• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaa sunnuntaina sarjanousija Nurmon Jymyn


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ottelut jatkuvat sunnuntaina vieraskentällä, kun joukkue kohtaa viime kauden päätteeksi Divariin nousseen Nurmon Jymyn. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa toissa kaudella, kun panoksena karsintojen viimeisessä osassa oli Divari-paikka. Tuolloin Karhut voitti otteluparin voitoin 2-0.

Nurmon Jymy on kauden 12 ensimmäisessä ottelussa saalistanut neljä voittoa ja yhden tasapelin. Yhdeksällä sarjapisteellä Jarmo Eteläahon luotsaama joukkue majailee sarjassa sijalla 11. Viikonloppuna Nurmolla on tuplapelit, kun lauantaina joukkue kohtaa niinikään kotikentällään sarjassa neljäntenä olevan Limingan Niittomiehet.

Jymyn ehdoton ykköstykki on ollut 16 maalia iskenyt Jose Kivipelto. Kivipelto johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä 22 tehopisteellään. Joukkueen ykkösveskarina on häärinyt kymmenessä ottelussa torjunut Kosti Laine (78,38 %). Porilaisyleisölle joukkueesta löytyy myös tuttu nimi. Viime kaudella Blue Foxia edustanut Ville Rynnäs siirtyi kesällä sarjanousijan riveihin. Rynnäs on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua tehopistein 0+4.

Karhut lähtee otteluun puolestaan voitto alla, kun keskiviikon kotiottelussa kaatui FBC Turku maalein 7-4. Porilaisryhmän esitys oli kotikentällä heikohkoa, mutta lopulta joukkue onnistui kuitenkin vääntämään ottelun edukseen. Maalinsuulla hyvin pelannut Rasmus Österman oli voiton takuumiehenä.

Karhujen kokoonpanosta on poissa pelikiellossa oleva Juha Tikka. Edellisessä pelissä uutena pelaajana kokoonpanoon nousi B-juniori-ikäinen Petteri Santi. Santin otteet olivat kotiyleisön edessä niin hyviä, että juniori saatetaan nähdä kentällä myös sunnuntaina.

Joukkueen sisäisessä pörssissä kärkipaikasta taistelevat viime kauden tapaan Benjamin Lepola ja Saku Lahtinen. Pelureita erottaa tällä hetkellä yksi tehopiste (Lepola 26 pistettä - Lahtinen 25 pistettä).

Sunnuntaina pelataan taas sarjapisteistä, kun vieraskentällä kohdataan Jymy. Miten hyvin sarjanousijan pelitavat ovat tutkittu, valmentaja Jani Kannosto?

"Nurmo on meitä kolme pistettä perässä ja on ollut kova kotonaan. Joukkueella on todella hyvä ykköskenttä maalilinko Kivipellon johdolla."

Keskiviikkona saatiin iso voitto heikohkolla pelillä, millä asein lähdetään vieraspeliin?

"Voitto alla lähdetään kohti Pohjanmaata. Keskiviikosta täytyy pystyä parantamaan pelillisesti paljon. Oltiin kyllä huolimattomia, vaikka valmistautuminen peliin oli ihan ookoo."

"Karhulauman pitää keskittyä todella hyvin omaan peliinsä, sillä se on ollut lauman vahvuus. Todella tiukkaa viisikkopelaamista, isosti kroppaa likoon ja asenne kunnossa niin voidaan odottaa pistepussin lihoamista."

"Sarja on niin tasainen, että nyt, kun lähestytään taukoa sekä puoltaväliä peleistä, niin nyt kyllä korostuu pistepotit, kun vain saa voittoputkea päälle. Eli kyllä tarvitsee terottaa puukot ja silittää painitrikoot kohti Pohjanmaata."

Karhujen ja Jymyn välinen ottelu alkaa sunnuntaina Nurmon Liikuntahallissa kello 16:00. Ottelun kehittymistä voi seurata Divarin tulospalvelun kautta.

Lue myös