Karhut juniorikaartin maaleilla kotivoittoon

Karhujen kausi jatkui tänään kotiottelulla, kun Porin Urheilutalolle oli saapunut Blue Fox. Divarin keskikasti on tälläkin kaudella tasainen ja päivän ottelusta muodostuikin tiukka vääntö sarjapisteistä. Kotiyleisön iloksi porilaisryhmä otti kauden viidennen voittonsa maalein 4-2.

Ottelun avauserässä molemmat joukkueet saivat aikaan hyviä maalipaikkoja, mutta molempien joukkueiden maalivahdit olivat läpi ottelun erinomaisessa vireessä pitäen maalilukemat pieninä. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Karhujen tehokkaimpana pelaajana häärinyt Saku Lahtinen. Blue Fox nousi ottelussa tasoihin erän puolessa välissä, kun Tero Saaristo iski pallon ohi Rasmus Östermanin ylivoimalla. Karhut sai erän toisella puoliskolla ylivoiman ja joukkue saikin muutaman paikan, mutta rimaa lähemmäs joukkue ei ylivoimalla päässyt. Erän päätösnumerot syntyivät vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä Aaro Ollikaisen iskiessä pallon ohi Roope Mutkan siirretyn rangaistuksen aikana.

Toisessa erässä peli jatkui tarkkana ja maalipaikkojen määrät hieman putosivat. Karhut siirtyi hieman ennen erän puoltaväliä pelissä 3-1 johtoon, kun Kalle Kujansuu onnistui iskemään kauden ensimmäisen osumansa Markus Hautaojan esityöstä. Blue Fox kuittasi kuitenkin nopeasti Kujansuun osuman, kun vieraiden Tero Saaristo iski pelin toisen osumansa. Erän loppupuoliskolla Blue Fox pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta Karhut taisteli alivoimat läpi ilman takaiskuja.

Päätöserän Karhut aloitti vajaalla, kun toisen erän päätösminuutilla tullut rangaistus jatkui erän alkuun reilut puolitoista minuuttia. Karhujen ja samalla pelin viimeisen osuman sai tehdä Tomi Jerkku. Blue Fox yritti pelin loppuhetkillä hakea kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta kotijoukkue taisteli uhrautuvasti kotivoiton eteen.

”Voittoputkeen päästiin. Parempi myöhään kuin milloinkaan. Nyt on hyvä painaa kaasua. 4-2 päättyi peli. Ollaan todella tyytyväisiä peliin. Etenkin, kun omiin meni vain kaksi tänään – tasakentällisin vain yksi”, kommentoi peliä Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Kyllä meillä oli muutama hyvä paikka kolmannessa lyödä peli poikki, mutta ei onnistuttu. Kaksi tosi tärkeää pistettä. Tämä on niin tasainen sarja, että tärkeitä nämä voitot.”

”Tosta meidän kolmoskentästä taisi tulla tänään yleisön lemmikeitä. Tuli poikien otteista sähköä peliin. Tekivät komean maalinkin. Maalissa Rasse oli todella hyvä.”

”Pelissä on vielä pieniä hiomisia vielä ja pitääkin olla. Omaa peliä pitää vielä parantaa. Sarja kun on pitkä, niin eiköhän tietyt osa-alueet saada vielä paremmaksi”, päättää Kannosto.

Karhujen maalilla pelannut Rasmus Österman venyi ottelussa 24 laukauksen eteen. Blue Foxin veräjän suulla torjunut  Roope Mutka pääsi 17 torjunnalla. Joukossa oli tosin erinomaisia torjuntoja monta joiden ansiosta vierasjoukkue pysyi pelissä mukana loppuun asti.