Karhut teki tuloksettoman reissun Itä-Suomeen

Karhujen ottelut jatkuivat tänään, kun joukkue kohtasi sarjassa toisena majailevan SB Welhot. Porilaisjoukkueen visiitti Siilinjärvelle jäi viisi minuuttia vajaaksi.

Pitkän bussimatkan jälkeen Karhut pelasi mallikkaan avauserän. Pitkä matka ei ollut puuduttanut joukkueen jalkoja. Hyvällä ilmeellä peliin lähtenyt Karhulauma veikin avauserän numeroin 3-2. Kotijoukkueen Riku Tuononen aloitti maalinteon vain kahden peliminuutin jälkeen. Karhut onnistui nousemaan erän toiseksi viimeisellä minuutilla 3-1 johtoasemaan Aaro Ollikaisen maalilla. Karhujen kahdesta muusta maalista vastasivat Jarno Tikka ja Kalle Santanen. Kotijoukkue sai Karhujen harmiksi erän loppuun todellisen lahjan pienen porilaisjoukkueen huolimattomuuden myötä. Kaksi sekuntia ennen summeria Pauno Kajoksinen kavensi lukemiksi 3-2.

Kotijoukkue tuli toiseen erään hurjalla latauksella ja joukkue tasoittikin pelin nopeasti erän alkuun. Tasoitusmaalin jälkeen Welhot sai varsin pian myös johtomaalin aikaiseksi. Tämän jälkeen peli tasoittui huomattavasti. Karhujen Aaro Ollikainen iski ottelun toisen osumansa ylivoimalla tasoittaen tilanteeksi 4-4. Welhojen pari nopeaa maalia erän jälkimmäisellä puoliskolla vei joukkueen jälleen johtoon. Karhujen Jarno Tikka toi joukkueen maalin päähän vajaat pari minuuttia ennen erätaukoa. Welhot sai erän viimeisellä minuutilla vielä kahden minuutin rangaistuksen. Ylivoima ei kuitenkaan erän lopussa onnistunut ja Karhut pääsi sen myötä aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Tuomas Puisto nosti Karhut heti erän alkuun tasoihin ylivoimalla. Jarno Tikka puolestaan vei Karhut 7-6 johtoon illan kolmannella maalillaan. Päätöskympistä muodostui Karhuille vaikea. Welhojen Iiro Lankinen tasoitti pelin reilu seitsemän minuuttia ennen päätöstä. Aapo Tammisen saama rangaistus kostautui nopeasti Pauno Kajoksisen tehdessä ottelun voittomaalin ajassa 55:29. Karhujen selkäranka katkesi lopullisesti kotijoukkueen 9-7 maaliin. Tämän jälkeen Welhot onnistui vielä kaunistelemaan kolmella osumallaan ottelun päätösnumerot 12-7.

”55 minuuttia oli meiltä hyvää taistelua. Sitten loppui bensa. Pelissä oli kyllä paljon hyvääkin. Tulos mairittelee hieman liikaa kotijoukkuetta”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Kaveri oli tänään pallollisena todella hyvä ja taitava ryhmä. Siihen päälle, kun laitetaan tuo voittamisen tuoma itseluottamus, niin ei ole todellakaan helppo hakea täältä pisteitä.”

”Onhan tuo 400 kilometriä aika pitkä matka takaisin tappio niskassa. Hyvin me kuitenkin taisteltiin. Nyt ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja kohti seuraavaa peliä”, päättää Kannosto.

Karhujen parasta antia olivat tänään kolme maalia tehnyt Jarno Tikka ja puolustuksessa uurastanut Kalle Santanen. Myös nuori Aaro Ollikainen saalisti tänään kaksi maalia.