• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut matkaa sunnuntaina Welhojen vieraaksi


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkaa SB Welhojen vieraaksi. Viime kauden pudotuspelivastustajat lähtevät otteluun erilaisista lähtökohdista.

Welhojen alku kausi on ollut onnistunut ja joukkue onkin Divarin sarjataulukossa toisella sijalla. Joukkue on pelannut ennen viikonlopun otteluita kymmenen ottelua. Niistä Welhot on onnistunut voittamaan peräti kahdeksan. Kerran joukkue on hävinnyt ja kertaalleen pisteet on jaettu tasapelin toimesta. Joukkueen maaliero on sarjan paras (+38) ja maaleja joukkue on tehnyt eniten (85).

Pelaajistosta ykköseksi on noussut Pauno Kajoksinen. Hän johtaa Divarin pistepörssiä 30 (8+22) tehopisteellään. Joukkueesta löytyy myös todellinen tehokentällinen. Kajoksisen (+34) lisäksi kentässä tuhojaan ovat tehneet Juha Rautiainen (+33), Sami Aalto (+32), Iiro Lankinen (+31) ja Aki Kolari (+31). Kentällinen on aivan omassa kastissaan Divarin +/- -tilastoissa.

Karhut lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkesta. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella, sillä ennen viime viikon kotivoittoa joukkueen otteet ovat vaihdelleet tappion ja voiton välillä tasatahtiin. Karhujen kokoonpano on hieman elänyt kauden mittaan ja sunnuntain otteluun on luvassa myös pieniä muutoksia.

Karhujen maalilla aloittaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Jani Lahti. Lahti nähtiin Karhujen maalilla Vaasassa, kun hän pelasi vierastappioon päättyneen ottelun päätöserän. Karhujen ykkösnyrkki on sunnuntaina muodossa Lepola – Lahtinen – Tikka. Tutut nimet siis selässä, kun Juhan paikan ottaa Jarno.

Sunnuntaina olisi sitten vuorossa SB Welhot vieraskaukalossa. Kuopiolaiset ovat aloittaneet sarjan vakuuttavasti ja ovat kakkossijalla. Millaista vastustajaa odotetaan, valmentaja Jani Kannosto?

”Sunnuntaina lähdetään haastamaan Welhoja Itä-Suomeen. Joukkue on todella kova ja varsinkin sen ykköspyssyt Pauno Kajoksisen johdolla ovat takoneet todella kovia tehoja sekä pistepörssissä että tehopörssissä.”

”Varmasti on odotettavissa vauhdikas ja erittäin pelinopea ottelu. Vastustaja on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja koko sarjassa ja ydinkysymys onkin, miten saamme kuriin kotijoukkueen tehoilijat.”

Joukkueella on nyt pari voittoa alla. Millaisella kokoonpanolla ja millä fiiliksillä lähdetään sunnuntaina Kuopioon?

”Karhulauman trendi niin pelillisesti kuin pisteellisestikin on ylöspäin ja itseluottamus noussut koko ajan. Halvalla tai helpolla kotijoukkue ei tule pääsemään. Omalla viisikkopelillä lyömme kapuloita rattaisiin sekä kurinalaisella puolustamisella että tehokkaalla hyökkäyspelillä. Se on isossa roolissa sunnuntaiehtoolla, jotta käsiä pääsee nostamaan kohti kattoa.”

”Odotettavissa on myös pieniä takaisinmaksuja viime vuoden plyoffpeleistä, joissa Welhot pudotti Karhulauman jatkosta. Kiihkeitä muistoja kunnioittaen mennään varmasti kaasu pohjassa koko matsin ajan. Karhulauman kokoonpanon mielenkiintoisimpia kohtia ovat maalivahti Jani Lahden aloitus maalinsuulla sekä hyökkäyskolmikko Lepola-Lahtinen-Tikka.”

Karhujen ja Welhojen välinen ottelu Siilinjärvellä alkaa kello 18:00. Ottelun kulkua voi seurata esimerkiksi Divarin tulospalvelun kautta.

Lue myös