• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut saa vastaansa alkukauden suurimman yllättäjän


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ottelut Divarissa jatkuvat huomenna keskiviikkona. Joukkue kohtaa kotikentällään alkukauden suurimman yllättäjän, kun sarjanousija FBC Turku saapuu Porin Urheilutalolle. Turkulaisryhmä on pelannut pirteästi ollen sarjassa tällä hetkellä kolmannella sijalla.

Joukkueet kohtasivat runkosarjan avausottelussa toisensa. Tasainen vääntö venyi aina jatkoajalle asti, kun Karhujen Juha Tikka tasoitti ottelun vain 13 sekuntia ennen päätössummeria. Kauden ensimmäinen kohtaaminen kääntyi lopulta turkulaisten kotivoittoon Aleksi Lahden viimeistellessä ottelun voitto-osuman.

FBC Turku saapuu Poriin kahden ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussa joukkue kaatoi kotikentällään Joensuun Josban maalein 8-0 ja sitä ennen joukkue haki täydet pisteet LeBalta maalein 3-2. 
Sarjataulukossa joukkue on tällä hetkellä kolmantena. FBC on saalistanut pelaamistaan 13 ottelustaan 16 sarjapistettä. Voittoja on kertynyt seitsemän, kaksi kertaa pisteet on jaettu tasapelin toimesta ja neljä kertaa tappio on koetellut sarjanousijaa.

Karhut puolestaan lähtee otteluun tappio niskassaan, kun edellisessä ottelussa joukkue teki hukkareissun SB Welhojen vieraana. Kuopiolaisryhmää vastaan Karhut onnistui pelaamaan hyvää peliä ensimmäiset 55 peliminuuttia. Viimeinen vitonen koitui viime viikon sunnuntaina Karhujen kohtaloksi ja tuloksena oli lopulta karun oloinen 12-7 vierastappio.

FBC:n tehokkaimpana pelaajana tähän asti on ollut 24 tehopistettä (9+15) saalistanut Aku Kuikka. Tehokkaimpana maalintekijänä on puolestaan häärinyt Aleksi Havia 12 osumallaan. Maalinsuulta löytyy yksi joukkueen voiton mahdollistajista. Sarjan torjuntatilaston kakkospaikalla majaileva Aleksi Sillantaka on pelannut yhdeksässä ottelussa torjuntaprosentilla 84,79%.

Keskiviikkona jatketaan kotikentällä, kun kohdataan toista kertaa tällä kaudella FBC Turku. Millä eväin turkulaiset kaatuvat valmentaja Jani Kannosto?

"Vapaan viikonlopun jälkeen palataan taas keskiviikkona pelihommiin ja nyt on vuorossa arkikotipeli. Tosiaan vastaan asettuu FBC Turku, jolle koimme kirvelevän jatkoaikatappion sarja-avauksessa Turussa."

"Nyt ollaan paneuduttu oman pelin parantamiseen, joka on oikea eväs kaatamaan vastustaja ja sitä kautta taas takaisin voittojen tielle."

"Huolellisuutta, merkkauspeliä erikoistilanteissa, vastaiskuja sekä viisikoiden tasapainoa - siinä kuvaelmaa eväistä. Lisäksi sitä kuuluisaa tappamisen meininkiä, kovaa itseluottamusta, jotta pelin taso pysyy korkeana."

Sarjanousija on korkealla sarjataulukossa. Millainen joukkue saapuu keskiviikkona Karhujen vieraaksi?

"Sarjanousija FBCeen otteet eivät ole yllättäneet, sillä usein tulee efekti, kun saat sarjaan ns. lentävän lähdön, niin silloin löytyy uskallusta ja itseluottamusta yllin kyllin."

"Turku on hyvin organisoitu joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti, on vaarallinen erikoistilanteissa sekä hyökkäysalueen suoraviivaisuudessa tehomies Aku Kuikan johdolla."

"Sarjan avauspelistä molemmat joukkueet ovat varmasti parantaneet omaa peliään, mutta vielä se ei ainakaan kokonaisuudessaan ole näkynyt Karhulauman pistepussissa."

”Jollain tapaa voisi luokitella matsia payback-otteluksi, sillä Karhulauma ei saanut avauksessa sitä lentävää lähtöä, jonka vierailija sai. Eli sitä kuuluisaa apinanraivoa haetaan. Arki-ilta ottelu Porissa keskellä viikkoa, joten odotetaan myös yleisön löytävän lehtereille sekä myös uuden nuorukaisen mukaantulo ensimmäiseen divarimatsiin (Petteri Santi) -  eli meteliä katsomoon, joka tuo sen kuudennen kenttäpelaajan Karhulaumalle ja siivittää joukkuetta kohti isoa hurmosta.”

Pelin tiimellyksessä kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren tarjonta – viikon tarjouksena kanapatonki ja iso kahvi yhteensä 3,90 €.

Ottelu Karhujen ja FBC Turun välillä alkaa huomenna keskiviikkona kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhut voittoon.

Lue myös