• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen vuosi päättyy kotipeliin


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen edustusjoukkueen vuoden 2016 ottelut päättyvät tänään kotikentällä, kun vastaan asettuu Joensuun Josba. Perinteikäs seura putosi viime kaudeksi Divariin ja jäi lopulta myös pudotuspelien ulkopuolella maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Viime kaudella illan taistelukaksikko kohtasi toisensa kaksi kertaa. Kauden ensimmäinen peli päättyi Porissa Karhujen  5-2 kotivoittoon. Toisessa pelissä Josba puolestaan otti kotivoiton 6-3 numeroin. 
Joensuulaisten viime kausi alkoi hyvin, mutta loppuun asti meno ei kestänyt. 

Kulunut kausi on alkanut sarjan kärkipäähän povatulta Josbalta alavireisesti. Joukkue majailee 14 pelaamansa ottelun jälkeen sarjassa sijalla 12. Tasaisessa sarjassa matkaa pudotuspeliviivaan on vain kaksi pistettä. Joukkue on onnistunut voittamaan pelaamistaan otteluistaan viisi, kertaalleen pisteet on jaettu ja tappio on koetellut ryhmää kahdeksan kertaa. Poriin joukkue saapuu voitto alla, sillä edellisessä pelissä joukkue haki pisteet Kontiolahdelta 5-4 vierasvoitolla.

Antti Ruokosen valmentaman joukkueen tehot ovat levänneet kolmen pelaajan harteilla. Niukasti sarjan 30. parhaan tehomiesten joukkoon mahtuvat 17 pistettä keränneet Eetu Sorvali (10+7) ja Aleksi Ahokas (9+8). Jesse Reijonen on saalistanut joukkueen kärkikaksikon takana 15 tehopistettä (8+7). 
Maalinsuulla joukkueella löytyy kaksi hyvää maalivahtia. Sarjan torjuntatilaston kärkipäässä majaileva Jesse Huurrekorpi (82,11 %) ja Tuomas Tokila (80,93 %).

Illan peli saattaa olla myös toistaiseksi viimeinen peli, jossa joukkueen valmentaja Antti Ruokonen nähdään Porissa. Pitkän valmennusuran tehnyt Ruokonen ilmoitti aiemmin viikolla päättävänsä valmennusuransa tähän kauteen. Ilman pudotuspelikohtaamista ei Anttia enää Urheilutalolla nähdä.

Karhujen kausi taittuu illan pelin myötä jälkimmäiselle puoliskolle. Ensimmäisestä 13 ottelusta kasassa on 14 sarjapistettä. Tuolla pistemäärällä ollaan sarjassa sijalla kuusi. Voittoja joukkue on raapinut kasaan seitsemän, tappioita on puolestaan kuusi. Sarjan jälkimmäinen puoli on Karhuilta kotiottelu voittoinen. Ensimmäisellä puoliskolla joukkue pelasi viisi kotiottelua ja nyt alkavalla loppu pätkällä kotipelejä kertyy kaikkiaan kahdeksan.

Sarjassa kuudentena majaileva Karhut lähtee otteluun vierasvoitto allaan. Edellisessä kohtaamisessa ÅIF oli syöttää Karhuille tappion karvasta kalkkia, mutta joukkue onnistui kääntämään pahimmillaan 5-0 asemissa olleen pelin lopulta viimeisen vartin aikana 8-6 vierasvoitoksi. 

Karhujen kokoonpano palautunee pikkuhiljaa taas normaaliksi. Armeijassa olleet hyökkääjät Kalle Kujansuu ja Tomi Jerkku pääsivät reserviin. Pelikiellossa oleva Juha Tikka puolestaan kärsinee pelikieltonsa viimeistä peliään katsomon puolella.

Edellisessä pelissä noustiin loistavasti takaa ohi ja voittoon. Perjantaina jatketaan kotiottelulla Josbaa vastaan. Miten joukkue lähtee vuoden 2016 viimeiseen otteluun valmentaja Jani Kannosto?

”Upea oli lauantain nousu ja nyt olis hyvä paikka palkita Urheilutalon katsojat vuoden viimeisessä kotiottelussa kahdella pisteellä sekä hyvällä peliesityksellä. Nyt pitäisi olla iskun paikka, sillä varmasti viime matsin jälkeen ovat itseluottamuspalkit aivan katossa.”

”Koska viime peli oli niin monivaiheinen, niin varmasti pelaajat ottavat mukaansa tähän matsiin kaikki ne jutut, jotka loivat hyvää henkistä tilaa. Tarvitaan kovaa työntekoa, keskittymistä omaan peliin, rajua taisteluhenkeä, kovaa itseluottamusta unohtamatta tiivistä viisikkopeliä. Nämä asiat, kun on kunnossa ja siihen päälle yksilösuoritukset, jotka yleensä pelit ratkaisee, niin eiköhän isoimmat avaimet löydy noista asioista.”

Vastassa on Josba, joka on tasaisessa sarjassa sijalla 12. Miten hyvin vastustajan kuviot ovat selvillä?

”Karhulauman täytyy pystyä hallitsemaan peliä, sillä Josba on nuori, nälkäinen ja hyvinkin valmentajansa Ruokosen näköinen joukkue. Se on täynnä taitavia yksilöitä, jotka osaavat hyvän pallollisen pelin, mutta myös heidän oma pelityylinsä on heidän yksi suurista heikkouksistaan.”

”Karhulauman pitää olla hereillä koko ajan, sillä odotettavissa on todella kovatempoinen ottelu tai sitten hereillä siihen, että odottaa voi mitä vain. Olemme valmiita, tuli sitten mitä vaan. Joten kaikki perjantai-alkuillan huumaan ja nauttimaan vuoden viimeisestä kotimatsista sekä kannustamaan Karhulauma voittoon.”

Pelin tiimellyksessä kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren tarjonta – viikon tarjouksena joulupipari ja iso glögimuki yhteensä 1,50 €.

Illan ottelu Karhujen ja Josban välillä alkaa kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhut kotivoittoon.

Lue myös