarin maalipörssiä yhdessä Karhujen Benjamin Lepolan kanssa 11 tehdyllä maalillaan. Loviisalaisten maalilla torjuntavastuu on jakautunut alkukauden otteluissa tasan Niko Nordströmin (77,38%) ja Henri Haapaniemen (73,42%) välillä. Lisää mielenkiintoa loviisalaisten kokoonpanoon porilaisittain tuo kuuden vuoden tauon jälkeen Divari peleihin palannut Henri Haapala (ex-Kämäräinen). Henri pelasi aikanaan kuusi kautta SBS Porin riveissä vuosituhannen vaihteen molemmilla puolilla.

Karhut lähtee otteluun katkaisemaan lopputuloksia värittänyttä vuoristorataa. Joukkue on tähän mennessä pelannut tappio-voitto tahtiin ja nyt toinen peräkkäinen kotiottelu antaa odottaa ensimmäistä voittoputkea. Viime ottelussa Karhut käänsi ottelun NST:tä vastaan päätöserässä. Joukkue tuli kahden maalin takaa 6-5 kotivoittoon.

Lauantaina jatkuvat ottelut, kun vuorossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella toinen kotiottelu putkeen. Mistä asetelmista joukkue lähtee peliin, valmentaja Jani Kannosto?

”Mielenkiintoinen lauantai todellakin edessä ja kun vielä viime kotiottelu päättyi hienoon nousuun kolmannessa erässä niin todellakin kutkuttavista asetelmista lähdetään matsiin. Odotusarvo on selkeästi sitä, että Karhulauma jatkaa siitä mihin viime matsi päättyi. Pelaajiston kohdalla lähdetään aikalailla samoista asetelmista, joitain pikkuviilauksia voi olla mukana, mutta nyt lähdetään hakemaan "voittoputkea", jota vielä tällä kaudella ei ole ollut.”

Vastaan asettuu Loviisan Tor. Joukkue tuo taatusti valmentaja Kannostolle tunteita pintaan historiansa takia. Millainen nippu on odotettavissa ja kuinka paljon odotat erään tutun pelurin otteita?

”Mielenkiintoa todellakin on ilmassa, sillä Loviisan joukkueessa viilettää porilaisillekin tuttu pelaaja Henri Haapala (os. Kämäräinen), joka hurmasi taidoillaan porilaista yleisöä sekä ennen vuosituhannen vaihdetta että jälkeen 2000-luvun alussa. Oli nuorempana miehenä erittäin taitava ja omaa mielettömän pelikäsityksen, joten mielenkiintoista nähdä minkälaisessa kunnossa mies urheilutalolle astelee.”

Loviisa matsit pelataan back-to-back hengessä. Tuoko se lisäväriä otteluihin, kun tiedetään että heti seuraavalla viikolla kohdataan uudestaan?

”Tiettyä playoff-meininkiä ilmassa todellakin leijuu, kun kohdataan kaksi kertaa peräkkäin, mutta ekaksi täytyy keskittyä kotiotteluun ja vasta sen jälkeen siirtyy ajatukset vieraskaukaloon. Karhulauman täytyy ottaa pelissä kuskin paikka ja tehdä nöyrästi töitä joukkueen eteen, jotta peli meidän eduksi kääntyy. Henkinen puoli täytyy olla kuosissaan, jotta ilme säilyy ja kädet nousevat pystyyn ottelun jälkeen eli puhdasta kotisaldoa lähetään ylläpitämään. Loviisa on pelannut tehokasta vastahyökkäyspeliä, johon Karhulauman täytyy pystyä vastaamaan ja saada minimoitua vastaiskut omiin. Omassa pallollisessa pelissä pitää säilyttää maltti ja olla tehokas maalipaikoissa. Yleisöltä odotellaan kannustusta sankoin joukoin.”

Pelin tiimellyksessä kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren tarjonta – viikon tarjouksena riisipiirakka munavoilla ja pieni kahvi yhteensä 2,50 €.

Pelin toisella erätauolla on junioreille taas ohjelmaa, sillä tarkkuusheittokisa tekee paluun. Palkintona tarkimmalle salibandymaila. Ottelu Porin Urheilutalolla alkaa lauantaina kello 16:00.

Lue myös