• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut hakemaan voittoputkea Divarijyrän kustannuksella


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut jatkaa otteluitaan lauantaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään Blue Foxin. Lauantai-päivän vastus seurana on todellinen Divarijyrä. Alkanut sesonki on seuralle maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jo peräti 20. Karhuille tämä kausi Divarissa on 12.

Blue Fox on vastustajana porilaisseuralle tuttu. Vaikka vierasjoukkueen kokoonpano muuttui kesän aikana hieman löytyy joukkueesta vielä runsaasti tuttuja pelimiehiä. Vanhoista tutuista nimistä Jori Isomäki siirtyi joukkueen päävalmentajaksi jättäen pelikentät muille. Divarin kaikkia tehotilastoita hallussaan pitävä Johnny Ojala niinikään päätti pelaajauransa. Joukkueen maalilla pitkään pelannut Mikael Enlund väistyi myös pelikentiltä sivuun. Enlundin hallussa on Divarin runkosarjanotteluiden pelimäärien ykköspaikka 356 ottelulla. Kokemusta näiden kolmen pelaajan mukana lähti kaikkiaan peräti 932 ottelun verran.

Tämän kauden Blue Foxista esille nousee silti kaksi tuttua nimeä. Maalipörssin kärkipäässä vuodesta toiseen keikkuva ja Porissakin aikanaan piipahtanut Tero Saaristo sekä Anton Kallvik. Saaristo on iskenyt tällä kaudella pallon maaliin 12 kertaa pelaamissaan kahdeksassa ottelussa. Kallvik on puolestaan saalistanut samassa ottelu määrässä tehopisteet 6+4.

Lauantain kamppailuun joukkue lähtee kahden tappiollisen kotiottelun saattelemana. Blue Fox joutui toteamaan lokakuun loppupuolella nousijajoukkueet Jymyn ja FBC Turun paremmikseen. Kauden kahdeksasta ottelusta voittoja on kertynyt kaikkiaan kolme. Kerran peli on päättynyt tasan ja neljä kertaa tappio on rasittanut Blue Foxia. Sarjataulukossa ryhmä on ennen lauantain pelejä sijalla yhdeksän seitsemällä sarjapisteellään.

Karhut lähtee otteluun puolestaan vierasvoitto alla. Joukkue pelasi Loviisaa vastaan peräkkäisinä viikonloppuina ja jälkimmäinen peli päättyi viime viikon lauantaina Karhujen vierasvoittoon. Joukkue pelasi paikoin ehjää ja hyvää peliä, mutta alkukauden aikana tutuksi tulleet nukahdukset ja tason vaihtelut osuivat myös tuolloin pelin tiimellykseen. Loppujen lopuksi joukkue kuitenkin taisteli hienon vierasvoiton maalivahti Rasmus Östermanin johdolla.

Alla on nyt hieno vierasvoitto Loviisasta ja hakusessa kauden ensimmäinen voittoputki. Jatketaanko samalla pelillä huomiseen valmentaja Jani Kannosto?

”Tosiaan lauantai-päivän huumaa Urheilutalolla luvassa, voittoputki hakusessa ja vastassa aina mielenkiintoinen "divarijyrä" Blue Fox.”

”Karhulauma otti Loviisassa makean revanssin hävitystä kotipelistä ja muustakin härdellistä ottelun jälkeisistä tapahtumista. Loviisassa Karhulauman peli-ilme oli läpi ottelun kiitettävää ja nyt olisi syytä jatkaa samanlailla.”

”Joukkue jatkaa samalla kokoonpanolla kuin Loviisassa jossa jokaisella viisikolla oli hyviä pelisuorituksia. Karhulauman täytyy asennoitua kovaan pelaamiseen ja pitää korvien väli kunnossa läpi ottelun jotta kotivoittojen tielle palataan.”

”Mielenkiintoinen peli on edessä ja varsinkin, kun kotikilpeen tuli särö Loviisaa vastaan niin nyt on paikka palata kotivoittojen tiellä ja näyttää kotiyleisölle Karhulauman hyvää pelaamista.”

Lauantaina vastaan asettuu perinteikäs Blue Fox. Millainen peli ja vastus on odotettavissa?

”Oma peli on lauantaina kaiken A ja O, sillä vastustaja on varmasti joukkueensa valmentajan eli Jori Isomäen näköinen. Kaiken kokenut ex-peluri osaa motivoida ja saa omistaan varmasti kaiken irti kentällä. Joukkue on perinteisesti pelannut todella tarkkaa viisikkopuolustamista, sekä vastaiskupeliä, mutta tarvittaessa osaa myös paineistaa. Joukkueella on todella vaarallinen ykköspyssy Tero Saaristo, joka täytyy saada kuriin.”

”Vauhdikasta ja kiihkeää kamppailua odotetaan ja tietysti sitä kovaa kotiyleisön tukea, sillä varmasti viime kotimatsin jälkeiset tunnelmat ovat myös kannattajien mieliin jääneet. Ottelu on päiväpeli, joka alkaa poikkeuksellisesti jo 14:00 eli valmistautuminen alkaa hieman aikaisemmin kuin iltapelissä, joten hereillä on oltava alusta alkaen!”

Lauantaina joukkue lähtee hakemaan kotiyleisön edessä kauden ensimmäistä voittoputkeaan. Kertaakaan tällä kaudella ei porilaisryhmä ole onnistunut voittamaan kahta peräkkäistä peliään, vaan tähän asti ollaan menty tappio-voitto vuoristoradalla eteenpäin.

Kokoonpanosta on varmuudella sivussa pelikiellossa oleva Juha Tikka, jonka paikan ykkösnyrkissä otti edellisessä pelissä maalinteossakin onnistunut nuori Aaro Ollikainen. Loviisan ottelussa kokoonpanoon palasi myös pienten loukkaantumisten jälkeen puolustajat Aapo Tamminen ja Riku Salo.

Ottelun erätauolla yleisöä viihdyttää Liikuntaseura Porin Dragonflies -kilpacheerleading joukkueen esitys.

Pelin tiimellyksessä kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren tarjonta – viikon tarjouksena voisilmäpulla ja pieni kahvi yhteishintaan 2,50 €.

Lauantain ottelu Porin Urheilutalolla alkaa kello 14:00.

Lue myös