Karhut nousi suosta komeaan vierasvoittoon

Karhujen ja ÅIF:n kohtaaminen tarjosi tänään sipoolaisyleisölle kaksijakoisen kattauksen salibandyä. Kaikkiaan 14 maalia sisältänyt Divari-koitos päättyi lopulta porilaisten kannalta mukavaan 8-6 vierasvoittoon.

Ottelu alkoi Karhujen kannalta katastrofaalisesti, sillä vain 26 sekunnin jälkeen pallo oli löytänyt tiensä ensimmäistä kertaa Rasmus Östermanin selän taakse. Ottelun avausjakso piti sisällään Karhujen pieniä merkkausvirheitä, joista kotijoukkue rankaisi hyvällä prosentilla. Mikko Piipon tekemän avausmaalin lisäksi maalinteossa onnistuivat Jyri Laine ja Antti Huovinen. Kotijoukkue olikin avauserässä Karhuja edellä ja johti ottelua ansaitusti ensimmäiselle erätauolle mentäessä maalein 3-0.

Karhut jatkoi toisessa erässä peliään  samaan tapaan, mitä ensimmäisessä erässä oli pelannut. Joukkue saikin luotua erän alkupuoliskolla maalipaikkoja, mutta niitä ei kyetty käyttämään hyväksi. Ja niin kuin yleensä käy, vastustaja iskee, kun itse ei paikoista tee. Roope From ja Tony Boman tekivät erän puolenvälin molemmin puolin maalin mieheen ja niiden maalien ansiosta kotijoukkue nousi pelissä jo 5-0 johtoon. Karhut sai kuitenkin erän puolenvälin jälkeen ylivoiman ja joukkueen kokeneesta kaartista esille nousi Ville Salonen. Salonen iski ylivoimalla Karhujen ensimmäisen maalin Benjamin Lepolan esityöstä. Ylivoimaosuman jälkeen laatikkoon laitettiin kolmoskenttä, joka iski 5-2 kavennuksen vain 17 sekuntia Karhujen ensimmäisestä maalista. Erän viimeiseksi jääneen 5-2 maalin iski Janne Kuusiluoto, joka merkkautti näin ensimmäisen Divari-maalinsa.

Karhut jatkoi kolmannen erän alussa vielä kolmella kentällä pelaamistaan. Joukkueen selkärankaa koeteltiin urakalla, kun Wilhelm Wainio lisäsi kotijoukkueen johdon neljään maaliin. Tänään ei kuitenkaan porilaisselkäranka katkennut. Karhut tiivisti kahteen kenttään ja se alkoi lopulta näkyä kenttätapahtumissa. Tasaiseen tahtiin porilaisryhmä nousi maali kerrallaan kohti kotijoukkuetta. Lopulta ajassa 56:10 Ville Salonen tasoitti illan toisella osumallaan lukemiksi 6-6. Voittomaali syntyi vielä saman peliminuutin aikana Saku Lahtisen toimesta. Lopussa vielä Benjamin Lepola viimeisteli 8-6 loppunumerot tyhjiin.

”Valmistautuminen peliin oli taas hyvää ja peli-ilme näytti myös hyvältä. Toisin kuitenkin kävi. Jotain jäi puuttumaan kentältä. Heti ekassa vaihdossa kolisi omissa. Tehtiin avauserässä muutamia merkkausvirheitä ja kaveri rankaisi niistä. Vastustaja oli kyllä meitä hieman edellä ensimmäisellä jaksolla”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Toisessa erässä päästiin peliin mukaan aikalisän jälkeen. Oltiin takissa jo 5-0 ja saatiin siihen sitten ylivoima. Salosen Ville pääsi iskemään ensimmäisen osuman. Hän nosti tänään omaa tasoaan ja oli yksi Karhujen parhaista pelureista.”

”Kolmannessa sitten katsottiin alussa vielä kolmella kentällä ennen kuin tiivistettiin. Pitää hattua nostaa, että selkäranka ei katkennut 6-2 maalista. Maali kerrallaan noustiin takaa ja kaveri joutui pieneen sekasortoon.”

”Hautaojan Markus taisteli ja raatoi tänään hyvin, samoin komeasti maalin punnertanut Eero Vanhatalo. Oli kyllä varsin kaksijakoinen peli tänään. Alussa oli huolimatonta peliä, loppu taas kruunasi vierasreissun. Kyllä tämä on kiva peli vaan, hymyssä suin tullaan kotio tärkeä vierasvoitto taskussa.”

”Kertaalleen pelataan vielä ennen joulua. Toivottavasti saadaan perjantaina kotikentälle runsaasti yleisöä paikalle kannustamaan Karhulaumaa”, päättää Kannosto.