• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaa lauantaina peliään parantaneen ÅIF:n


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat huomenna lauantaina Sipoossa, kun joukkue kohtaa toista kertaa tällä kaudella ÅIF:n. Joukkueet kohtasivat toisensa kauden alussa syyskuun lopulla Porissa. Tuolloin Karhut otti kauden avausvoittonsa lukemin 12-4.

ÅIF:n kausi alkoi vaikeasti ja joukkue hävisikin kolme ensimmäistä otteluaan. Ensimmäisestä kuudesta pelistä joukkue onnistui voittamaan vain yhden. Vaikean alun jälkeen joukkue on saanut peliään parannettua ja joukkue onkin noussut taistelemaan pudotuspelipaikasta. Viimeisestä neljästä ottelustaan joukkue on voittanut kolme. Huomioitavaa on, että kaikki ottelut ovat olleet vieraspelejä. Sarjassa kymmenentenä majaileva ÅIF on pisteen Karhujen perässä. 

ÅIF on tehnyt sarjassa toistaiseksi kolmanneksi vähiten maaleja. Se näkyy myös joukkueen sisäisessä pörssissä, sillä tehokkaimmat pelurit ovat iskeneet 13 ottelussa kaikkiaan 15 tehopistettä. Tuolla lukemalla ei Divarin pistepörssissä mahduta 30. tehokkaimman pelaajan joukkoon. ÅIF:n Atte Huovinen ja Jyri Laine ovat molemmat viimeistelleet 10 osumaa pelaamissaan otteluissaan. Maalilla Arttu Puska on kantanut suurimman torjuntavastuun ja hän on pelannut kaikkiaan 10 ottelua torjuntaprosentilla 81,11%. 

Karhut lähtee otteluun puolestaan tappio niskassaan, kun joukkue koki sunnuntaina 7-5 tappion  Nurmon Jymylle. 
Karhujen kokoonpano on hieman elänyt. Lauantain peliin mukaan saadaan  muutaman pelin tauon jälkeen myös armeijapojat. Karhujen pistepörssiä hallitsevat tutut nimet, Benjamin Lepola ja Saku Lahtinen. Lepola on 28 pisteellään pistepörssin neljäs ja Lahtinen pisteen vähemmän tehtailleena viidentenä.

Sunnuntaina koettiin jälleen loppuhetkien tappio. Miten nuo viime hetken karvaat pettymykset käännetään huomenna voitoksi, valmentaja Jani Kannosto?

”Karvasta kalkkia todellakin oli tuomisina Pohjanmaalta, vaikka pelillisesti ei oltu yhtään huonompia.”

”Eiköhän nuo viime hetkien notkahdukset mene tuonne henkiselle puolelle, joten nyt olisi kova juttu päästä pelissä kuskin paikalle ja johtoasemassa pelaamaan. Silloin ollaan yleensä oltu vahvoja ja se on ollut merkki oman viisikkopelin onnistumisista.”

”Nyt panostetaan selkeästi vastustajan hyökkäyspelin eliminoimiseen ja nostamaan oman hyökkäyspelin tehokkuutta sekä pyritään käyttämään vastustajan heikkouksia hyväksi, jotka meillä on hyvin tiedossa. Onnistumisiin tarvitaan todella hyväasenteista peliä vaihdosta toiseen ja kovaa itseluottamusta omaan tekemiseen, sillä mitään taikatemppuja tai  itsestäänselvyyksiä kun ei ole olemassakaan.”

”Omaan tekemiseen uskomiseen täytyy pystyä luottamaan. Siitä se kaikki lähtee. Kun halukkuutta löytyy, niin kaikki mahdollisuudet ovat pistepussin täyttämiseen.”

ÅIF aloitti kauden vaisusti, mutta on parantanut peliään viime aikoina paljon. Miten hyvin joukkueen kuviot ovat hallussa, kun kohdataan joukkue toistamiseen tällä kaudella?

”Toistamiseen kohdataan tosiaan ÅIF, joka aloitti kautensa totutun samankaltaisesti kuten niin monta kertaa aikaisemminkin. Nyt joukkue on todellakin saanut onnistumisia ja niitä on tullutkin paljon.”

”Joukkueella on todella kova hyökkäysmateriaali, joka on saanut pyssynsä kuntoon ja todella kovanluokan pelisuoritusta Karhulauma saa esittää mikäli reissultansa pistepussiansa meinaa lihottaa.”

Karhujen ja ÅIF:n välinen ottelu alkaa Sipoo Areenassa kello 18:00. Ottelun kehittymistä voi seurata esimerkiksi Divarin tulospalvelun kautta.

Lue myös